Alireza Beiranvand, portarul naționalei Iranului, la CM 2022 / Foto: Profimedia

Mai mulți fotbaliști, arestați în Iran! ”Unii erau într-o stare avansată de ebrietate”. Care ar fi motivul reținerii

articol scris de Digi Sport
01.01.2023, 22:11
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Problemele continuă în Iran și în 2023. Mai mulți fotbaliști ai unui club de primă ligă din Teheran au fost arestați de autorități, chiar la petrecerea de Anul Nou.

Fotbaliști arestați în Iran! ”Au spus că nu le stă capul la fotbal și că sunt solidari cu oamenii de rând”

Se pare că sportivii ar fi participat la o petrecere unde se servea alcool și erau însoțiți de femei, altele decât soțiile lor, lucruri interzise strict de legea islamică. Dar motivul reținerii lor ar putea fi altul. Unii dintre cei arestați ar fi sprijinit protestele împotriva Guvernului din Iran, cauzate de moartea în detenţie a tinerei Mahsa Amini pe 16 septembrie 2022.

Numeroși jucători și foști jucători ai unuia dintre cele mai importante cluburi din Teheran au fost arestați la o petrecere din orașul Damavand”, a notat agenția de presă ”semioficială” Tasnim, potrivit middleeasteye.net.

Unii dintre ei erau într-o stare avansată de ebrietate. Trebuie menționat și faptul că o parte dintre cei care au fost arestați au spus în ultimele interviuri acordate că nu le stă capul la fotbal, având în vedere ultimele evenimente din țară, și că sunt solidari cu oamenii de rând”, au mai scris cei de la Tasnim.

Potrivit agenției YJC, toți cei arestați au fost eliberați, cu excepția unuia, care nu este fotbalist. Un procuror iranian a declarat că tuturor celor deținuți li se va face dosar penal, iar alte detalii vor fi oferite publicului în zilele următoare.

Numele celor arestați nu au fost făcute publice.

Familia lui Ali Daei nu are voie să părăsească Iranul

Cu câteva zile înainte de Revelion, legendarul fotbalist iranian Ali Daei, care a susţinut manifestaţiile din ţara sa după decesul tinerei Mahsa Amini, a acuzat Teheranul că a deturnat un zbor care le transporta pe soţia sa şi pe fiica sa spre Dubai.

Justiţia iraniană a pus sechestru, la începutul lunii decembrie, pe magazinul de bijuterii şi restaurantul lui Ali Daei, pentru că acesta s-a alăturat apelurilor la grevă lansate de manifestanţi după decesul tinerei Mahsa Amini, o iraniană de origine kurdă de 22 de ani, decedată în timpul arestării sale pe 16 septembrie, sub acuzaţia de încălcarea codului vestimentar strict pentru femei.

Presa de stat confirmă că familia lui Daei a primit interdicţie de a părăsi ţara din cauza "asocierii" cu grupuri anti-guvernamentale.

Soţia şi fiica lui Daei au urcat la bordul unui zbor al companiei Mahan Air din Teheran, dar au fost constrânse să părăsească aeronava după ce aceasta a aterizat pe insula iraniană Kish din Golf, a declarat sportivul de 53 de ani pentru agenţia ISNA.

"Ele nu au fost arestate. Nimeni nu mi-a dat un răspuns legat de acest subiect. Dar nu ştiu care este motivul acestei decizii. Soţia mea şi fiica mea mergeau la Dubai pentru câteva zile", a adăugat el.

Soţia lui Daei se angajase să informeze autorităţile dacă dorește să părăsească ţara "din cauza relaţiilor cu grupuri ostile revoluţiei islamice", a adăugat agenţia IRNA, citând justiţia.

Daei a jucat în Bundesliga, în special la Bayern Munchen, iar cele 109 goluri marcate pentru echipa naţională a Iranului nu au fost depăşite decât de Cristiano Ronaldo.

Etichete: iran , fotbalisti arestati , fotbal iran


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?

Galerie Foto Știm care sunt ultimele modificări la stadionul lui Real Madrid! Cum arată noua ”bijuterie” a madrilenilor

A ieșit din fotbal și i-a ”explodat” averea! Fostului conducător de la Dinamo îi priește în afaceri

După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

Citeşte şi

Video A îmbrățișat o femeie pe teren, dar nici nu-i trecea prin cap ce va păți! ”Sancțiune rușinoasă”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”