Președintele Braziliei, pe 25 martie, 2020/ foto: Getty Images

”E doar gripă!” Președintele Braziliei a enervat pe toată lumea. Cât de periculos este, de fapt, COVID-19: ”Vedem într-un an!”

26.03.2020, 09:05
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Bilanțul COVID-19 în Brazilia a ajuns la 2.554 de cazuri și 59 de morți, dar președintele țării minimalizează pandemia. Jair Bolsonaro susține că noul coronavirus este doar o ”gripă”, acuză presa că produce ”isterie” și le-a cerut brazilienilor să se întoarcă la viețile lor normale.

”Virusul va trece rapid. Trebuie să ne menținem joburile, să ne păstrăm viața și traiul familiilor. Trebuie să revenim la normalitate”, a spus Bolsonaro, care a criticat măsurile de închidere a școlilor și izolarea impusă de autorități.

COVID-19 | ”Într-un an o să vedem repercusiuni la oamenii care au avut virusul!”

Președintele a adăugat că trecutul său sportiv, ”de atlet”, îl face să nu se îngrijoreze de coronavirus. ”În cel mai rău caz, voi avea o răceală”, a zis Bolsonaro.

Șeful statului sud-american e însă contrazis de un medic brazilian care a văzut cum reacționează sportivii infectați cu COVID-19. ”Ieri am consultat un prieten, un medic de 40 de ani, sportiv amator, fără boli cronice. Tomografia lui e înfricoșătoare”, a spus Luis Fernando Correia, citat de Globo Esporte.

”Gradul de inflamație pe care acest virus îl provoacă în plămâni e foarte ridicat, iar în cazurile severe se agravează. E de așteptat ca, de acum într-un an, să vedem repercusiuni la oamenii care au avut virusul, care au trecut prin acest proces de inflamare a plămânilor”, a explicat medicul brazilian.

COVID-19 | Reacția lui Dani Alves

Declarațiile președintelui Jair Bolsonaro l-au făcut să răbufnească și pe fotbalistul Dani Alves (36 de ani). ”N-ar trebui să ignorăm situația, mai ales că încă nu există tratament pentru asta”, a scris el, pe Instagram.

”Multe familii se luptă să combată pandemia, iar dumneavoastră ar trebui să vedeți asta”, a adăugat fostul jucător al Barcelonei, acum legitimat la Sao Paulo.

La fel ca în majoritatea țărilor, fotbalul este ”închis” în Brazilia. Pe 16 martie, campionatul a fost suspendat pe termen nelimitat.

În plus, un stadion istoric din Brazilia s-a transformat într-un spital din cauza pandemiei cu coronavirus. Arena Pacaembu din Sao Paulo, loc în care joacă echipe precum Corinthians sau Palmeiras, a fost pusă la dispoziţia autorităţilor.

Etichete: dani alves , brazilia , jair bolsonaro , coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Imediat după Bayern - Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027

Video Ce reacție a avut Florentino Perez, după golul de 2-2 marcat de Vinicius

”Situația este acum foarte clară”. Concluziile lui Thomas Tuchel, după Bayern - Real Madrid 2-2

Exclusiv Decizia luată de Rapid, după gestul făcut de Ermal Kasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț

Citeşte şi

A refuzat să ajute un violator, dar în cele din urmă s-a răzgândit. ”Puțin copleșită”

Nu și-a plătit cauțiunea de 1.000.000 €, dar a scos din buzunar ”o avere” la câteva zile după ce a ieșit din închisoare

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”