Ilie Năstase și Ion Țiriac, la Mutua Madrid Open, ediția din 2019 / Foto: Profimedia

Ilie Năstase: ”Nu mă văd și nu m-am văzut francez!” Ce și-a propus, împreună cu Ion Țiriac, când avea 20 de ani

articol scris de Digi Sport
19.07.2021, 11:20
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Ilie Năstase, care va împlini luni, 19 iulie 2021, vârsta de 75 de ani, și-a adus aminte de perioada în care a trăit la Paris, una care i-a marcat existența.

”Nasty”, care a vorbit și despre testamentul său, a dezvăluit ce promisiune și-a făcut cu Ion Țiriac (82 de ani), pe vremea în care ambii nu aveau bani mulți, dar și cum a rămas impresionat când a aflat, într-un restaurant, că a mancat carne de rață, porția ”cu numărul 8 milioane și ceva”.

Ilie Năstase, amintiri memorabile din Franța. ”Mă stimulează mai mult decât ai mei”

Fostul mare jucător de tenis, nemulțumit de anumite reguli de acum din ATP și primul sportiv care a făcut un milion de dolari exclusiv din acest sport a cochetat, la un moment dat, și cu ideea de a se stabili la Paris.

”Da, la un moment dat, am cochetat cu acest gând. Doar că eram plecat prea mult, iar în luna decembrie, când ajungeam acasă, în România, dorul de casă, de ai mei, mă trăgeau la București. Nu m-am văzut și nu mă văd francez.

Fiecare om se vede ceea ce se naște. Eu nu pot să mă identific decât cu România și cu poporul român, cu toate că francezii mă apreciază și mă stimează mai mult decât ai mei. Poți iubi un loc, o țară, un popor, chiar dacă nu devii cetățean al țării respective”, a declarat Ilie Năstase pentru Libertatea.

Și, totuși, Ilie Năstase a avut, are și va avea o legătură puternică cu Franța. Celebrul tenisman a povestit și ce promisiune și-a făcut cu bunul său prieten Ion Țiriac.

”Tineri fiind, la 20 de ani, eu și Ion Țiriac ne-am promis că atunci când vom face rost de bani mai mulți să ne luăm casă la Paris. Am avut una lângă Arcul de Triumf, apoi alta în apropiere de Roland Garros și o a treia lângă Paris, într-o urbe tare drăguță.

M-am gândit că dacă am avut o alee cu numele la Roland Garros, să-mi iau și o proprietate acolo”, a mai spus Năstase.

Ilie Năstase: ”La noi, dacă nu mai ești sus, nu te mai respectă nimeni!”

Năstase nu se dezice de România, dar admite că la Paris se simte mai respectat: ”M-am simțit mult mai apreciat acolo. Aici, mi se se spune: 'Vezi că ești gras'. Acolo, au un cult al respectului pentru ceea ce ai fost, 'Ooo, ce bine arătați, monsieur Năstase'.

La noi, dacă nu mai ești sus, nu te mai respectă nimeni, indiferent cât bine ai făcut țării. La noi se gândește negativ, să scoți în evidență ce e negru, la ei, te apreciază pentru ce ai făcut bine.

De aceea îi apreciez pe francezi că au grijă de statui. Eu nu vreau statuie, oameni buni, îmi făceam până acum zece, vreau respect. Dar vorbim acum despre țara cu cele mai multe statui, cu care francezii sunt mândri, și țara cu statui pe care le murdăresc păsările și nu le curăță nimeni. Bine, noi avem Casa Poporului, care stă să se dărâme în câțiva ani, nici cu aia cu știm ce să facem”.

Ilie Năstase, amintiri memorabile din Franța. ”Am mâncat carne de rață cu numărul 8 milioane”

Ilie Năstase a mai povestit, într-un final, și ce-i place să mănânce la Paris.

”La început, cu domnul Țiriac, mâncam ouă umplute cu maioneză, praz fiert cu un sos al lor, linte cu ceapă, tot felul de mâncăruri, simple și gustoase. Apoi, am evoluat, am testat tot felul de mâncăruri excepționale.

Au un fel de a găti carnea de rață de-ți plouă în gură dacă-ți explic pe îndelete. Și este un restaurant 'Tour D’Argent', care e de pe timpul lui Napoleon Bonaparte. Acolo, mi s-a spus, am mâncat carne de rață cu numărul 8 milioane și ceva, le numerotează, nu știu după ce considerent.

Asta am apreciat mereu la Paris: restaurantele pline, indiferent de vremuri și de criză. Oamenii își respectă propria călătorie în viață”, a mai precizat Ilie Năstase.

Etichete: ion tiriac , ilie nastase , ilie nastase atp , ilie nastase franta , pariu ilie nastase


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Rangers i-a decis soarta lui Ianis Hagi! Informația venită din Scoția: ”Legăturile sunt arse”

OUT pentru restul sezonului! Lovitura primită de Dinamo cu două etape înainte de finalul campionatului

După ce a promovat cu Parma în Serie A, Dennis Man a spus care este obiectivul lui

Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei

Citeşte şi

”Vă asociați cu Țiriac și cu Lucescu pentru a investi la Dinamo?” Nicolae Badea a oferit răspunsul pe loc

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”