Gerard Pique deţine grupul Kosmos / Foto: Getty Images

Gerard Pique, condamnat să returneze peste două milioane de euro! Pentru ce a fost pedepsit de Fisc

10.07.2019, 12:37
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Gerard Pique va trebui să returneze peste 2,1 milioane euro fiscului spaniol, după confirmarea condamnării sale pentru fraudă fiscală legat de drepturile sale de imagine, au anunţat, miercuri, surse judiciare, citate de AFP.

Conform deciziei din 13 mai, înaltul tribunal de Audienţă naţională a respins recursul înaintat de fostul internaţional spaniol împotriva condamnării sale din 2016 de către un tribunal administrativ la rambursarea a aproximativ 1,5 milioane euro restanţe la plata impozitelor şi la achitarea unei amenzi de peste 600.000 euro.

Tribunalul a decis atunci că Gerard Pique a "simulat" cedarea drepturilor de imagine către societatea sa Kerad Project, pentru a plăti mai puţine impozite pentru anii 2008, 2009 şi 2010.

"Omisiunea de declarare în Spania a acestor venituri a fost, cel puţin, voluntară sau neglijentă", a subliniat, la rândul ei, Audienţa naţională în decizia sa din luna mai.

Gerard Pique, câştigător al Cupei Mondiale din 2010 şi al Campionatului European din 2012 cu naţionala Spaniei, mai are dreptul la un ultim recurs în faţa Curţii Supreme.

Shakira, soția lui Gerard Pique, probleme cu fiscul spaniol

Această decizie intervine la mai puţin de o lună de la prezentarea vedetei columbiene Shakira în faţa unui judecător din nord-estul Spaniei, ţară în care justiţia o suspectează că nu a plătit impozite în valoare de 14,5 milioane de euro între 2012 şi 2014.

Procuratura o acuză pe cântăreaţă şi pe unul dintre consilierii săi de şase infracţiuni de fraudă fiscală, în valoare de 14,5 milioane de euro în 2012, 2013 şi 2014. Potrivit acuzării, Shakira trăia în Spania din 2011, anul în care relaţia ei cu fundaşul echipei FC Barcelona Gerard Pique a devenit publică, însă şi-a păstrat rezidenţa fiscală în Bahamas până în 2015, informează Agerpres.

Cristiano Ronaldo, Messi, Marcelo sau Mourinho, acuzați de fraudă fiscală

În ultimii ani, mai mulți fotbaliști celebri au fost acuzați și chiar condamnați pentru fraudă fiscală în Spania. Printre aceștia, cele mai importante nume sunt chiar Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Marcelo, dar și antrenorul Jose Mourinho, din vremea când a pregătit Real Madrid.

Cristiano Ronaldo a ajuns la un acord cu fiscul pentru a plăti o amendă de 18,8 milioane de euro,  după ce şi-a recunoscut vinovăţia în cele 4 capete de acuzare. Portughezul a fost acuzat că s-a folosit de un paradis fiscal pentru a evita să plătească taxele pentru drepturile sale de imagine.

Cazul lui Ronaldo este similar celui în care au fost implicaţi starul argentinian Lionel Messi şi tatăl său, în urma cărora cei doi au primit condamnări de câte 21 de luni de închisoare, cu suspendare. Frauda era estimată iniţial la 14,7 milioane de euro, dar în final a fost redusă la 5,7, restul fiind amenzi şi dobânzi. Procurorii au fost de acord ca pedeapsa să nu fie cu executare.

Etichete: fc barcelona , gerard pique , fiscul spaniol


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Daniel Popa a explicat gestul ciudat după golul marcat cu Dinamo

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a ratat victoria cu ”U” Cluj: ”Aceeași poveste în fiecare săptămână”

Foto Clasamentul din play-out, după ”U” Cluj - Dinamo: ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj. Programul meciurilor rămase

Citeşte şi

Joan Laporta a primit o ofertă de ”de nerefuzat” pentru următoarele 10 sezoane

Exclusiv Verdictul lui Ilie Dumitrescu după ce Istvan Kovacs a dat 3 cartonașe roșii și un penalty

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”