Sala Polivalentă din București / Foto: Sport Pictures

O nouă sală polivalentă ultramodernă apare pe harta României. Anunțul făcut de Compania Națională de Investiții

articol scris de Digi Sport
19.08.2020, 19:00
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, că o nouă sală polivalentă cu 3.320 de locuri, care va putea găzdui competiţii internaţionale de handbal, baschet sau volei, va fi construită la Turda.

"Astăzi, 19 august, în prezenţa ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, s-a semnat contractul de finanţare pentru construirea Sălii de sport competiţionale de nivel internaţional din municipiul Turda (jud. Cluj), obiectiv care se va realiza în cadrul subprogramului Săli de sport, parte a Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS), derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), instituţie care funcţionează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Adminsitratiei (MLPDA)", se arată în comunicatul citat.

Noua sală polivalentă de la Turda va fi ultramodernă

Clădirea va beneficia de mai multe funcţiuni, precum bazin de înot de relaxare, vestiare cu duşuri şi grupuri sanitare aferente pentru sportivi, antrenori, arbitri, oficiali, sală de forţă, saună, cabinete medicale şi antidoping, camere pentru recuperare sportivi (masaj şi fizioterapie), sala VIP, sala pentru conferinţe presă etc.

Construcţia va avea o capacitate totală de 3.320 de locuri, dintre care 56 destinate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora, şi va putea fi omologată internaţional pentru competiţii de handbal, baschet sau volei.

Valoarea totală a contractului este de 65.438.957,52 lei (cu TVA, taxe şi cote), iar finanţarea se va realiza, în condiţiile legii, de către MLPDA, prin CNI. Durata contractului încheiat cu Asocierea ACI Cluj SA & Prodesign Engineering & Construction SRL este de 30 luni, dintre care 6 luni de proiectare şi 24 luni de execuţie.

Prin finalizarea acestei săli polivalente, alături de sala multifuncţională cu o capacitate de 8.000 de locuri de la nivelul municipiului Cluj-Napoca, se va crea infrastructura sportivă necesară pentru a facilita organizarea unor competiţii internaţionale de mare anvergură la handbal, volei sau baschet.

În prezent, Compania Naţională de Investiţii mai are în derulare construcţia altor 4 săli de sport polivalente/multifuncţionale în municipiile Piteşti (jud. Argeş), Oradea (jud. Bihor), Constanţa (jud. Constanţa) şi Tulcea (jud. Tulcea), a căror valoare totală este de peste 371 de milioane de lei. Toate aceste obiective se realizează prin Subprogramul Săli de sport din cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social.

Agerpres

Etichete: compania nationala de investitii , sala polivalenta turda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Florin Prunea ”tremură” pentru Dinamo. Avertisment înaintea barajului cu Csikszereda

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

”Cum e să te bați doar pentru locul 2?” Răspunsul lui Xavi, după Almeria - Barcelona 0-2

Veste bună pentru Rapid înaintea derby-ului cu FCSB! Jucătorul s-a operat și a început recuperarea

Citeşte şi

Foto CNI a făcut anunțul despre investiția de 1.700.000€: ”Veste bună”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”