Ilie Dobre s-a retras de la postul public de radio cu un mare regret! Care a fost ultima partidă comentată

25.09.2018, 21:17
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Ilie Dobre, celebrul comentator sportiv, s-a retras din radio! FCSB - Dunărea Călărași, scor 2-0, a fost ultima partida comentată de Ilie Dobre la Radio România Actualități. Înaintea meciului disputat duminică, cunoscutul jurnalist, care a împlinit recent 65 de ani, a vorbit despre momentele plăcute și neplăcute din interiorul cabinei de comentator.

Condițiile de pe arena "Anghel Iordănescu" și vizibilitatea redusă l-au făcut pe Ilie Dobre să regrete că ultima partidă relatată pentru postul public de radio n-a avut loc pe Arena Națională.

„Aici sunt cele mai proaste condiții din toate stadioanele de Liga 1 de pe care am comentat. Condiții mai proaste am avut doar în Albania, la Tirana, unde nu vedeam aproape o jumătate de teren”, a spus jurnalistul, pentru Libertatea.

Există un meci pe care și-a fi dorit să-l comenteze în mod special? „Finala Mondialului din 1970, Brazilia – Italia (4-1). Modul în care jucau atunci sudamericanii m-a fascinat”, a spus Ilie Dobre.

Uneori, în timpul comentariilor sale, impresia a fost că mânca din cuvinte, că se încurca în cele afirmate, însă omul de radio spune că niciodată nu a avut nevoie de lecții de dicție, de logopedie: "Niciodată! Nu am nevoie de așa ceva. Eu am devenit comentator într-o vreme în care cea mai mică greșeală era taxată. Trebuia să vorbești perfect din punct de vedere gramatical. Dacă îmi arătați o greșeală de felul ăsta, cât de mică, eu îmi tai capul! Ceea ce păreau greșeli puteau fi, de fapt, erori tehnice".

Cu toate astea, reporterul Libertatea i-a prezentat o înregistrare, în care se încurcă în mod repetat la pronunțarea numelui Rostselmash Rostov-pe-Don: "Aveți dreptate, dar ce nu se știe este că atunci eram foarte obosit, pentru că tocmai se terminase o competiție de lungă durată, și mi s-a făcut rău".

Ilie Dobre a vorbit, apoi, și despre recordurile mondiale deținute pentru cel mai lung "Gooool!".

"Am ascultat niște comentatori sudamericani și mi-am dat seama că eu pot striga mai mult decât ei. I-am contactat pe cei care oficializează recordurile. Bineînțeles, a trebuit să plătesc și o taxă, care nu e mică, vreo 5.000 de euro. N-a trebuit să fac credit pentru bani, îi aveam strânși. Am repetat asta pentru alte două recorduri din cele zece pe care le dețin", dezvăluie celebrul comentator.

Ce va face după despărțirea de Radio România Actualități? "Voi continua să comentez meciuri din Liga 2. O voi face la Antena Satelor, pentru că are acoperire mult mai mare decât Sport Total FM. Nu voi lua nici un ban. Mai comentez doi, trei ani".

Ar accepta o eventuală ofertă din partea unei televiziuni? "Nu. Eu sunt făcut pentru radio. În plus, la televiziune se mai întâmplă să comentezi din studio, iar asta nu-mi place. Și mai e moda asta cu doi comentatori, care iar nu-mi place, pentru că pot ajunge să se contrazică, fără să vrea".

Comentatorul Ilie Dobre este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy, care în 2014 i-a acordat şi premiul "Omul Anului în Media", pentru promovarea sportului, a valorilor morale, a fair play-ului și a valorilor sociale în sport.

A fost inclus de World Record Academy, cea mai cunoscută organizație din lume care certifică recordurile mondiale, în Hall of Fame (Galeria Gloriilor) numindu-l "Cel mai de succes comentator sportiv din lume".

Etichete: ilie dobre , fcsb - dunarea calarasi , ilie dobre retragere , ilie dobre comentator , ilie dobre retragere din radio


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ofertă din SuperLigă pentru Laurențiu Reghecampf

Cel mai slab Rapid de după Revoluție! Cifrele care arată dezastrul girat de Bergodi și de Lobonț

Dorit de FCSB, Rafa Mujica a ales și urmează să semneze: transfer de 10 milioane de euro și salariu uriaș

Video Dorinel Munteanu și-a ieșit din minți inexplicabil după meciul cu Petrolul: ”Ce specialist ești tu? / Ia uite-l p-ăsta”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”