Spania, prima zi în care copiii au avut voie să iasă din case/ foto: Getty Images

Galerie Foto Imagini revoltătoare din Spania, în prima zi de relaxare a carantinei. ”Ce rușine!”/ ”Virusul se va răspândi din nou”

26.04.2020, 16:43
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a anunțat relaxarea măsurilor de carantină care erau în vigoare de la mijlocul lunii martie. Din 26 aprilie, copiii sub 14 ani au primit permisiunea să iasă afară pentru activități sportive, însoțiți de un adult.

Spania a permis copiilor sub 14 ani să iasă din case. Din 2 mai, adulții ar putea face sport

Potrivit noilor reglementări, copiii au dreptul să iasă în aer liber o oră pe zi, oricând între 9 AM și 9 PM, dar nu la mai mult de 1 kilometru de casă.

Bicicletele, patinele și skateboard-urile sunt permise, la fel și jocurile cu mingea, dar parcurile rămân închise. Totodată, Sanchez a anunțat că, începând cu 2 mai, spaniolii ar putea să aibă voie să iasă din case pentru activități fizice și sport, dacă numărul infectărilor cu coronavirus va continua să scadă.

De asemenea, în caz că totul decurge conform planului, celelalte restricții vor fi ridicate gradual începând cu jumătatea lunii mai.

”Totul se va întâmpla gradual și asimetric. N-o să începem brusc activitatea în toate sectoarele”, a spus premierul Spaniei.

Imagini revoltătoare: ”Ce rușine!”/ ”Nu au înțeles nimic!”

Numai că prima zi în care copiii au avut voie să iasă din case a fost un haos și a declanșat reacții vehemente pe rețelele de socializare. 

Pe Twitter și pe Facebook a apărut hashtag-ul #NinosEnLaCalle, unde spaniolii au postat fotografii și clipuri cu aglomerații urbane sau oameni care au mers relaxați la plajă.

În ciuda regulilor clare transmise de Guvern, care a recomandat distanțarea socială și atenție sporită la măsurile de prevenție, localnicii nu au ținut cont de sugestii. 

Comentariile din Social Media au fost furioase: ”Trebuie spaniolii să fie reeducați?”, ”Ce rușine!”, ”Nu au înțeles nimic!”, ”Virusul se va răspândi din nou!”.

”Rețelele de socializare s-au umplut cu imagini cu oameni iresponsabili”, a scris publicația sport.es.

  • 223.759 de spanioli au contractat noul coronavirus, până pe 26 aprilie
  • 22.902 spanioli au murit din cauza COVID-19

Galerie Foto

Etichete: spania , coronavirus , carantina , relaxare carantina , #ninosenlacalle


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv 200 de minute! Atât a jucat la FCSB, iar Gigi Becali a luat decizia: ”Nici nu l-am văzut”

Record! 500.000 de cereri de bilete au fost făcute pentru un singur meci de Champions League

Foto Octavian Popescu a sărbătorit pe teren alături de persoana acuzată că-l distruge. Ce spunea Becali în urmă cu câteva luni

Boloni trimite ”săgeți” către PSG după titlul cucerit de parizieni: ”E a doua oară când se întâmplă asta!”

Citeşte şi

Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația

Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”