Novak Djokovic, la finala Turneului Campionilor / Foto: Profimedia

Novak Djokovic a reacționat după moartea lui Sinisa Mihajlovic. Mesajul transmis de sârb

articol scris de Digi Sport
17.12.2022, 21:57
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Sinisa Mihajlovic a murit la vârsta de 53 de ani, după ce a pierdut lupta cu leucemia.

Reacția lui Novak Djokovic după moartea lui Sinisa Mihajlovic

Sârbul Novak Djokovic (35 de ani), jucător de tenis, a postat un mesaj emoționant după moartea lui Sinisa Mihajlovic.

Odihnește-te în pace, dragă Sinisa. Doresc să îmi exprim condoleanțele față de familia Mihajlovic.

Mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru sportul nostru și pentru toată munca ta din Italia. Amprenta ta nu va putea fi ștearsă vreodată”, a scris Djokovic, pe Twitter.

Cariera lui Sinisa Mihajlovic, presărată cu trofee importante

Sinisa Mihajlovic s-a născut pe 20 februarie 1969, în orașul Vukovar, aflat acum în Croația, dar care a făcut parte din fosta Iugoslavie. Familia lui făcea parte din clasa muncitoare: tatăl său era sârb, iar mama avea origini croate și bosniace.

În Războiul de Independență din Croația, casa lui Mihajlovic a fost distrusă, iar tatăl său a fost ucis. Sinisa a declarat mereu că Serbia este țara lui, dar Croația rămâne foarte apropiată de sufletul său.

Sinisa Mihajlovic și-a început cariera la echipa locală NK Borovo. În 1988, fotbalistul a făcut primul pas important, la Vojvodina Novi Sad. La finalul sezonului 1988-1989, a câștigat campionatul Iugoslaviei.

Ulterior, Steaua Roșie Belgrad l-a urmărit atent și l-a transferat în ianuarie 1991, pentru 500.000 de euro.

Deși a jucat doar un sezon și jumătate pentru Steaua Roșie Belgrad, a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Cupa Intercontinentală și două campionate ale Serbiei (fosta Iugoslavie).

Sinisa Mihajlovic, în perioada Serie A

În vara anului 1992, Sinisa Mihajlovic ajungea în Italia, fiind cumpărat de AS Roma pentru 4,5 milioane de euro.

Deși ajunsese într-o echipă cu multe nume mari, Sinisa Mihajlovic a reușit să se adapteze rapid și a prins un loc în echipă, pe postul de mijlocaș stânga. Sinisa fusese remarcat ca mijlocaș central, dar echipa capitolină avea multe variante consacrate pe acest post.

Mihajlovic a jucat pentru AS Roma într-o perioadă modestă a acestui club și avea să spună, peste mai mulți ani, că “au fost cei mai urâți ani din întreaga carieră”.

În vara anului 1994, Sinisa Mihajlovic s-a transferat la Sampdoria, pentru 6 milioane de euro. În cele patru sezoane la echipa din Genova, cea mai bună performanță a fost o semifinală în Cupa Cupelor, în 1995.

Sinisa Mihajlovic a reușit un salt important în carieră în vara anului 1998. După ce s-a remarcat la Cupa Mondială, mijlocașul sârb a fost transferat de Lazio Roma, pentru 17 milioane de euro.

Au urmat șase sezoane memorabile pentru Mihajlovic, în care a câștigat Cupa Cupelor, Supercupa UEFA, un titlu în Serie A, două Cupe ale Italiei și două Supercupe ale Italiei.

În vara anului 2004, Sinisa Mihajlovic a ajuns la Inter Milano, liber de contract. Avea 35 de ani! A câștigat un titlu în Serie A, două Cupe ale Italiei și o Supercupă a Italiei.

La finalul sezonului 2005-2006, Sinisa Mihajlovic și-a încheiat cariera de fotbalist. La nivel internațional, mijlocașul a strâns 63 de selecții și 10 goluri pentru Iugoslavia / Serbia și Muntenegru.

Fotbalistul Sinisa Mihajlovic s-a remarcat prin șuturile “bombă” de la distanță, prin pasele lungi de mare precizie și prin calitățile de lider.

Etichete: novak djokovic , sinisa mihajlovic , moarte sinisa mihajlovic , reactie novak djokovic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Fiica lui George Copos, performanță de excepție la Linz, în Austria. ” E un fenomen”

Cinci locuri în Champions League pentru Germania, pentru sezonul 2024/2025

Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?

A ieșit din fotbal și i-a ”explodat” averea! Fostului conducător de la Dinamo îi priește în afaceri

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”