Omar Elabdellaoui a revenit pe teren după 423 de zile, perioadă în care a suferit 11 operaţii în care i s-au reconstruit şi pleoapele distruse de artificia care i s-a înfipt în ochi / Foto: Profimedia

Dumnezeu şi medicii au făcut minuni cu fotbalistul. 11 operaţii şi pleoape reconstruite după o artificie înfiptă în ochi

articol scris de Digi Sport
22.02.2022, 15:07
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Omar Elabdellaoui (30 de ani, 49 de selecţii pentru Norvegia) şi-a recăpătat vederea. În ultima zi a anului 2020, o artificie i-a explodat în mână şi i s-a înfipt în ochi.

A fost nevoie de 11 operaţii şi 423 de zile de aşteptare, în care de multe ori a crezut că va ceda nervos, pentru ca fotbalistul să îmbrace din nou tricoul echipei Galatasaray.

Elabdellaoui a suferit 11 operaţii pentru a-şi recăpăta vederea

"Primele zile au fost cele mai proaste. Totul era complet negru, dintr-odată nu mai aveam nicio noţiune de timp şi de spaţiu. Era atât de înfricoşător.

Erau atât de mulţi oameni şi atât de mult zgomot. Vocile sunt mult mai puternice când nu vezi. Am încercat să rămân calm, dar am avut atacuri de panică regulate", a povestit Omar.

11 operaţii, dintre care una cu celule stem prelevate de la sora sa, Ikram, o pleoapă reconstruită total şi cealaltă parţial şi resetarea unei situaţii care părea fără ieşire. În septembrie, a început să vadă şi să se antreneze. La fiecare jumătate de ora era nevoit să-şi umezească pleoapele.

Galerie Foto

De Revelion, o artificie i-a explodat în mână şi i s-a înfipt în ochi

Elabdellaoui a ajuns în urmă cu un an la Institutul Oftalmologic din Cincinnati, unde a fost tratat de celebrul oftalmolog Edward Holland. Şase luni a avut voie să bea doar apă.

I s-au dat şanse între 5 şi 10 la sută să vadă din nou pentru că era o accidentare extrem de gravă. Cea mai gravă pe care specialistul a văzut-o în 35 de ani de meserie.

"Perseverența lui de a-şi recăpăta vederea ne-a inspirat pe mine şi pe colegii mei. Ar sări şi prin cercuri de foc dacă i s-ar cere. Este cel mai motivat pacient", a declarat Holland.

În ianuarie, Elabdellaoui a revenit la antrenamente alături de jucătorii de la Galatasaray, iar luni seară a revenit pe teren, la meciul cu Goztepe, scor 3-2 pentru echipa din Istanbul.

Cum s-a rănit atât de grav Omar Elabdellaoui

În seara de Revelion la trecerea dintre anii 2020-2021, jucătorul norvegian a ieșit în curte să aprindă, alături de copii, câteva artificii, însă una dintre ele i-a explodat în mână și o bucată i s-a înfipt în ochi.

La 11 luni de la acel moment, Omar Elabdellaoui şi-a reamintit că orbise complet și avea toată fața arsă.

Sincer, nu știu de unde să încep sau cum să-mi exprim sentimentele în cuvinte pentru acest om. Din prima zi în care l-am întâlnit, m-a făcut să mă simt în siguranță, mai ales că am conștientizat gravitatea situației.

El a fost mult mai mult decât doar un doctor pentru mine. A fost o perioadă extrem de grea, atât din punct de vedere mental, cât și din punct de vedere fizic, dar m-a înțeles foarte repede m-a ajutat să păstrez o atitudine pozitivă.

De fiecare dată când mi se permitea să mă antrenez, mă simțeam mult mai bine iar el m-a încurajat și susținut mereu, mai ales că știa că-mi face bine și la recuperare. În toată această perioadă, am primit multe întrebări, foarte multe apeluri, mesaje, dar el m-a ajutat să pot răspunde la toate.

Cum să-i mulțumești cu adevărat unui om care te-a ajutat să-ți recapeți vederea?”, se arată în mesajul fotbalistului, postat pe social media.

Cuvintele devin sărace și nu sunt suficient de puternice pentru a explica sentimentele și recunoștința pe care le am față de acest om. Sunt atât de recunoscător că am întâlnit o ființă umană atât de umilă și uimitoare.

Ai fost cu mult mai mult decât cel mai bun oftalmolog din lume pentru mine. Esti eroul meu! Așa cum ești și pentru mulți alți oameni.

Vă mulțumesc din tot sufletul Dr. Edward Holland.

Într-o notă finală, trebuie să-i mulțumesc foarte mult și Dr. Jeffery Nerad care mi-a reconstruit pleoapele. Aceasta a fost la început una dintre cele mai mari griji pe care le-am avut, deoarece părți din pleoapele ochilor mi-au fost arse. Fără ca el să poată remedia asta, ar fi fost greu să fac ceva pentru ochiul meu.

Mulțumim personalului medical de la Galatasaray”, a mai scris Elabdellaoui.

  • 6 milioane de euro este cota de piață a lui Omar Elabdellaoui, potrivit Transfermarkt
  • 49 de selecții a adunat fundașul dreapta la naționala Norvegiei
  • 13 meciuri a jucat în acest sezon Elabdellaoui pentru Galatasaray, în toate competițiile
  • Omar Elabdellaoui a fost ales jucătorul anului în Norvegia, în 2015

Etichete: omar elabdellaoui , acidentare elabdellaoui


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Pleacă de la CFR Cluj după 6 ani și jumătate și are șanse mici să ajungă la EURO

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut de Rapid, după ce Gigi Becali a spus că Louis Munteanu va ajunge în Giulești

Andrei Nicolescu a dezvăluit clauza din contractul lui Zeljko Kopic. Claudiu Niculescu, ”drum închis” spre Dinamo

Adrian Vasile a fost dat afară de la CSM București! Prima reacție a antrenorului

Video Neil Lennon, răspuns, cu subînțeles, pentru Dan Șucu. Ce înseamnă să le oferi jucătorilor o ‘dragoste dură’

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZBella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes. Modelul a apărut într-o rochie transparentă, care nu a lăsat loc imaginației

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Asalt pentru 3 fotbaliști de la Rapid. Patronul din Superliga care va negocia cu Dan Șucu pentru jucătorii giuleșteni citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”