Sinisa Mihajlovic și Miodrag Belodedici au câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Roșie Belgrad / Foto: crvenazvezdafk.com

Miodrag Belodedici, marcat de moartea lui Sinisa Mihajlovic! “Cel mai bun executant de lovituri libere din lume”

articol scris de Digi Sport
16.12.2022, 17:48
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Sârbul Sinisa Mihajlovic a murit vineri la vârsta de 53 de ani, după mai mulți ani în care antrenorul s-a luptat cu leucemia.

Miodrag Belodedici, amintiri cu Sinisa Mihajlovic: "Râdea, cânta, dansa, făcea glume. Era special"

Miodrag Belodedici (58 de ani) a fost apropiat de Sinisa Mihajlovic, cu care a fost coleg timp de un sezon și jumătate la Steaua Roșie Belgrad.

Fostul internațional român a rememorat amintiri cu sârbul alături de care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Cupa Intercontinentală și două campionate ale Serbiei (fosta Iugoslavie).

Miodrag Belodedici este de părere că Sinisa Mihajlovic a fost cel mai bun executant de lovituri libere din lume.

Galerie Foto

"Știam că e foarte rău. Am vorbit acum trei-patru zile cu familia. Îmi e greu să spun ceva… Eu sunt tot la un eveniment trist la Oradea, sunt chiar în cimitir.

Am mai ținut legătura cu Mihajlovic, dar mai ales cu nașul lui, Miroslav Tanga, pentru că el era destul de bolnav. În ultimul timp nu am mai vorbit cu el. Era foarte bolnav și trebuia să facă niște tratament foarte dure. Din păcate s-a dus tânăr, la doar 53 de ani.

Când juca, era voinic și vânjos. Alerga de nu puteau să-l oprească, era extraordinar. Ne înțelegeam foarte bine și am avut și rezultate foarte frumoase împreună. Era un băiat mai vesel, râdea, cânta, dansa, făcea el glume. El și cu Darko Pancev, erau mai speciali.

O să văd dacă pot să ajung la înmormântare. Mâine o să mă duc și la Moldova Nouă să fiu mai aproape. M-au sunat de două ori din Serbia și trebuie să văd când îl înmormântează.

A scos o lovitură liberă din partea dreaptă, s-a dus în spate și a tras direct în vinclu cu Bayern Munchen. Astea sunt speciale. Sunt multe amintiri… Ieșeam cu el la petreceri, la restaurante în Belgrad. Cât am fost la Steaua Roșie, el nu juca pe același post cu mine", a spus Miodrag Belodedici, pentru Fanatik.

Portretul fotbalistului și antrenorului Sinisa Mihajlovic: “Marcat de război, mereu devotat valorilor sale”

În martie 2019, Sinisa Mihajlovic a fost diagnosticat cu această cumplită boală.

În noiembrie 2019, după trei cicluri de citostatice, Mihailovic a părăsit spitalul la braţ cu soţia sa, Arianna Rapaccioni, despre care Sinisa a declarat că "este singurul om pe care-l ştiu cu 'ouă' mai mari decât ale mele".

În martie 2022, Sinisa Mihajlovic a fost internat în spital, după ce leucemia a recidivat. În iulie 2022, antrenorul sârb a revenit la antrenamentele echipei Bologna și a declarat că a învins din nou cancerul.

Pe 6 septembrie 2022, Mihajlovic a fost demis de la Bologna, decizie care a stârnit furia fanilor. Mihajlovic le-a mulțumit suporterilor pentru susținere și a primit cadouri din partea acestora: un steag al Serbiei și o plachetă personalizată.

Cariera lui Sinisa Mihajlovic, presărată cu trofee importante

Sinisa Mihajlovic s-a născut pe 20 februarie 1969, în orașul Vukovar, aflat acum în Croația, dar care a făcut parte din fosta Iugoslavie. Familia lui făcea parte din clasa muncitoare: tatăl său era sârb, iar mama avea origini croate și bosniace.

În Războiul de Independență din Croația, casa lui Mihajlovic a fost distrusă, iar tatăl său a fost ucis. Sinisa a declarat mereu că Serbia este țara lui, dar Croația rămâne foarte apropiată de sufletul său.

Sinisa Mihajlovic și-a început cariera la echipa locală NK Borovo. În 1988, fotbalistul a făcut primul pas important, la Vojvodina Novi Sad. La finalul sezonului 1988-1989, a câștigat campionatul Iugoslaviei.

Ulterior, Steaua Roșie Belgrad l-a urmărit atent și l-a transferat în ianuarie 1991, pentru 500.000 de euro.

Deși a jucat doar un sezon și jumătate pentru Steaua Roșie Belgrad, a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Cupa Intercontinentală și două campionate ale Serbiei (fosta Iugoslavie).

În vara anului 1992, Sinisa Mihajlovic ajungea în Italia, fiind cumpărat de AS Roma pentru 4,5 milioane de euro.

Deși ajunsese într-o echipă cu multe nume mari, Sinisa Mihajlovic a reușit să se adapteze rapid și a prins un loc în echipă, pe postul de mijlocaș stânga. Sinisa fusese remarcat ca mijlocaș central, dar echipa capitolină avea multe variante consacrate pe acest post.

Mihajlovic a jucat pentru AS Roma într-o perioadă modestă a acestui club și avea să spună, peste mai mulți ani, că “au fost cei mai urâți ani din întreaga carieră”.

În vara anului 1994, Sinisa Mihajlovic s-a transferat la Sampdoria, pentru 6 milioane de euro. În cele patru sezoane la echipa din Genova, cea mai bună performanță a fost o semifinală în Cupa Cupelor, în 1995.

Sinisa Mihajlovic a reușit un salt important în carieră în vara anului 1998. După ce s-a remarcat la Cupa Mondială, mijlocașul sârb a fost transferat de Lazio Roma, pentru 17 milioane de euro.

Au urmat șase sezoane memorabile pentru Mihajlovic, în care a câștigat Cupa Cupelor, Supercupa UEFA, un titlu în Serie A, două Cupe ale Italiei și două Supercupe ale Italiei.

În vara anului 2004, Sinisa Mihajlovic a ajuns la Inter Milano, liber de contract. Avea 35 de ani! A câștigat un titlu în Serie A, două Cupe ale Italiei și o Supercupă a Italiei.

La finalul sezonului 2005-2006, Sinisa Mihajlovic și-a încheiat cariera de fotbalist. La nivel internațional, mijlocașul a strâns 63 de selecții și 10 goluri pentru Iugoslavia / Serbia și Muntenegru.

Fotbalistul Sinisa Mihajlovic s-a remarcat prin șuturile “bombă” de la distanță, prin pasele lungi de mare precizie și prin calitățile de lider.

Etichete: sinisa mihajlovic , miodrag belodedici , steaua rosie belgrad , belodedici , mihajlovic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”