Dinel Staicu. Fostul patron al Craiovei a fost condamnat la 9 ani de închisoare

Dinel Staicu, fostul patron al Universităţii Craiova, eliberat după 8 ani de închisoare!

15.10.2018, 22:29
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Dinel Staicu, fostul patron al Universităţii Craiova în perioada 2002-2005, va fi eliberat din închisoare, după ce a ispăşit aproape 8 ani din pedeapsă, informează Digi24! Tribunalul Ilfov a decis, luni, eliberarea "de îndată" a omului de afaceri din Craiova, după ce a respins ca nefondată contestaţia procurorilor DNA. Dinel Staicu a fost condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul devalizării Băncii Religiilor.

Magistraţii au respins ca nefondată contestaţia declarată de procurorii DNA şi au admis contestaţia lui Dinel Staicu împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în dosarul său. Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

"În temeiul art.425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia declarată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. împotriva sentinţei penale nr. 2246 din data de 26.07.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 17454/4/2018.

În temeiul art. 425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, admite contestaţia declarată de petentul condamnat Staicu Dinel împotriva sentinţei penale nr. 2246 din data de 26.07.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 17454/4/2018.

Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Staicu Dinel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Staicu Dinel din pedeapsa de 12 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti.

Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Staicu Dinel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 3521/2018, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză", se arată în sentinţa Tribunalului Ilfov.

Dinel Staicu a fost condamnat, la sfârşitul lunii decembrie 2010, la 12 ani de închisoare, de Tribunalul Bucureşti, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor. Acesta a a ispăşit aproape opt ani de închisoare la Penitenciarul Rahova.

Dinel Staicu a fost acuzat de producerea unei fraude în valoare de 5 milioane de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată în luna noiembrie a anului 2006, alături de el fiind inculpat şi fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor.

Potrivit procurorilor, Staicu a solicitat şi a obţinut încheierea unor convenţii de cesiune de creanţă şi a unor contracte de credit, iar banii i-a utilizat în interesul altor societăţi pe care le controla.

Etichete: dinel staicu , dinel staicu eliberat , dinel staicu universitatea craiova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Oltenii conduc la pauză, grație reușitei semnate de Raul Silva

Pep Guardiola nu a ezitat nicio secundă, după ce a fost trecut pe lista lui Bayern

Plecat de la FCSB, Ianis Stoica a anunțat echipa la care va juca în sezonul următor

Oficial Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League: OUT după 5 ani!

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”