Răzvan Burleanu conduce fotbalul românesc din 2014 / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Planul secret al lui Răzvan Burleanu: vizează cea mai importantă funcţie din fotbalul european

articol scris de Digi Sport
09.05.2022, 16:24
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Răzvan Burleanu (37 de ani) a intrat în al nouălea an de când se află la conducerea Federaţiei Române de Fotbal şi a fost ales pentru cel de-al treilea mandat de când i-a luat locul lui Mircea Sandu.

Ar trebui să fie ultimul, dar regulamentul a fost schimbat chiar de actualul președinte al FRF la două mandate la trei și la fel de bine ar putea fi urcat la patru.

Răzvan Burleanu vrea să candideze pentru preşedinţia UEFA

Totuşi, în acest moment, UEFA propune în regulamentul său trei mandate pentru preşedinte. Acesta ar fi, se pare, pretextul pentru care Burleanu nu a avut nicio remuşcare să schimbe regulile pentru alegerile de la noi: "alinierea la regulamentele de la Nyon".

Răzvan Burleanu ţinteşte o poziţie importantă la Nyon şi nu orice funcţie, ci chiar pe cea de preşedinte al UEFA.

Dacă ţinem cont că Alexander Ceferin (54 de ani), care preluat preşedinţia în 2016, a fost reales prin aclamaţie pe 7 februarie 2019, e puţin probabil să apară cineva care să-l învingă în disputa pentru mandatul 2023-2027. Dacă va candida, desigur.

Despre Răzvan Burleanu s-a discutat în mai multe rânduri ce va face după ultimul mandat la FRF şi s-au făcut fel de fel de speculaţii. Majoritatea celor care au discutat subiectul, în general adversari ai preşedintelui FRF, l-au legat de o viitoare carieră politică. Numai că oficialul de la Casa Fotbalului vrea să rămână în fotbal.

În mod normal, Burleanu şi-ar termina mandatul la FRF în 2027, deci va putea candida fără probleme la şefia UEFA cât încă este activ.

  • Alexander Ceferin este avocat de meserie. A fost înrolat în Armata Populară Iugoslavă şi, apoi, în armata slovenă în Războiul de Independenţă al Sloveniei. El are centura neagră Shotokan 4 Dan, conform wikipedia.org

Mulţi conducători din fotbalul românesc ştiu că Burleanu vrea să devină preşedintele UEFA

"Planul lui Burleanu este clar, vrea şefia UEFA! Şi are şanse şi acolo, mari chiar. Dacă Ceferin nu o să mai candideze, cu siguranţă va reuşi să se impună", a declarat pentru Digi Sport un oficial din fotbalul românesc.

"Din ce ştiu eu, deja lucrează intens la acest lucru! Va face exact acelaşi lucru pe care l-a făcut în România! Se bazează pe cei mai mici, dar care sunt majoritari! Poate să ajungă la şefia UEFA, de ce nu!?", a spus altul.

Varianta este plauzibilă şi pentru că relaţia dintre Burleanu şi Ceferin este una foarte bună. Ultima dovadă este cea de la acţiunea aducerii în România a fotbaliştilor sud-americani de la Şahtior şi Dinamo Kiev, coordonată de Burlanu la rugămintea şi cu concursul lui Alexander Ceferin.

Inclusiv la ultimele alegeri pentru preşedinţia FRF, în care Burleanu nu a avut contracandidat, Ceferin a transmis un mesaj video de susţinere pentru actualul şef al fotbalului românesc.

Răzvan Burleanu, primul român ales în Consiliul FIFA

În aprilie 2021, Răzvan Burleanu a fost ales în consiliul FIFA pentru un mandat de 4 ani.

În cadrul celui de-al 45-lea congres FIFA, președintele Federației Române de Fotbal a fost votat pentru această funcție, alături de alți 3 președinți de federații din Europa: Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru).

Pentru România, mandatul lui Răzvan Burleanu reprezintă o premieră. Astfel, din 1923, de când FRF a fost afiliată la FIFA, Burleanu este primul român care reușește așa ceva. În plus, el a fost și cel mai tânăr dintre cei aleși, la 36 de ani.

Etichete: razvan burleanu , presedinte uefa , alexander ceferin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

După ce au fost ”la cuțite”, Răzvan Burleanu l-a lăudat pe eternul ”dușman” Gigi Becali

Cum a parat Burleanu întrebarea ”Îl așteptați pe domnul Becali la cursurile pentru antrenori?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă