Emiliano Sala și-a pierdut viața într-un accident aviatic din ianuarie 2019 / Foto: colaj Digi Sport

Informații terifiante la un an de la moartea lui Emiliano Sala: "ucidere din culpă și complicitate la crimă?"

29.01.2020, 09:38
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

La un an de la moartea lui Emiliano Sala, apar noi informații terifiante în acest dosar. Potrivit publicației franceze L'Equipe, clubul Cardiff a depus marți, 28 ianuarie, o plângere penală în care acuzele sunt extrem de grave.

Acțiunea în justiție este îndreptată împotriva lui Nantes și a președintelui Waldemar Kita pentru a identifica cui aparține responsabilitatea în tranzacția de 17 milioane de euro, care nu a mai apucat să se finalizeze.

Conform sursei citate, disputa în justiție este nu numai una financiară, ci se poate transforma și în una penală. Totul se bazează pe "o serie de elemente perturbatoare" legate de termenii tranzacției, dar și de organizarea zborului care s-a dovedit fatal, în care atacantul argentinian și pilotul David Ibbotson și-au pierdut viața.

Plângerea a fost făcută de o companie de avocatură din Paris, "Dupond-Moretti & Vey", cea care se ocupă de consilierea clubului galez pe teritoriul Franței. Unul dintre cei care reprezintă clubul este Antoine Vey.

Cei de la Cardiff susțin că ei au vrut să se ocupe de zborul atacantului, însă acesta a preferat să se descurce singur, dar datele problemei sunt extrem de complicate.

Acuzații de ucidere din culpă pot plana asupra celor care s-au ocupat de transferul lui Emiliano Sala

De asemenea, Cardiff vrea să clarifice și rolurile pe care le-au avut Willie McKay și fiul său, Mark, în intermedierea transferului lui Sala. Totodată, galezii vor să afle dacă a existat cumva și un "sistem ocult de comsioane retroactive".

"Este clar că intermediarii, dar cel mai mult Willie McKay, au fost implicați activ în toate etapele transferului lui Emiliano Sala când nu aveau un agent sportiv cu licență. FC Nantes și șefii săi sunt complici în acțiunea deliberată de a recurge la serviciile unor intermediari despre care nu puteau să ignore faptul că activau ilegal", a spus Antoine Vey, care suspectează, de asemenea, și existența unor "comisioane ascunse și comisioane retroactive care trebuiau plătite diferitelor părți".

Clubul galez și avocații săi se tem însă și de un alt aspect, și anume o posibilă acuzație de "ucidere din culpă, în cazul în care s-ar dovedi că șefii lui Nantes nu au fost informați doar despre zbor, ci și despre faptul că Willie McKay obișnuia să organizeze curse charter comerciale fără autorizație. În acest caz, aceștia ar putea fi acuzați de ucidere din culpă și complicitate la crimă".

După ce va fi luată o decizie, cele două cluburi pot apela la TAS, dar pe parte sportivă.

Emiliano Sala a murit într-un accident de avion pe 21 ianuarie 2019

Pe 21 ianuarie 2019, Emiliano Sala se deplasa de la Nantes spre Cardiff, acolo unde urma să se alăture noilor săi colegi, după ce fusese transferat pentru 17 milioane de euro, cea mai mare sumă din istoria galezilor.

Sala a făcut deplasarea de la Nantes la Cardiff cu un avion de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu. Aeronava pilotată de David Ibbotson a pierdut peste 700 de metri din altitudine în doar 20 de secunde.

Astfel, în acest interval de timp, avionul a căzut de la 1200 la doar 480 de metri altitudine, apoi s-a ridicat la 700 de metri, după care a dispărut de pe radare și s-a prăbușit în Canalul Mânecii.

Avionul a fost găsit la doar 30 de metri distanță de locul unde a fost văzut ultima dată pe radar. De asemenea, aeronava s-ar fi răsucit la 180 de grade înainte să ajungă pe fundul mării, conform grimsbytelegraph.co.uk.

Corpul lui Sala a fost găsit ulterior, în timp ce pilotul David Ibbotson nu a fost descoperit.

Etichete: nantes , cardiff , emiliano sala , david ibbotson , piper malibu , avion piper malibu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Cer 120.000.000 € despăgubiri, după ce fotbalistul care a murit în 2019 nu a mai apucat să joace pentru ei: ”Ar fi înscris”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”