Lorena Balaci, fiica lui Ilie Balaci, a vorbit despre Alexandru Mitriță / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv ”L-a luat la masă. Pe discurs motivațional era cel mai bun!”. Mitriță, feblețea lui Ilie Balaci. Dezvăluirea Lorenei

20.10.2019, 11:19
  • Finala Champions League: Dortmund - Real Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

La aproape un an de zile de la dispariția lui Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România, fiica sa, Lorena Balaci, a fost prezentă în studioul emisiunii Digi Sport Matinal, unde a vorbit despre copilăria ei, despre tatăl ei, dar și despre relația pe care acesta a avut-o cu Alexandru Mitriță (24 de ani).

Întrebată despre plecarea lui Mitriță la New York City, Lorena a explicat: "El a plecat unde i-a fost lui mai bine, este și normal, ca fotbalist, să faci asta. Ai un termen limitat, trebuie să scoți ce este mai bun din tine și să produci în perioada aia limitată, când ești cel mai bun.

Da, l-am îndrăgit foarte tare, este un copil cu totul special, și familia lui, soția lui, eu i-am îndrăgit pe toți foarte mult. Sunt niște oameni extraordinari".

Alexandru Mitriță și Ilie Balaci s-au întâlnit cu două zile înainte de a avea loc decesul fostului mare fotbalist

Mai mult, fata lui Ilie Balaci a povestit despre întâlnirea lui Mitriță cu fostul mare fotbalist, chiar înainte de decesul acestuia: "Cu două zile înainte au stat de vorbă, l-a luat la masă, au mâncat împreună. Au avut o discuție, tata pe partea de discurs motivațional era cel mai bun. I-a ajuns la suflet.

Avea un stil de a vorbi tata de îți ajungea direct la inimă. Tata nu mi-a dat o palmă! Îmi spunea nuște lucruri și aș fi preferat să mă bată, decât să mă simt așa, mă simțeam ultimul om de pe fața pământului. Principalul meu scop până la un moment dat era să nu îl fac de râs pe tata".

Cine a fost Ilie Balaci 

Născut pe 8 septembrie 1956, la Bistreţ, Balaci a fost supranumit "Minunea blondă" şi este omul de care se leagă marile succese ale Universităţii Craiova din anii '80.

Ilie Balaci a început să joace fotbal la nouă ani, în 1965, la "piticii" Universității Craiova, şi a debutat în prima divizie la mai puţin de 17 ani (12 august 1973, Jiul Petroșani — Universitatea Craiova 1-1).

O jumătate de an mai târziu, a devenit cel mai tânăr debutant în echipa națională, la 17 ani și şase luni, într-un meci contra Franţei, de la Paris, pierdut cu 0-1, pe 23 martie 1974.

A marcat primul gol sub "tricolor" pe 6 octombrie 1976, într-un amical Cehoslovacia - România 3-2, iar în 12 mai 1982 a fost în premieră căpitanul naţionalei într-un amical Argentina - România 1-0.

Ultimul meci la echipa naţională pentru Balaci a fost şi ultimul al lui Mircea Lucescu pe banca tehnică: România - Austria 4-0, pe 10 septembrie 1986, în preliminariile Euro 1988,

A jucat în Divizia A 347 de partide și a marcat 84 de goluri pentru Universitatea Craiova (1973-1985), FC Olt Scornicești (1985-1986) și Dinamo (1986-1988): 76 pentru "Ştiinţa", şapte pentru FC Olt şi unul pentru Dinamo.

A adunat 69 de selecții şi a marcat de opt ori pentru naţionala României, iar în două rânduri a fost desemnat cel mai bun fotbalist din România (1981 și 1982).

Final prematur de carieră pentru Ilie Balaci

Balaci s-a accidentat în apogeul carierei, la 27 de ani, când era liderul "Craiovei Maxima" şi cel mai bun jucător român, şi a avut un final prematur de carieră, la 31 de ani, din cauza deselor accidentări.

Cea mai gravă dintre ele, care a pus punct carierei sale de fotbalist la cel mai înalt nivel, a fost provocată de fundașul Vasile Arezanov, într-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, la 21 februarie 1984.

Din acest motiv a ratat şi Campionatul European din Franța, din 1984, deși a contribuit din plin la calificare.

Ca jucător a câştigat trei titluri cu Universitatea Craiova (1973-1974, 1979-1980 și 1980-1981), patru Cupe ale României şi a fost semifinalist al Cupei UEFA cu gruparea din Bănie, care a devenit în sezonul 1982-1983 prima echipă din ţara noastră care ajunge în careul de aşi al unei cupe europene.

A jucat 3 988 de minute pentru naţionala României şi 22 497 de minute în Liga 1 pentru Universitatea Craiova.

Ca antrenor, Ilie Balaci le-a pregătit pe Dinamo (tineret), Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. În anul 1991 a părăsit România pentru a antrena în Asia și Africa, unde a câștigat 21 de trofee cu şapte cluburi și a fost supranumit "Prințul deșertului".

Etichete: ilie balaci , alexandru mitrita , mitrita , lorena balaci


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
FOTO Descoperire înfiorătoare făcută într-o școală veche din Bistrița-Năsăud, în timpul renovării

Firma care lucrează la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, a descoperit, vineri, rămăşiţe umane în planşeul imobilului, despre care se crede că ar fi vechi de zeci de ani.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Lupta rușinii” a fost dusă la un nivel extrem, la București! Momente și imagini neverosimile, în Sala Polivalentă

Reacția lui David Popovici după ce a aflat că recordul mondial i-a fost doborât: ”Mâncam un burger când am aflat”

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București

Răzvan Lucescu, la negocieri! Clubul care vrea să-l ia de la PAOK și suma pentru care s-ar face mutarea

E ”de pe altă planetă”! Câștigă 12.000.000 $ în câteva ore și e una dintre cele mai bogate femei din lume

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Billel Omrani, OUT după doar 3 luni și 23 minute jucate

Dorit de trei echipe, Cristi Chivu a rupt tăcerea: ”Asta îmi doresc cel mai mult!”

Gata! Carlo Ancelotti a ales: ”El va titular în finala Champions League”

Fundaș central și atacant din Brazilia! FCSB, gata să transfere pe filiera sud-americană

Citeşte şi

Exclusiv Răzvan Lucescu a spus care este fotbalistul ”fabulos” pe care Edi Iordănescu nu l-a convocat pentru EURO

Marian Iancu ”a dat de pământ” cu Alex Mitriță, Jayson Papeau și Florinel Coman

PEROZDylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția celebrei lui mame atunci când a văzut ce a postat pe Instagram

FILM NOWDakota Johnson, surprinsă în timp ce își schimba hainele într-o mașină. Cum a reacționat Chris Evans

L-au ”curățat” pe marele Belodedici! Vestea ”de coșmar” primită după ce a fost prins băut la volan citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep va juca la turneul din România! A primit deja wild-cardul citeşte ştirea pe ziare.com

Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă folosești produse de înfrumusețare expirate. Lucrurile la care să fii atent, pe lângă termen

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”