Trofeu Cupa Mondială / Foto: Profimedia Images

FIFA a confirmat! Unde se va disputa Cupa Mondială din 2034

articol scris de Digi Sport
01.11.2023, 08:07
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Arabia Saudită și Australia erau candidatele pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2034.

În cele din urmă, Australia s-a retras din această cursă, iar Arabia Saudită a rămas singura opțiune. Astfel, FIFA a confirmat că Arabia Saudită a obținut dreptul pentru a găzdui Cupa Mondială din anul 2034. 

Cupa Mondială din 2034 va avea loc în Arabia Saudită

Ultima Cupă Mondială a avut loc în Qatar, iar Argentina a fost cea care s-a impus la sfârșitul competiției.

La foarte puțin timp după ce Australia a anunțat decizia de a-și retrage candidatura pentru Cupa Mondială, președintele FIFA, Gianni Infantino a anunțat, pe rețelele sociale, că Arabia Saudită va fi țara gazdă a celei mai râvnite competiții dintre echipele naționale. 

”Cea mai mare eveniment de pe Pământ va fi organizat de Canada, Mexic și Statele Unite în 2026 - în America de Nord. Următoarele două ediții ale Cupei Mondiale FIFA vor fi găzduite în Africa (Maroc) și Europa (Portugalia și Spania) - cu trei meciuri speciale jucate în Sud America (Argentina, Paraguay și Uruguay ) - în 2030 și în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediții, cinci continente și zece țări implicate în organizarea meciurilor din turneu - asta face fotbalul cu adevărat global!

Procesele de licitație au fost aprobate prin consens prin intermediul Consiliului FIFA - unde sunt reprezentate toate cele șase confederații - după dialog constructiv și consultare extinsă. Mulțumesc tuturor celor care au participat la acest schimb pozitiv.

Fotbalul unește lumea ca niciun alt sport, iar Cupa Mondială FIFA este exemplul perfect pentru un mesaj de unitate și incluziune, precum și oferirea unei ilustrații importante a modului în care diferitele culturi pot fi împreună și se pot cunoaște și înțelege mai bine unele pe altele.

Deoarece trăim într-o lume din ce în ce mai divizată și agresivă, arătăm încă o dată că fotbalul, liderul sportul mondial, unește ca nimic altceva. Cu toții avem nevoie de aceste ocazii de unitate, iar viitoarele Cupe Mondiale FIFA oferă o forță unică în acest sens”, a postat președintele FIFA pe contul său de Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Gianni Infantino - FIFA President (@gianni_infantino)

Arabia Saudită pregătește investiții record

Arabia Saudită are deja planul făcut pentru Mondialul din 2034. Prima investiție ar urma să se ridice la un trilion de euro, pentru orașul gazdă, NEOM.

Orașul din mijlocul deșertului va avea o infrastructură unică în lume - marginile vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 km lungime. În galeria FOTO de mai jos pot fi văzute atât imagini cu proiectul spectaculos de un trilion de euro, dar și peisajele superbe pe care le oferă zona în prezent. 

Galerie Foto

Drept comparație, Qatarul a investit pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022 un total de 229 de miliarde de euro, un record pentru evenimentul suprem din fotbal.

Etichete: cupa mondiala , arabia saudita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

Dennis Man a solicitat 2.000.000€: clubul urgentează negocierile

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Mesajul Rapidului, după ce liderul galeriei giuleștene a fost eliberat din închisoare

Răsturnare de situație în cazul lui Nacho! Ce echipă din Italia a pus ochii pe căpitanul de la Real Madrid

Exclusiv Jucătorul cerut cu insistență de Florin Prunea în lotul României la EURO 2024: ”Nu am nicio scuză să nu-l iau”

Oficial Curățenia continuă! După Joel Matip, Liverpool a decis să renunțe la încă un jucător

Citeşte şi

”Sezon de coșmar”. Ciprian Tătărușanu, criticat dur de Gazzetta dello Sport după primul sezon în Arabia Saudită

După doar un an în Arabia Saudită, starul a fost pus la vânzare! Echipa care vrea să-l salveze

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Tatăl lui Luca Mihai, mărturie de impact: „Nu am mai spus asta, trei zile băiatul meu a fost între noi și alt Pământ!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”