Robert Lewandowski, cel mai bun jucător FIFA în 2021 / Foto: Captura Youtube @FIFA

News Alert FIFA The Best 2021 | Lewandowski, marele câștigător al serii! Ronaldo a primit un trofeu special. Toate premiile acordate

articol scris de Mihai Alecu
17.01.2022, 21:15
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Leo Messi, Robert Lewandowski și Mohamed Salah s-au luptat pentru trofeul cel mai important din gala The Best FIFA Football Awards. Forul continental a ajuns la a 6-a ediție în care organizează gala The Best FIFA Football Awards.

Marele câștigător al serii a fost Robert Lewandowski (33 de ani), care a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al anului 2021. Cristiano Ronaldo (36 de ani) a primit, la final, un premiu simbolic pentru faptul că a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului internațional. 

Cea mai câștigată echipă dintre toate a fost Chelsea, care i-a avut pe Edouard Mendy (29 de ani) cel mai bun portar, pe Thomas Tuchel (48 de ani) cel mai bun antrenor și pe Emma Hayes (45 de ani) cea mai bună antrenoare, la echipa de fotbal feminin.

The Best FIFA Football Awards 2021

UPDATE ora 21:23: Cristiano Ronaldo (36 de ani), vârful lui Manchester United, a primit trofeul "FIFA Special Award", pentru faptul că anul trecut a devenit cel mai bun marcator din istorie pentru o echipă națională. Portughezul a marcat golurile cu numărul 109 și 110 în meciul cu Irlanda din preliminariile CM 2022, scor 2-1, devansându-l pe iranianul Ali Daei (109 goluri pentru Iran). 

UPDATE ora 21:17: Robert Lewandowski (33 de ani), atacantul lui Bayern, a câștigat cel mai așteptat trofeu al serii, "FIFA The Best Men's Player", acordat celui mai bun fotbalist din anul 2021. Polonezul i-a devansat pe Lionel Messi (34 de ani, PSG) și pe Mohamed Salah (29 de ani, Liverpool). 

UPDATE ora 21:14: FIFA i-a oferit Alexiei Putellas (27 de ani) premiul "FIFA The Best Women's Player", pentru cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin. În acest an, fotbalista Barcelonei a primit și Balonul de Aur, dar și premiul de "Jucătoarea Anului", din partea UEFA. 

UPDATE ora 21:05: FIFA a anunțat "Cel mai bun 11" al anului 2021 în fotbalul masculin. Forul intercontinental a folosit sistemul 3-3-4: Donnarumma - Alaba, Ruben Dias, Bonucci - Jorginho, Kante, De Bruyne - Ronaldo, Haaland, Lewandowski, Messi.

UPDATE ora 21:00: FIFA a numit și "Cel mai bun 11" al anului 2021 în fotbalul feminin: Endler - Bronze, Renard, Bright, Eriksson - Banini, Lloyd, Bonansea, Miedema - Marta, Alex Morgan.

UPDATE ora 20:51: Fanii Danemarcei și ai Finlandei, prezenți pe stadion la meciul direct de la EURO 2020, în care Christian Eriksen (29 de ani) s-a prăbușit pe teren, au fost răsplătiți cu premiul "FIFA Fan Award", pentru comportamentul pe care l-au avut în timp ce danezul era resuscitat, dar și pentru momentul în care stadionul a explodat de bucurie atunci când s-a aflat că fotbalistul a scăpat de tragedie. 

UPDATE ora 20:45: Thomas Tuchel (48 de ani), antrenorul lui Chelsea, a primit premiul "The Best FIFA Men's Coach", pentru cel mai bun antrenor al anului trecut. În 2021, neamțul a reușit să o facă pe Chelsea câștigătoarea Champions League.

UPDATE ora 20:40: Emma Hayes (45 de ani), antrenoarea clubului de fotbal feminin Chelsea, a primit premiul "The Best FIFA Women's Coach", acordat celei mai bune antrenoare.

UPDATE ora 20:38: Echipa națională de fotbal a Danemarcei, împreună cu staff-ul medical, au primit premiul "FIFA Fair Play Award", acordat pentru faptul că au intervenit prompt și i-au salvat viața lui Christian Eriksen (29 de ani), jucător care a suferit un stop cardiac la EURO 2020. 

UPDATE ora 20:29: Erik Lamela (29 de ani) a primit premiul "FIFA Puskas Award", care marchează cel mai frumos gol al anului. Reușita argentinianului lui Tottenham a venit chiar în derby-ul londonez cu Arsenal, pe 14 martie. Lamela a învins atunci portarul advers cu o execuție de tip "rabona".

