Gabi Balint în studio la Digi Sport / Sursa foto; captura Digi Sport

Video Exclusiv ”Era să dăm foc la Ambasadă. Ne-am trezit cu soldații peste noi!”. Gabi Balint, aventuri în Asia din perioada Steaua

articol scris de Digi Sport
15.12.2021, 08:28
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Miercuri, 14 decembrie 2021, s-au împlinit 35 de ani de la finala Cupei IntercontinentaleRiver Plate - Steaua, scor 1-0, la Tokyo.

Gabi Balint (58 de ani), unul dintre protagoniștii de atunci, și-a amintit cum el și cu Miodrag Belodedici (57 de ani) erau să dea foc la Ambasadă.

În anii ’80, România se afla în plin regim comunist, astfel că o deplasare într-o țară din Vest sau într-o țară puternic dezvoltată din Asia era una de poveste. Balint a povestit, într-o intervenție ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea Digi Sport Special, ce aventuri a trăit în Pekin, actualul Beijing.

”Deplasarea a fost frumoasă. Am făcut escală la Beijing, pe vremuri era Pekin. Am stat la Ambasada României, era să dăm foc la Ambasadă! Eu cu Belo (n.r. - Miodrag Belodedici) am luat artificii chinezești, se apropiau sărbătorile și le-am încercat pe acolo.

Ne-am trezit cu soldații peste noi!”, a povestit, amuzat, fostul mare atacant.

Gabi Balint, aventuri în Asia din perioada Steaua. ”Cutremure dese”

Pentru că nu știau dacă vor mai avea parte de o astfel de călătorie, fotbaliștii de la Steaua au încercat să profite la maximum de tot ce era de văzut, chiar dacă ei se aflau acolo pentru o finală intercontinentală. Pe lângă diversele aventuri trăite acolo, românii s-au confruntat și cu mici probleme care le-au creat ceva emoții.

”Într-o dimineață am fost cu Belo și cu Boloni să vedem Zidul Chinezesc, ne-am trezit devreme. Apoi am ajuns la Tokyo, unde ne-a trebuit puțin timp să ne obișnuim cu cutremurele, erau cutremure dese. Mici, dar dese. Am stat și acolo la Ambasadă la început, FIFA ne-a plătit doar două sau trei zile de cazare.

River Plate era deja de vreo 12 zile acolo, aveau bani să plătească. Șefii ne-au certat rău după ce n-am reușit să câștigăm. Totul a fost ca un vis, până și Tokyo a fost ceva senzațional pentru noi. Atunci am văzut prima oară autostrăzi supraetajate.

Au fost multe lucruri interesante acolo", a mai spus Gabi Balint, la Digi Sport.

35 de ani de la Finală | 14 decembrie 1986, Cupa Intercontinentală

River Plate - Steaua 1-0
A marcat: Alzamendi 28

River Plate: Pumpido - Gordillo, Gutierrez, Ruggeri, Montenegro - Enrique, Gallego, Alonso, Alfaro (Sperandio 68) - Alzamendi, Funes
Antrenor: Hector Rodolfo Veira

Steaua: Stângaciu - Iovan, Belodedici, Bumbescu, Weissenbacher - Bărbulescu (Majearu 60), T. Stoica, Bălan, Balint - Lăcătuş, Piţurcă
Antrenor: Anghel Iordănescu

VIDEO cu Gabi Balint despre aventura celor de la Steaua la finala Intercontinentală cu River Plate

Etichete: gabi balint , finala cupei intercontinentale , river plate steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

Exclusiv ”Mitriță rămâne?” Mihai Rotaru a dat răspunsul pe loc despre vedeta Universității Craiova

Citeşte şi

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

Exclusiv Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă