Vitali Klitschko, alături de fratele său Wladimir, pe străzile in Bucha / Foto: Profimedia

Mesajul celui văzut de Vitali Klitschko drept salvatorului Ucrainei! Primarul Kievului l-a chemat pentru ”a aduce pacea”

articol scris de Digi Sport
09.04.2022, 17:05
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Vitali Klitschko, primarul Kievului, și fratele său Wladimir sunt umăr la umăr cu soldații ucraineni încă de la începutul invaziei ruse și luptă pentru a-și apăra țara.

În a 45-a zi de război, Vitali Klitschko a vorbit în presa din Italia și a anunțat că l-a invitat pe Papa Francisc la Kiev, pe care-l vede drept salvatorul Ucrainei. La câteva ore după ce a fost publicat mesajul fostului pugilist, pe contul oficial de Twitter al Papei a fost postat un mesaj prin care oamenii sunt îndemnați să-și întoarcă fața către Dumnezeu, mai ales în aceste vremuri tulburi.

Galerie Foto

Papa Francisc, văzut de Vitali Klitschko drept salvatorul Ucrainei, le-a transmis un mesaj credincioșilor

Mă rog la Fecioara Maria să poată face în acest Post Mare ca inimile noastre să se deschidă pentru a primi binecuvântare lui Dumnezeu, să ne îndreptăm privirea către Taina pascală și să fim pregătiți pentru un dialog deschis și sincer cu Dumnezeu”, a fost mesajul postat pe contul oficial de Twitter al Papei Francisc.

"L-am invitat deja pe Papă aici. I-am trimis o scrisoare. Ar fi un semnal foarte puternic, dacă l-am avea aici. Ar fi o vizită foarte importantă, plină de simbolism, și cred că ar aducea pacea la noi în țară. Figura Papei este o figură internațională. Dacă Papa vine aici, în orașul nostru (n.r.- Kiev), ar fi o vizită simbolică și cred că asta ar aduce pacea în Ucraina, pentru că toată lumea îl privește pe Papă, toată lumea îl ascultă.

Ar fi minunat să-l avem aici. Am primit informații că încearcă să-și găsească o dată pentru a veni aici. Dacă se întâmplă asta, am fi onorați să-l primim pe Papă, pentru a aduce pacea în Europa. Să nu uităm că acesta este cel mai mare război din Europa de la Al Doilea Război Mondial încoace", a afirmat Vitali Klitschko, pentru tg24sky.it.

Ce au capturat ucrainenii de la ruși și au folosit împotriva lor. FOTO

Galerie Foto

Soldații ucraineni au capturat de la forțele armate ruse lansatorul TOS-1A, care este capabil să tragă rachete termobarice, și l-au folosit împotriva trupelor invadatoare, scrie Digi24.

Informația a fost confirmată pentru The Times de Serghei Bratchuk, purtător de cuvânt al administrației militare ucrainene din regiunea Odesa.

„Acest armament de producție rusească a fost confiscat de la invadatori în perfectă stare de funcționare, iar acum distruge inamicii!”, a spus Bratchuk.

Potrivit lui Serghei Bratchuk, forțele ucrainene au folosit un lansator de rachete TOS-1A și au tras asupra pozițiilor trupelor ruse lângă Izyum, în estul Ucrainei.

În 3 martie, armata ucraineană a pus mâna pe un lansator de acest tip în regiunea Cernihiv. Un altul a fost confiscat în 30 martie în regiunea Harkov.

Etichete: vitali klitschko , papa francisc , razboi ucraina , salvatorul ucrainei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă