Francesco Flachi (dreapta) alături de marele Paolo Maldini, în 2005 / Foto: Profimedia

Fotbalist revenit pe gazon după o suspendare imensă, 12 ani! "Am ambiție și un picior pregătit pentru a putea da goluri"

articol scris de Digi Sport
14.02.2022, 08:42
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Francesco Flachi (46 de ani), fotbalistul care a greşit în mai multe rânduri în carieră şi a făcut chestii incorecte pentru un sportiv de performanţă, s-a reîntors pe terenul de joc.

La 46 de ani, Flachi, suspendat de două ori pentru cocaină şi o dată pentru pariuri, a ţinut să revină în iarbă după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 12 ani primită în 2010, când era la Brescia.

Francesco Flachi a ţinut să revină pe gazon după 12 ani de suspendare pentru recidivă la cocaină

"Este ca o renaştere. N-am dormit săptămâni întregi din cauza tenisunii acumulate. Sunt atât de fericit şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt ca înainte, fotbalist", a declarat jucătorul la finalul partidei încheiate 2-2.

Suspendarea i-a expirat în ianuarie 2022, iar pe 13 februarie, la 47 de ani, a revenit pe gazon. A jucat 30 de minute pentru Signa 1914, echipă din Liga a 5-a italiană, într-un meci cu Prato 2000.

Galerie Foto

Din 1999 până în 2007, Francesco Flachi a jucat 241 de meciuri pentru Sampdoria şi a marcat 87 de goluri. În această perioadă au existat şi două împrumuturi, la Ancona şi la Bari, pentru care a jucat 38 de meciuri şi a marcat de 13 ori.

În septembrie 2006, Flachi a fost suspendat pentru două luni de italieni pentru că alături de colegul său Moris Carrozzieri ofereau informaţii pentru pariuri, iar clubul său a fost amendat cu 20.000 de euro.

Patru luni mai târziu, la un control antidoping a fost descoperit pozitiv la cocaină, după un meci pierdut de Sampdoria cu Inter Milano şi suspendat 16 luni, iar Samdoria i-a reziliat contractul.

În iunie 2008, Flachi a semnat cu Empoli, iar anul următor cu Brescia. La aceasta din urmă a jucat 14 jocuri pentru ca în ianuarie 2010 să fie găsit dopat din nou cu cocaină, iar suspendarea primită să fie una uriaşă, 12 ani!

Nu voi uita niciodată. Durerea te ajută să te schimbi, să crești. Primii ani a fost groaznic. ... Am luat cocaină de câteva ori, dar n-am fost niciodată dependent de droguri.

În iunie voi începe cursul pentru a deveni manager, dar încă mă simt fotbalist și de aceea voi merge pe teren. Am multă dorință, ambiție și un picior pregătit pentru a putea da golurile care-mi lipsesc atât”, declara Flachi luna trecută, atunci când şi-a anunţat revenirea pe gazon.

Etichete: francescu flachi , suspendare flachi , signa flachi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv 200 de minute! Atât a jucat la FCSB, iar Gigi Becali a luat decizia: ”Nici nu l-am văzut”

Adrian Mutu, fără milă după ce a fost făcut ”praf” de fostul lui jucător: ”Mi-ar fi rușine! Are probleme, divorțează”

Gigi Becali l-a dat afară după doar 416 minute jucate, iar acum e campion. Poate da peste FCSB în UCL

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”