Orașul Napoli îl omagiază pe Diego Armando Maradona / Foto: Profimedia

Începe procesul în cazul morții lui Maradona! Echipa medicală riscă între 8 şi 25 de ani de închisoare

articol scris de Digi Sport
19.04.2023, 14:41
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Justiţia argentiniană a confirmat, marţi, procesul în cazul celor opt membri ai echipei medicale care l-a îngrijit pe fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona, care a murit în 2020, la 60 de ani.

Moartea lui Maradona putea fi evitată, potrivit raportului medical

Conform raportului medical, Maradona a decedat din cauza bolilor cardiace preexistente, dar și din cauza "unei neglijențe generale în ceea ce privește tratamentul și modul în care a fost îngrijit pacientul".

O cameră de apel a tribunalului din San Isidro (nord-vest de Buenos Aires) a consemnat argumentele acestor membri ai corpului medical, care au făcut apel în 2022, după ce au fost acuzaţi de omucidere cu potenţiale circumstanţe agravante.

Camera de apel a menţinut încadrarea iniţială, de "omucidere cu eventuală complicitate", o infracţiune caracterizată atunci când o persoană comite o neglijenţă deşi ştie că aceasta poate genera decesul. Vinovaţii sunt pasibili de pedepse între 8 şi 25 de ani de închisoare.

Maradona, legenda fotbalului argentinian şi mondial, a decedat în urma unei crize cardio-respiratorii pe 25 noiembrie 2020 la vârsta de 60 de ani, singur, pe un pat medical la o reşedinţă din Tigre (nord de Buenos Aires), unde s-a aflat în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală pentru un hematom la cap.

În iunie 2022, un judecător din San Isidro, urmând recomandările parchetului, a decis trimiterea în judecată a celor opt cadre medicale, printre care şi un neurochirurg şi medic curant, un medic de medicină generală, un psihiatru, un psiholog, un infirmier şef, mai mulţi infirmieri. Toţi sunt în stare de libertate.

Conform procurorilor, personalul responsabil de îngrijirea lui Maradona a fost "protagonistul unei spitalizări la domiciliu total deficitară şi imprudentă", marcată de o "serie de improvizaţii, de greşeli în gestionarea situaţiei şi de lipsuri".

În rezoluţia de marţi, Camera de apel a pus accentul pe "conduita adoptată de fiecare dintre membrii personalului medical, care nu au respectat mandatul de a acţiona conform codului de etică medicală".

În faţa instanţei vor compărea neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatra Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, coordonatoarea medicală Nancy Forlini, coordonatorul infirmier Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Almiron şi Dahiana Madrid, medicul Pedro Di Spagna.

Camera de Apel nu a comunicat o dată pentru începerea procesului, care însă nu va debuta înainte de anul viitor.

Diego Maradona, o legendă în Argentina și la Napoli

Fostul mijlocaş al echipelor FC Barcelona şi Napoli fusese spitalizat pe 2 noiembrie 2020, pentru anemie şi deshidratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrena echipa locală. Analizele efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului.

Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat în ziua următoare. El a fost externat pe 11 noiembrie.

Provenit din cartierele sărace din Buenos Aires, "El Pibe de oro" ("Băiatul de aur"), cum era supranumit Diego Maradona, va rămâne simbolul şi căpitanul necontestat al selecţionatei Argentinei, în tricoul căreia a evoluat timp de 17 ani (1977-1994) şi a marcat 50 de goluri în 115 meciuri, oferind ţării sale a doua Cupă Mondială din istorie, în 1986.

Galerie Foto

Etichete: maradona , diego maradona , maradona moarte


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Cererea făcută de familia lui Diego Maradona

Răzvan Lucescu a dezvăluit numele idolului său din fotbal: ”Este un geniu”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină