Dani Alves și Gerard Pique, foști coechipieri la FC Barcelona / Foto: Getty Images

Gerard Pique, poziție fermă despre situația lui Dani Alves: “Aș da pedepse mai dure”

articol scris de Digi Sport
14.03.2023, 16:56
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Fotbalistul brazilian Dani Alves (39 de ani) a rămas în arest preventiv în Spania, după ce instanța a respins cererea avocaților săi. Alves a fost acuzat că a agresat sexual o femeie la finalul anului trecut.

Gerard Pique: "Sunt în stare de șoc. Am sentimentul că nu-mi mai cunosc fostul coleg"

Dani Alves este acuzat de o femeie în vârstă de 23 de ani că ar fi violat-o în clubul de noapte Sutton din Barcelona, la 30 decembrie 2022.

În plus, două femei au depus mărturie în favoarea presupusei victime, confirmând varianta prezentată de ea privind faptele comise de către Dani Alves. Cele două martore, care sunt prietene cu presupusa victimă, au susținut că fotbalistul brazilian le-a abordat și pe ele, făcându-le avansuri sexuale.

Gerard Pique (36 de ani) a fost coechipier cu Dani Alves la FC Barcelona în perioadele 2008-2016 și 2021-2022. Totuși, spaniolul nu s-a ferit să aibă o poziție fermă în legătură cu situația brazilianului.

Pique are sentimentul că nu-l mai cunoaște pe Dani Alves și cere măsuri mai dure pentru persoanele găsite vinovate de viol.

"Este un caz complicat. Îl cunosc pe Dani și îl apreciez. Vreau ca justiția să-și facă datoria. Până când îmi vor spune că este vinovat, voi aștepta.

Cel mai ușor lucru este să spui că este vinovat, dar trebuie să așteptăm decizia instanței. În același timp, trebuie să ajutăm victima acestui caz, este foarte complicat pentru ea.

Ca fost coechipier cu mine, am sentimentul acum că nu-l mai cunosc… nu m-aș fi gândit niciodată la o asemenea situație.

Dacă se confirmă acuzațiile și a comis acele fapte, justiția trebuie să fie dură cu el. Eu aș da pedepse chiar mai dure decât prevede acum justiția. Sunt vehement împotriva oamenilor care comit astfel de fapte. Trebuie să respectăm toate femeile. Aș fi inflexibil și dur dacă se confirmă aceste acuzații", a spus Gerard Pique, într-un interviu pentru RAC 1.

“Încă o minciună”. Proba care îi agravează situația lui Dani Alves

Conform publicației El Periodico, probele strânse de procurori "spulberă" versiunea prezentată de Dani Alves în instanță.

După ce au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere ale clubului, anchetatorii au stabilit că fotbalistul brazilian nu se afla în toaletă în momentul în care a intrat presupusa victimă.

Cristobal Martell, avocatul lui Dani Alves, a susținut că femeia a intrat și l-a găsit în toaletă pe fotbalist. În schimb, presupusa victimă a povestit că Dani Alves i-a cerut insistent să îl însoțească la toaletă.

Potrivit sursei citate, pe imaginile camerelor video din club se poate observa că un bărbat cu un tricou alb și cu adidași albi (exact ce a purtat Dani Alves în acea noapte) se poziționează în dreptul ușii toaletei și încearcă să obstrucționeze ieșirea, apoi intră în toaletă. Totul s-ar fi întâmplat după ce o femeie (cu semnalmentele presupusei victime) intră în toaletă.

Inițial, Dani Alves a negat acuzațiile de agresiune sexuală, însă a confirmat faptul că s-a aflat în acel club în seara respectivă. Ulterior, fotbalistul brazilian a recunoscut că a avut o relație intimă cu o femeie, dar a susținut că a fost vorba despre un act sexual consimțit.

Presupusa victimă a lui Dani Alves, "terifiată" de faptul că fotbalistul ar putea scăpa de condamnare

Avocatul presupusei victime a vorbit despre starea precară în care se află femeia care îl acuză pe Dani Alves de agresiune sexuală.

Tânăra în vârstă de 23 de ani a primit un tratament pentru a gestiona situația din punct de vedere emoțional. Presupusa victimă are insomnii și este cuprinsă de sentimente de frică.

“Victima este terifiată, nu crede că Dani Alves va fi condamnat. Are această teamă că mărturiile ei nu vor fi crezute. În plus, îi este teamă să nu fie identificată public.

În acest moment, ea primește sprijin psihologic din partea unei structuri specializate în tratarea victimelor unor violențe. În plus, cei de la spital i-au prescris un tratament de spectru larg pentru a combate posibile boli cu transmitere sexuală, pentru că fotbalistul nu a folosit un prezervativ.

Suferă de anxietate și de insomnie, așa că ia medicamente specifice prescrise de medici”, a spus avocata Ester Garcia Lopez, citată de elespanol.com.

Etichete: dani alves , gerard pique , dani alves arestat , dani alves viol


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ziua decisivă în care Dan Șucu trebuie să aleagă antrenorul Rapidului

Au venit primele oferte: Radu Drăgușin poate pleca de la Tottenham după șase luni! Urmează întâlnirea decisivă

Xavi, OUT? Barcelona a stabilit numele antrenorului favorit să preia echipa în 2025

Foto ”Ceva mai urât nu există”! A vrut să ”strălucească” la Gala Met, dar ”s-a făcut de râs” + O vedetă, ”imposibil de recunoscut”

Citeşte şi

A refuzat să ajute un violator, dar în cele din urmă s-a răzgândit. ”Puțin copleșită”

Nu și-a plătit cauțiunea de 1.000.000 €, dar a scos din buzunar ”o avere” la câteva zile după ce a ieșit din închisoare

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”