Wladimir Klitschko / Foto: Profimedia

În plin război, Wladimir Klitschko a făcut un anunț surprinzător: ”E o chestiune care mă motivează în fiecare zi”

articol scris de Digi Sport
25.04.2022, 17:41
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Wladimir Klitschko (46 de ani) și fratele său Vitali (50 de ani), primarul Kievului, au fost unele dintre cele mai vocale personaje din Ucraina, de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

În cea de-a 61 zi de război, fostul campion mondial la box la categoria grea, Wladimir Klitschko a anunțat că ia în considerare o revenire în ring, la 46 de ani, pentru a doborî recordul americanului George Foreman, care la 45 de ani a câştigat titlul mondial în versiunile WBA şi IBF.

Wladimir Klitschko a anunțat că ia în calcul să revină în ring, după încheierea războiului din Ucraina

Klitschko a fost ”prezent” la lupta dintre Fury și White și a declarat că se bucură că Tyson Fury a câștigat disputa de pe Wembley. Fostul campion mondial a declarat că așteaptă ca războiul să ia sfârșit și atunci va decide dacă va mai urca în ring. Până atunci, își continuă antrenamentele.

Am învățat că, în ciuda războiului, nu trebuie să uităm de viață. Sportul face parte din viața mea. Mă bucur că Tyson Fury a câștigat. Întoarcerea mea pe ring? Nu vreau să promit nimic grandios, dar dacă războiul din Ucraina se termină curând și nu va mai exista o invazie a Rusiei în țara noastră...

Dacă voi fi într-o formă bună, cine ştie, poate am să-l întrec pe Foreman. Este o chestiune care mă motivează în fiecare zi, mă face să dau totul la antrenamente. Nu vreau să câştig un meci, ci să dobor un record", a spus Klitschko.

Wladimir Klitschko s-a retras în aprilie 2017, după ce a fost învins de britanicul Anthony Joshua. Ucraineanul a cucerit primele centuri IBF ŞI IBO în 2006, iar apoi a deţinut titlurile WBA, IBF, WBO şi IBO până în 2015, când a fost învins neaşteptat de britanicul Tyson Fury. El s-a retras cu 64 victorii şi 5 înfrângeri în palmares.

Wladimir Klitschko: "Situația în Mariupol este devastatoare!" Ce au lăsat rușii în urma lor (FOTO)

Galerie Foto

Bombardamentele rușilor nu au încetat nici în noaptea de Înviere. Wladimir Klitschko, fratele lui Vitali (n.r. primarul Kievului), a vorbit din nou despre situația din Ucraina.

"Situația în Mariupol și în sud-estul țării este devastatoare. Civili, oameni răniți încă sunt acolo. La fel și forțele militare ucrainene. Sunt acolo de săptămâni, fără, electricitate, mâncare sau apă. Au existat numeroase tentative de a deschide coridoare umanitare, pentru ca răniții și civilii să plece, dar niciodată nu a funcționat...

Avem nevoie ca partenerii noștri din lumea liberă să oprească invazia rusă și să ne susțină în diferite feluri, atât cu ajutor umanitar, cât și cu sancțiuni și izolare a Rusiei. Avem nevoie de armament, susținerea militară este extrem de importantă. Dacă Rusia nu s-a oprit încă, e clar că va merge mai departe. Așa cum au anunțat în propaganda lor, Ucraina e doar începutul.", a declarat Wladimir Klitschko, pentru postul de televiziune N1.

Etichete: wladimir klitschko , klitschko box , razboi ucraina , wladimir klitschko revenire in ring


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Adio! Louis Munteanu a făcut anunțul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fără milă! Ce a scris presa din Grecia, după ce Răzvan Lucescu l-a "demis" pe "Împăratul" Fatih Terim

Enorm! Spaniolii au anunțat cât o costă demiterea lui Xavi pe Barcelona

Marius Șumudică pune ”paie pe foc” înainte de Rapid - FCSB: ”Au luat primul lor titlu. Suntem la egalitate acum!”

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

De ce e ignorat Marius Șumudică de Dan Șucu pentru postul de antrenor la Rapid citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”