Pep Guardiola și Leo Messi, la gala Balonului de Aur din 2010 / Foto: Getty Images.

Pep Guardiola a vorbit despre Balonul de Aur. Cum vede victoria lui Messi în fața lui Lewandowski

articol scris de Mihai Alecu
01.12.2021, 08:29
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Leo Messi (34 de ani) a câștigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară în carieră, însă triumful argentinianului a fost îndelung contestat.

Mai mulți jucători și antrenori din fotbalul mondial nu au fost de acord cu triumful lui Messi în gala Balonului de Aur, iar acum și antrenorul care l-a făcut "mare", Pep Guardiola, a vorbit despre acest subiect.

Pep Guardiola despre Balonul de Aur

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a vorbit despre gala Balonului de Aur, acolo unde Messi a triumfat și a câștigat al 7-lea trofeu din carieră. Chiar dacă spaniolul crede că nu este o greșeală faptul că fotbalistul argentinain a câștigat, tehnicianul spune că la fel de mult merita și Robert Lewandowski să aibă în vitrină cel mai râvnit trofeu la nivel individual.

"Nu va fi niciodată nedrept ca Leo Messi să câștige Balonul de Aur. Este prea bun. Evenimentul servește pentru a face din fotbal o afacere mai distractivă. Aș dori să îi felicit pe Alexia, Pedri și Leo Messi, desigur.

Dacă merită sau nu? Nu eu sunt cel care judeca. La acest nivel, ultimii patru sau cinci candidați au întotdeauna un nivel foarte înalt și toți ar putea câștiga.

Lewandowski, cu tot ce a făcut în ultimul timp ar fi meritat și el să câștige. Dar asta spun, la acest nivel, sunt mai mulți fotbaliști care ar merita premiul", a spus Pep Guardiola, conform Sport.es.

Leo Messi, decizie care i-ar putea supăra pe șeicii de la PSG! Ce va face cu al șaptelea Balon de Aur din carieră

Lionel Messi va păstra cel de-al șaptelea Balon de Aur din cariera sa alături de celelalte șase trofee, în muzeul Barcelonei.

Potrivit Joe.co.uk, fotbalistul de la Paris Saint Germain a insistat ca trofeul să meargă în muzeul catalanilor, în loc să fie expus în ”casa” parizienilor.

Astfel, Lionel Messi demonstrează încă o dată atașamentul pe care îl are față de formația blaugrana, locul unde a evoluat cea mai mare parte a carierei sale și unde a cucerit șase Baloane de Aur.

La sosirea argentinianul la PSG, acesta declara că își dorește ca la un moment dat, după ce contractul său la formația pariziană va expira, să se întoarcă la Barcelona.

Discursul ținut de Lionel Messi după câștigarea Balonului de Aur

După ce a primit trofeul, Lionel Messi a recunoscut că este foarte mândru de realizarea sa și că este ”incredibil” că a reușit să ajungă la șapte Baloane de Aur cucerite în carieră, performanță fără precedent în fotbal.

Sunt foarte mândru că am reușit să câștig din nou Balonului de Aur. Este incredibil că l-am câștigat a șaptea oară. Vreau să mulțumesc familiei mele și tuturor persoanelor care m-au susținut, pentru că, fără ei, n-aș fi reușit nimic”, a spus Lionel Messi.

Etichete: leo messi , pep guardiola , balonul de aur , premiu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Marius Lăcătuș nu are niciun dubiu, după ce FCSB și-a adjudecat titlul: ”Nu putem omite”

Victor Pițurcă, verdict crunt despre noua vedetă a Universității Craiova: ”Nu se ocupă doar de fotbal”

Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024

Fotbalistul transferat cu 600.000€ de Gigi Becali la FCSB a făcut anunțul despre viitorul său: ”Asta îmi doresc”

Citeşte şi

Pep Guardiola, ”în al 9-lea cer” după victoria cu Nottingham Forest: ”Este o victorie mare”

Liverpool îl înlocuiește pe Jurgen Klopp cu ”Guardiola”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”