Diego Maradona și Peter Shilton, la celebra fază din Argentina - Anglia / Foto: Getty Images

”Maradona a avut măreție, nu și fair-play”. Portarul Angliei din 1986, despre ”El Pibe d'Oro” și ”Mâna lui Dumnezeu”

articol scris de Digi Sport
26.11.2020, 10:49
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Peter Shilton, portarul Angliei la celebrul meci cu Argentina de la Campionatul Mondial din 1986, a rememorat partida în care Diego Maradona i-a dat gol cu mâna.

Într-un editorial scris pentru publica britanică Daily Mail, Peter Shilton a transmis că naționala Angliei nu i-a oferit un tratament preferențial lui Diego Maradona, nu a existat marcaj om la om, ci singurul plan pentru anihilarea lui ”El Pibe d'Oro” ținea de închiderea spațiilor de pătrundere.

  • Argentina - Anglia, din sferturile Mondialului din 1986, s-a încheiat 2-1. Maradona a marcat ambele goluri ale sud-americanilor

Peter Shilton, portarul Angliei în meciul cu Argentina din 1986, editorial după moartea lui Maradona

Viața mea a fost legată cu cea a lui Diego Maradona, dar nu în modul în care mi-ar fi plăcut, dar sunt întristat de vestea că a murit la vârsta asta. A fost, fără niciun dubiu, cel mai mare fotbalist împotriva căruia am jucat.

Noi credeam că suntem pregătiți pentru Maradona în acea zi din 1986, în Mexico City. Un sfert de finală de Mondial împotriva Argentinei era cel mai important moment din carieră pentru mulți dintre noi, iar Maradona era cel mai periculos jucător al lor.

Nu am făcut planuri speciale pentru el. Ne-am spus doar că-i vom urmări demarcările. Fără marcaj om la om. Doar am încercat să-i blocăm spațiile, aproape o oră a funcționat (n.r. Maradona a marcat golurile în minutele 51 și 55)”, a scris Peter Shilton.

Peter Shilton a abordat, cumva inevitabil, și momentul care-a rămas în istoria fotbalului, denumit ”Mâna lui Dumnezeu”, golul marcat de Maradona cu mâna în poarta sa.

Nimeni nu s-aștepta să urmeze așa ceva. Cum ne-am fi putut aștepta. A fost un duel aerian pentru balon, o minge plouată, el știa că nu poate ajunge să dea cu capul în minge, așa c-a împins-o în poartă cu mâna. A fost clar.

Când a început să sărbătorească reușita, chiar s-a uitat înapoi de două ori, parcă se aștepta ca arbitrul să fluiere, să anuleze golul. Știa ce a făcut, toată lumea știa ce a făcut, în afară de arbitrul central și cei doi tușieri”, a transmis fostul portar a Angliei.

”Maradona a avut măreție, dar nu fair-play”

Peter Shilton a rămas cu un regret, chiar și la 34 de ani de la celebrul meci, faptul că Maradona nu și-a cerut niciodată scuze pentru golul marcat cu mâna. De asemenea, portarul Angliei din 1986 a dezvăluit de ce a refuzat constant să apară în același platou de televiziune cu Diego Maradona.

Mă deranjează că nu și-a cerut niciodată scuze. Niciodată, niciunde nu a recunoscut că a trișat și că ar vrea să-și ceară scuze. El a folosit mereu replica cu 'Mâna lui Dumnezeu'. Nu e corect. Se pare că a avut măreție, dar nu și fair-play.

De-a lungul anilor, au fost câteva încercări să fim reuniți în aceeași cameră. Abordarea mea a fost mereu aceeași, că aș face-o doar dacă își va cere scuze. Nu mi-a fost niciodată promis că se va întâmpla asta, așa că nu mi s-a părut corect să merg”, a mai scris Peter Shilton.

După meciul cu Anglia, Argentina lui Diego Maradona avea să învingă Belgia, 2-0, în semifinale, și Germania de Vest, scor 3-1, în finala Mondialului din 1986. Trofeul cucerit în Mexic este ultimul de acest tip al naționalei Argentinei, până în prezent.

  • 5 goluri și 5 pase decisive a reușit Diego Maradona la Campionatul Mondial din 1986 (record pentru o ediție a competiției supreme)

Etichete: diego maradona , peter shilton , argentina anglia , campionatul mondial 1986 , mâna lui dumnezeu maradona


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

E gata! Înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool a semnat

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Irobiso a restabilit egalitatea după șapte minute

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”