Gabi Tamaș, într-un meci Petrolul - FCSB / Foto: Sport Pictures

Fotbalistul român care a fost la un pas de Bayern Munchen: ”Când era Van Gaal antrenor”

articol scris de Digi Sport
25.04.2023, 17:34
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Gabi Tamaș (39 de ani), jucătorul celor de la Concordia Chiajna, a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali români din ultimele două decenii, iar cariera sa ar fi putut fi una cu adevărat strălucitoare, însă viața extrasportivă dezordonată l-a tras de multe ori înapoi.

Fostul internațional se consideră mulțumit de nivelul pe care l-a atins ca fotbalist, dar recunoaște că și-ar fi putut trece în CV echipe precum Bayern Munchen sau Lazio, dacă nu ”i-ar fi plăcut atât de mult viața”.

  • Dinamo, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Brom, CFR Cluj, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra, U Cluj, FC Voluntari, Petrolul și Concordia Chiajna sunt formațiile din cariera lui Gabi Tamaș.
  • 67 de selecții și 3 goluri a adunat fundașul central la echipa națională a României.

Gabi Tamaș: ”Eram în discuții cu Lazio. Al doilea transfer ratat a fost la Bayern Munchen”

Să joc mai sus nu se putea. Poate la alte echipe. Am jucat în Anglia și Spania, cele mai bune campionate. Unde mai sus? Da, poate la alte echipe. Am ajuns la Celta Vigo când era un club mare, Spartak câștigase campionatul de 9 ori, West Brom juca în Premier League.

Am făcut câteva prostioare și am pierdut un transfer sau două. De exemplu la Lazio. Am făcut o escapadă în cantonamentul naționalei. Dacă nu o făceam... Nu am plecat din cantonament. Am băut un șpriț și ne-am întors. Au fost mai mulți atunci. Doar eu și Mutu am fost dați afară, că nu eram la prima abatere. S-a văzut dimineața la antrenament. Eram toți cam avariați. Asta a fost să fie.

Atunci eram în discuții cu Lazio. După aia au zis `uite, că ai o viața extrasportivă...`. Al doilea transfer ratat a fost la Bayern Munchen. Când era Van Gaal antrenor. Eram la națională și jucam contra Olandei. Au fost discuții și nu s-au finalizat. Bine, a mai fost și Celtic. Nu am refuzat eu. Nu s-au finalizat discuțiile. Eu m-am înțeles, dar nu s-au finalizat”, a spus Gabi Tamaș, la GSP Live.

Ioana, sprijinul lui Gabi Tamaș de aproape 20 de ani: ”Am crescut împreună”

Galerie Foto

Trecut prin marile campionate ale Europei și om de bază la naționala României timp de mai mulți ani, Tamaș a fost catalogat de foarte multă lume drept un fotbalist rebel din cauza vieții extrasportive zbuciumate și chiar a stat după gratii în Israel, însă în tot acest timp alături de el a fost Ioana (35 de ani), soția sa.

Absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport, Ioana Tamaș a făcut gimnastică în copilărie, dar nu a urmat acest drum. Fotbalistul și partenera sa s-au cunoscut în urmă cu aproape 20 de ani, iar din 2012 sunt soț și soție. Cei doi au împreună un copil.

La mine așa a fost să fie, ne-am cunoscut de la o vârstă fragedă, 16, respectiv 20 ani. Am crescut împreună, amândoi fiind din acelasi oraș, Brașov. Ne-am căsătorit după 8 ani petrecuți ca iubiți”, a spus Ioana Tamaș în urmă cu un an.

Etichete: gabi tamas , tamas oferte , gabi tamas bayern munchen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Ce lovitură! Denis Alibec a ales între FCSB și Farul

Exclusiv Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș sunt siguri că nu trebuie să lipsească de la EURO 2024: ”Cel mai bun din SuperLigă”

Foto Valeriu Iftime a intrat în vestiar după Botoșani - Mioveni! Mesajul transmis

Citeşte şi

Surpriză! La 40 de ani, Gabi Tamaș a dezvăluit care este, de fapt, numele său

Gabriel Tamaș a divulgat momentul când i s-a propus să blătuiască un meci: ”M-au întrebat dacă vreau să fiu implicat”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”