Video Exclusiv Nelu Vlad Azur: ”Am cântat 'Se mărită Mona' 34 de zile adunate. Am făcut calculul, 13 ani n-am dormit”

06.04.2019, 12:32
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Nelu Vlad (68 de ani), cunoscutul solist al formației ”Azur”, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Matinal”, a povestit mai multe întâmplări trăite de el în anturajul echipei sale de suflet, Dinamo, dar a dezvăluit și mai multe detalii neștiute despre activitatea profesională.

”Mona”, ”În stație la Lizeanu”, ”Regina nopții” sau ”Cenușăreasa” sunt doar câteva dintre melodiile acestei formații, devenite adevărate hituri de-a lungul anilor, și care au ajuns să fie cântate la foarte multe petreceri. Jurnalistul Daniel Nanu, prezent de asemenea în studio, alături de marele Alexandru Boc, a dezvăluit că ”Mona” este una dintre melodiile preferate ale lui Răzvan Lucescu, tehnicianul celor de la PAOK Salonic.

"Da, hai să vă dezvălui câteva cifre dar și detalii mai puțin știute, pentru că sunt interesante. Am ajuns cam la 4.500 de concerte, calculate de mine. Noi, când am apărut pe piață, plecam 40 de zile la rând în turneu și cântam 3 concerte pe zi. Începeam la 3, 5..., direct în sala de sport.

După ce nu a mai fost loc, am început cu stadioanele. Cântam, spre exemplu, la Constanța și apoi în Copou, la Iași și nu prea aveam cu cine să ajungem acolo. Și la încălzire cine era? Dumitrache, Balaci, Cornel Dinu. Și când am ajuns acolo, cam cu întârziere, când am văzut fotbaliști mi-era frică să mai intru.

Iar Iliuță, când m-a văzut, mi-a zis: hai, măi Nelule, te așteaptă lumea asta și s-a zvonit că nu mai vii. Și zic: cum să nu vin, hai că vin! Și am intrat, am cântat, a început ploaia și nu pleca nimeni de pe stadion”, a povestit Nelu Vlad, invitat în studioul emisiunii ”Digi Sport Matinal”.

Revoluția din 1989 l-a prins pe Nelu Vlad, de la Azur, cu un milion de lei!

Interpretul a făcut și un scurt bilanț al activității sale. ”O altă cifră, care ar fi interesantă, este câți ani n-am dormit eu! Adică nopți pierdute, vreo 2.000 de nunți și nu știu câte cântări pe la restaurante. Și după nunți, câte zile mai petreceam, fără să dorm, și s-ar ridica la vreo 13 ani pe care noi nu i-am dormit. Am făcut calculul.

De când am scris piesa ’Mona’ și până în ziua de azi, am făcut socoteala de câte ori am cântat-o, am înmulțit cu 5 minute și am transformat în ore și a reieșit că am cântat-o 34 de zile consecutiv. Deci, atât de mult am cântat această piesă”, a mai spus Vlad, la Digi Sport.

Apoi, tot Nelu Vlad a povestit: "Lucrez legal, că nu avem cum altfel. Aaaa, pe atunci... eram atât de inconștienți și atât de modești, că nu știam ce e cu noi. Unii spuneau că suntem cei mai buni. Nouă ne era rușine. După concert, unii veneau și ne spuneau să venim la Athene Palace, la Lido, că ne-a rezervat. Noi spuneam: nu, domnule, ne aduci un platou în cameră. Ne așezam pe covor și povesteam cu toții, râdeam.

Nelu Vlad câştiga 15.000 de lei pe lună înainte de Revoluţie

Salariul meu era următorul: cântam la restaurant, aveam 3.000 de lei. Dacă mai aveam 6 nunți într-o lună și luam 2.000 de fiecare nuntă, aveam 12.000 de lei. Și cu 3.000 de lei, ajungeam la un total de 15.000 de lei. Cert este că, în momentul când a venit Revoluția, eu aveam un milion de lei! Când am venit în București, am zis că am un milion.

Și cineva mi-a zis: Nelule, eu am luat 12 apartamente, mă, ia măcar un apartament. Și am zis: mă, tu știi ce casă am eu în Brăila? Am o casă mare, cu uși din alea Napoleon. Ce îmi trebuie mie bloc, mă? Și nu am luat niciunul și am pierdut toți banii. Puteam să iau cu banii ăia 8 apartamente în București. Era 120”, a mai spus Nelu Vlad, solistul formației Azur, la Digi Sport.

Cine este Nelu Vlad și cum a înființat formația Azur

Formaţia ”Azur” a apărut dintr-o întâmplare, în anul 1977! Nelu Vlad, cel care a înfiinţat trupa, a povestit într-un interviu acordat pentru ”Adevărul”, acum patru ani, că, la un sfârşit de săptămână, se afla la o nuntă cu soţia. Pentru că nu prea îi plăcea cum cântă lăutarul angajat de miri, el s-a lăudat că poate face un spectacol mai frumos. Soţia l-a provocat atunci să urce pe scenă şi să îşi dovedească talentul. A urcat şi a cântat atât de bine, zice el, încât a primit aplauze de la nuntaşi.

Nelu Vlad, care s-a născut într-o comună de lângă Brăila, a fost laborant chimist de meserie, dar și-a încercat norocul și la Academia de Miliţie. Destinul a făcut, însă, să fie dat afară, din cauza unui scandal. O rudă de-a sa a fost prinsă că şi-a făcut întrerupere de sarcină iar Vlad a fost exmatriculat.

Dar, acesta nu a fost prea mult timp afectat de această poveste pentru că a realizat destul de repede că-i place mai mult să cânte. Așa că s-a decis să îşi înfiinţeze o trupă. Repertoriul şi l-a format singur, cu piese scrise de el sau prelucrate din folclorul balcanic.

”Cântam cu formaţia în restaurantul ’Rubin’ din Brăila, care era frecventat mai mult de marinari sosiţi cu vapoarele de prin Grecia, Serbia, ţările arabe. Ca să le ajung la suflet, am împrumutat linii melodice orientale, greceşti sau sârbeşti şi le-am pus pe versuri în română, ce descriau situaţii de viaţă cu care se putea întâlni oricine.

Melodiile acestea au prins foarte bine la public. Restaurantul devenise neîncăpător, că începuse să vină lume şi de prin Galaţi sau Buzău. Greu se mai putea rezerva o masă”, a mai spus, pentru aceeași sursă, Nelu Vlad.

Etichete: meciuri dinamo , nelu vlad , nelu vlad azur , nelu vlad dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Gigi Becali a râs în hohote: ”Îmi dă 30 de milioane. Eu vreau 35! M-am săturat, plec”

Replica surprinzătoare a lui Ioan Varga pentru Gigi Becali, după ce FCSB a câștigat titlul

Live Video&Text Poli Iași - UTA 0-0, LIVE VIDEO, ACUM, pe DGS 1. Meci important pentru echipa lui Tony da Silva

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”