UPDATE ora 20:23: Edouard Mendy (29 de ani), portarul lui Chelsea, a fost numit "The Best FIFA Men's Goalkeeper", adică cel mai bun portar din 2021. Anul trecut, senegalezul a câștigat Champions League cu Chelsea, fiind unul dintre oamenii de bază ai londonezilor. 

UPDATE ora 20:15: Christiane Endler (30 de ani), portarul lui Lyon și al naționalei din Chile, a primit premiul "The Best FIFA Women's Goalkeeper", acordat celui mai bun portar din fotbalul feminin. 

UPDATE ora 20:12: Christine Sinclair (38 de ani), jucătoarea lui Portland Thorns și căpitanul Canadei, a primit un premiu onorific, "FIFA Special Award", pentru performanțele din carieră. Sinclair este cea mai bună marcatoare din istoria țării sale, cu 188 de goluri în 303 meciuri jucate.


Știrea inițială:

Leo Messi a fost marele câștigător din finalul anului trecut, când a triumfat în fața lui Robert Lewandowski la gala Balonului de Aur. Acum, specialiștii prezic că polonezul va triumfa în fața atacantului de la PSG la gala organizată de FIFA.

Din informațiile apărute în presă, cei doi vor fi prezenți la Zurrich, locul de desfășurare al evenimentului, în timp ce Mohamed Salah s-a scuzat, fiind alături de naționala sa la Cupa Africii, în Camerun.

Evenimentul urmează să fie transmis LIVE pe canalul de Youtube FIFA la acest link, dar și pe site-ul oficial.

Spre deosebire de cei de la France Football, care nu au acordat Balonul de Aur în 2020, cei de la FIFA l-au desemnat pe Lewandowski ca fiind jucătorul anului.

The Best FIFA Men's Player

  • Robert Lewandowski
  • Lionel Messi
  • Mohamed Salah

The Best FIFA Women's Player

  • Jennifer Hermoso
  • Sam Kerr
  • Alexia Putellas

The Best FIFA Men's Coach

  • Pep Guardiola
  • Roberto Mancini
  • Thomas Tuchel

The Best FIFA Women's Coach

  • Lluis Cortes
  • Emma Hayes
  • Sarina Wiegman

The Best FIFA Men's Goalkeeper

  • Gianluigi Donnarumma
  • Edouard Mendy
  • Manuel Neuer

The Best FIFA Women's Goalkeeper

  • Ann-Katrin Berger
  • Christiane Endler
  • Stephanie Lynn Marie Labbe

FIFA Fair Play Award

  • Danemarca, echipa de fotbal / Staff-ul medical al formației
  • Claudio Ranieri
  • Scott Brown

FIFA Puskas Award

  • Erik Lamela (Argentina) - Arsenal vs Tottenham Hotspur (Premier League, 14 martie, 2021)
  • Patrik Schick (Cehia) - Czech Republic vs Scotland (Euro 2020, 14 iunie, 2021)
  • Mehdi Taremi (Iran) - Chelsea vs FC Porto (Champions League, 13 aprilie, 2021)

FIFA Fan Award

  • Denmark and Finland fans
  • German fans
  • Imogen Papworth-Heidel

Etichete: leo messi , premii , salah , lewandowski , neuer , cel mai bun , jucator , fifa the best , individuale


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul

Ash Putnam a povestit într-un clip postat pe TikTok că a fost supărată și frustrată după ce un lanț de magazine de îmbrăcăminte nu a angajat-o, presupunând că din cauza tatuajelor pe care le are.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fanii lui Tottenham au răbufnit după eșecul cu Arsenal! Îl cer pe Drăgușin în primul 11: ”E cel mai bun”

Exclusiv Gigi Becali pune ”piciorul” în prag la FCSB. Mesaj pentru ”Haralamb”, Pintilii și MM Stoica

S-a autopropus la Barcelona și i-a anunțat pe catalani cât trebuie să plătească pentru transferul său: ”De atât e nevoie”

Un moldovean i-a dat replica lui Ciolacu, după ce a spus că ”Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți!”

Citeşte şi

Știm cine va juca finala de la Țiriac Open! Ce premiu va primi câștigătorul de la București

Foto A intrat pe teren pentru un selfie, dar a aflat imediat de ce bodyguardul lui Messi primește 230.000€ pe lună

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”