Minge de fotbal / Foto: Profimedia

Video Exclusiv Fotbalistul român care a băgat spaima în italieni. ”Stai lângă mine, că ăsta ne omoară pe amândoi!”

articol scris de Digi Sport
07.01.2024, 12:26
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Massimo Pedrazzini (65 de ani), directorul tehnic al loturilor naționale de fotbal feminin, din cadrul Federației Române de Fotbal, a povestit la Digi Sport, cine a fost fotbalistul român care a băgat spaima în italieni.

Totul s-a petrecut în anii '80, iar protagonist a fost Rodion Cămătaru (65 de ani), fostul atacant de la Dinamo și Universitatea Craiova, în România, acum component al Comisiei tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal din care face parte și Pedrazzini.

Massimo Pedrazzini, impresionat de Rodion Cămătaru: ”Amândoi îl țineam”

Fostul antrenor al celor de la FCSB a povestit, invitat fiind în studioul emisiunii Digi Sport Matinal, care a fost meciul în care l-a avut adversar pe Cămătaru și cum au reacționat colegii săi de echipă de la acea vreme.

”Îmi amintesc că în '86 eram la Mantova, antrenor era Mario Corso și am jucat un amical cu Dinamo, unde antrenor era Lucescu, Mircea Lucescu. S-a terminat 1-1, iar golul egalizator a fost marcat de Răducioiu, care atunci era tânăr. A intrat în repriza a doua. Ne-a omorât cu viteza lui.

Însă, nu pot să uit o întâmplare din acel meci. Rodion Cămătaru era la Dinamo, venise la Dinamo de la Craiova. În acel meci, eu am jucat libero, pentru că se accidentase titularul de pe acel post, și stoper era un coechipier care avea un fizic precum al lui Rodion. 

La un moment dat se uită la mine și zice: 'Massimo, stai lângă mine pentru că ăsta ne omoară pe amândoi'. Amândoi îl țineam uite așa (n.r. - arată cum îl cuprindeau cu mâinile pe adversar) iar el fugea cu mingea la picior. Incredibil”, a povestit Pedrazzini la Digi Sport.

VIDEO cu Massimo Pedrazzini despre Rodion Cămătaru

 ”Imnul României e mândria noastră”. Lecție de patriotism predată de italianul aflat de 17 ani în țara noastră

Fostul antrenor al celor de la FCSB susține că antrenorii din țara noastră trebuie să profite mai mult de versurile Imnului Național al României ”Deșteaptă-te, române!”

Massimo Pedrazzini, impresionat de Imnul României: ”Cea mai mare motivare de care poți să ai parte”

Italianul lucrează de 17 ani în România, are doar cetățenie italiană, dar susține că se consideră deja un român get-beget.

”Toată lumea face o ședință pentru motivarea jucătorilor. Eu, care sunt antrenor italian, italian, le-am explicat jucătorilor Imnul Național al României. Pentru că acolo, în primele trei strofe, există cea mai mare motivare de care ai nevoie.

Sunt trei alarme de atenție. E o sugestie legată de cum să te comporți. Dar noi cântăm imnul fără să știm ce înseamnă. În imn, ai toată motivarea de care ai nevoie.

Eu am cântat mai mult Imnul României decât pe cel al Italiei. Pentru că, la fiecare meci se cântă imnul. Și am făcut-o mereu cu satisfacție și cu mândrie. Pentru că eu reprezint România.

Îți mai spun ceva. Imnul este o identificare a poporului. Vine din trecut, de la Imperiul Roman. Imperiul Roman avea un imn în care Roma era centrul lumii. Noi ne indentificăm cu imnul nostru, italienii, la fel. Imnul este mândria noastră, a acestui popor. Trebuie să și conștientizezi ce cânți. Este cea mai mare motivare de care poți avea parte.

Nu am cetățenie, dar sunt român, iertați-mă. Copiii mei s-au născut aici, așa că voi depune actele pentru a obține cetățenia”, a spus Pedrazzini, la Digi Sport Matinal.

Etichete: rodion camataru , massimo pedrazzini


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

"Eroul de la Sevilla", impresionat de puștiul din poarta Corvinului. ”O să mai auzim de el”

Dinamo ar putea împărți stadionul ”Arcul de Triumf” cu o nou-promovată în SuperLigă

A plecat după șapte meciuri de la FCSB, iar acum se antrenează în Liga 3. Care este planul său

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”