Sergey Mohnik, oficialul lui Dinamo Kiev / Foto: Facebook @Dynamo Kyiv

Mesajul celor de la Dinamo Kiev pentru români! Ucrainenii nu l-au uitat nici pe Gigi Becali

articol scris de Digi Sport
27.03.2022, 13:11
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

Dinamo Kiev U19 se află în România, unde se pregătește pentru disputarea meciului din Youth League contra celor de la Sporting Lisabona U19. 

Partida dintre cele două formații se va disputa pe noua arenă din Giulești, care tocmai a fost inaugurată sâmbătă seara cu un meci amical între Rapid și Poli Timișoara, scor 1-0. La meci a fost prezentă și delegația celor de la Dinamo Kiev, în urma invitației făcute de giuleșteni.

Oficialii lui Dinamo Kiev: ”Mi-aș dori ca suporterii bucureșteni să vină la stadion pe 7 aprilie”

Sergey Mohnik, directorul general adjunct al celor de la Dinamo Kiev, apreciază inițiativa celor de la Rapid București de a-i ajuta cu găzduirea meciului din Youth League cu Sporting Lisabona U19. Acesta speră ca bucureștenii să fie prezenți și pe stadion la ora meciului, pe data de 7 aprilie, pentru a susține echipa de tineret a lui Dinamo Kiev.

Oficialul lui Dinamo Kiev anunță că Mircea Lucescu (76 de ani) este nelipsit de la antrenamentele echipei de U19, care se desfășoară la baza de pregătire a celor de la FCSB.

”În această seară (n.r. - sâmbătă), a avut loc marea deschidere a noului Stadion Rapid Bucureşti, la care am primit o invitaţie. Vom juca meciul nostru din UEFA Youth League împotriva echipei Sporting pe acelaşi stadion. Un stadion plin s-a adunat la deschiderea arenei, iar când Mircea Lucescu şi gazda ceremoniei au informat suporterii locali că echipa Dinamo Kiev este prezentă în tribune, toţi spectatorii s-au ridicat de pe scaune şi au ovaţionat în picioare în onoarea ucrainenilor care sunt siliţi să ducă război sângeros, să lupte pentru suveranitatea şi independenţa lor. Mi-aş dori foarte mult ca suporterii bucureşteni să vină pe acest stadion la 7 aprilie pentru a ne susţine echipa.

Băieţii sunt cât pot fi de bine dispuşi în aceste condiţii. Desigur, evenimentele tragice din patrie nu pot decât să afecteze echipa din punct de vedere psihologic, aşa că este nevoie de ceva timp pentru a se pregăti. Avem zece zile pentru a ne pregăti bine pentru întâlnirea cu Sporting şi pentru a ţine acest meci în cel mai bun mod posibil. Alte două întâlniri de verficare sunt planificate cu cluburile din România, la 28 martie cu Rapid şi pe 31, cu FC Voluntari.

Fotbaliştii se pregătesc cu mare zel şi motivaţie pentru viitorul meci, sunt recunoscători pentru şansa de a lupta şi apăra onoarea Ucrainei pe câmpul lor de luptă, terenul de fotbal. Tinerii dinamovişti se străduiesc să dispute acest meci de dragul tuturor compatrioţilor lor şi vor face tot posibilul pentru ca victoria să ofere Ucrainei măcar un mic moment de bucurie şi mândrie sportivă în vremurile întunecate ale războiului.

În numele clubului Dinamo Kiev, aş dori să-mi exprim recunoştinţa, respectul şi stima nemărginite faţă de apărătorii Ucrainei, care, uneori, cu preţul vieţii şi sănătăţii lor apără ţara noastră de invadatorii ruşi. Datorită eroismului şi sacrificiului armatei ucrainene, echipa noastră are acum şansa de a se pregăti pentru competiţii internaţionale, de a juca sub steagul albastru şi galben într-un turneu prestigios şi de a atrage şi mai mult atenţia comunităţii europene asupra războiului din Ucraina”, a precizat Sergey Mohnik, potrivit paginii de Facebook a celor de la Dinamo Kiev.

Mohnik: ”Îi suntem sincer recunoscători lui Gigi Becali”

A fost dificil să adunăm o echipă, pentru că la începutul războiului jucătorii nu erau doar la Kiev, ci şi la Poltava şi în alte regiuni ale Ucrainei. Cu toate acestea, echipa a putut să se reuneasă în totalitate, cu excepţia lui Vivcearenko, care s-a îmbolnăvit de coronavirus. Dinamo U19 se află în prezent în România şi a început pregătirile pentru meciul din UEFA Youth League cu Sporting Lisabona.

Aş dori să-i mulţumesc preşedintelui Ucrainei, comandantului nostru suprem suprem, Volodimir Zelenski, ministrului Tineretului şi Sportului, Vadim Gutţait şi şefului Serviciului de Grăniceri, Sergiu Deineko, cu ajutorul căruia vom face tot posibilul pentru a ne asigura că tinerii fotbalişti care sunt viitorul fotbalului nostru justifică această încredere şi reprezintă Ucraina cu demnitate pe arena fotbalului european.

Dorim să-i mulţumim preşedintelui clubului Dinamo, Igor Surkis, care este în legătură cu echipa non-stop, interesându-se nu doar de jucători, ci şi de familiile acestora. De asemenea, îi suntem sincer recunoscători preşedintelui clubului Steaua, Gigi Becali, care ne-a oferit ocazia să locuim şi să ne antrenăm alături de echipa din Bucureşti. Vreau să remarc faptul că antrenorul principal al primei echipe, Mircea Lucescu, care este prezent la toate antrenamentele, participă activ la procesul de pregătire al Dinamo U19”, a mai spus Mohnik.

Etichete: mircea lucescu , dinamo kiev , youth league , sergey mohnik


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

8.300.000€ vrea Gigi Becali: trei echipe din Franța sunt interesate de fotbalistul adus cu 600.000€ la început de sezon

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Posibilii adversari ai Corvinului în preliminariile Europa League, după câștigarea Cupei României

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

Fiorentina i-a stabilit un preț uriaș lui Louis Munteanu: atacantul, dorit de Gigi Becali la FCSB

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

Citeşte şi

Exclusiv Reacția lui Mircea Lucescu după ce Dan Șucu l-ar fi ales pe Neil Lennon antrenor la Rapid

Video De ce n-a mai fost angajat Lennon în ultima perioadă? Șucu a primit informații care l-au pus pe gânduri

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat