Jelena Dokic / Foto: Instagram@dokic_jelena

”Durere și traumă”. Prin ce trece Jelena Dokic, sportiva care s-a gândit la sinucidere din cauza abuzurilor tatălui

articol scris de Digi Sport
30.12.2021, 19:58
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

Jelena Dokic (38 de ani), fostă jucătoare de tenis, retrasă în 2014 după o carieră de 16 ani, trece prin momente complicate.

Fost număr patru mondial, Jelena Dokic, care a povestit în cartea autobiografică cum a fost abuzată de tatăl său în copilărie, și-a explicat absența de pe social media prin faptul că traversează o perioadă în care trebuie să se vindece după ”durerea și trauma” trăite.

Galerie Foto

Prin ce trece Jelena Dokic, fosta jucătoare de tenis abuzată de tată în copilărie

De asemenea, Jelena Dokic a transmis că nu dorește să stea o perioadă departe de rețelele sociale și pentru că în viața sa are loc o schimbare majoră.

Salutări, tuturor! Sunt sigură că ați observat că lipsit de pe rețelele sociale de ceva timp. Vă mulțumesc pentru toate mesajele voastre și pentru că v-ați îngrijorat. Chiar apreciez.

Traversez o perioadă foarte grea din viața mea acum și trec printr-o schimbare majoră și am nevoie de ceva timp pentru a mă recupera, a mă vindeca și a înțelege durerea și trauma pe care le trăiesc.

Mulți dintre voi mi-ați scris și nu v-am răspuns, dar vreau să știți că văd mesajele și le apreciez foarte mult, însă nu sunt într-un moment bun acum să răspund și să comunic cu voi cum o fac de obicei. Îmi pare rău pentru asta.

E aceeași situație și în cazul postărilor, așa că voi sta departe de Instagram pentru o perioadă mai lungă. Știu că mulți dintre voi așteptați să-mi vedeți postările și vă găsiți inspirația în ele, așa că-mi pare rău că nu vă mai pot ajuta cu asta în această perioadă.

Pentru cei care mi-au spus față în față cât de mult vă inspir, vă mulțumesc. Să știți că vă iubesc pe toți și sunt foarte recunoscătoare pentru tot suportul pe care mi-l oferiți.

Pentru prietenii mei și oamenii care-mi sunt apropiați și care știu prin ce trec, vreau să vă mulțumesc pentru toată dragostea și grija pe care mi le arătați. Nu știu ce aș face fără voi. 

Voi reveni mai puternică decât oricând, chiar dacă nu pare acum. Știu că soarele va răsări din nou. Vă mulțumesc pentru înțelegere”, a scris, pe Instagram, Jelena Dokic.

Jelena Dokic, abuzată de tată în copilărie

Jelena Dokic a dezvăluit în cartea autobiografică modul în care a fost abuzată în repetate rânduri de tatăl său, Damir, care i-a fost și antrenor, agresiuni din cauza cărora ajunsese la concluzia că ”sinuciderea este singura opțiune”.

Perioada complicată a continuat pentru Jelena Dokic și după retragere, când s-a îngrășat considerabil din cauza depresiei, dar a și reușit într-un timp scurt să slăbească 57 de kilograme.

Jelena Dokic a luat în greutate după retragerea din tenis/Foto:thesun.co.uk

"M-a bătut foarte rău. Totul a început din prima zi în care am jucat tenis şi a continuat. Aceste lucruri se întâmplau aproape în fiecare zi. Situaţia emoţională mă speria mai tare. La un moment dat, sinuciderea părea singura opţiune.

Nu era vorba doar de durere fizică, dar şi de cea psihică. Când ai 11-12 ani şi auzi asemenea vorbe... A fost partea cea mai dificilă.

E o amintire neplăcută pe care o voi păstra mereu cu mine. Am leşinat şi am căzut. M-a bătut foarte rău. Cu cât jucam mai bine, cu atât lucrurile se agravau. Acesta e lucrul pe care nu îl puteam înţelege.

După ce am pierdut semifinala de la Wimbledon din 2000, tatăl meu m-a sunat, mi-am dat seama că băuse. Mi-a spus că sunt o vacă fără speranțe, că sunt jenantă și că nu îmi va permite să mă întorc la hotel”, a scris Jelena Dokic, în cartea ”Unbreakable”.

Etichete: jelena dokic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția presei din Spania, după ce Ianis Hagi a vrut să-i dea gol lui Courtois de la 60 de metri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Posibilii adversari ai Corvinului în preliminariile Europa League, după câștigarea Cupei României

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

Fiorentina i-a stabilit un preț uriaș lui Louis Munteanu: atacantul, dorit de Gigi Becali la FCSB

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat