George Copos, fostul patron al Rapidului / Foto: Sport Pictures

Povești nemuritoare din Giulești! "Domnul Copos ne plătea la cent, făcea calculul pe o foaie A4"

articol scris de Digi Sport
26.05.2021, 13:44
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Vasile Maftei (40 de ani), campion al României cu Rapid în sezonul 2002/2003, a vorbit despre primele sale zile în Giulești și a rememorat metodele prin care George Copos, fostul patron al vișiniilor, își recompensa jucătorii.

Fostul fundaș a evoluat timp de nouă sezoane pentru Rapid și a cucerit șapte trofee, fiind unul dintre jucătorii exponențiali din sfertul eurofantastic din Cupa UEFA, contra FCSB-ului (n.r.- Steaua, la acea vreme). Maftei și-a demonstrat devotamentul față de culorile clubului din Giulești în 2017, când a revenit și a pus umărul la promovarea echipei în Liga a 3-a.

Vasile Maftei: "Domnul Copos ne plătea la cent, lua o foaie A4 și făcea calculul"

Cunoscut pentru zgârcenia proverbială, George Copos, omul datorită căruia Rapidul a renăscut în fotbalul românesc, îi plătea pe jucători "la cent", așa cum își amintește Vasile Maftei. Cu toate acestea, fostul fundaș recunoaște că patronul sub comanda căruia giuleștenii au cucerit două titluri de campioană își ținea întotdeauna promisiunile.

"Domnul Copos ne plătea la cent. Lua o foaie A4, făcea calculul, câte iau de acolo… Când am luat campionatul, jucam pe o primă de 375, acasă. Făcea calculul, cât ia de acolo, cât dă, ce rămâne. Nu se rotunjea, dar să știți că banii erau bani", a dezvăluit Vasile Maftei, pentru as.ro.

Maftei a rememorat și prima zi în vestiarul giuleștenilor, când nu a prins loc să se schimbe alături de coechipierii săi. În ciuda faptului că au existat oferte pe adresa sa de la rivalele Steaua și Dinamo, Vasile Maftei a refuzat de fiecare dată, punând pe primul loc dragostea pentru Rapid.

"Când intrai în vestiar, tremurai. Prima dată nu am prins loc în vestiar, m-am dezbrăcat în sala de forță, pe calorifer, frumos. Mie îmi tremurau picioarele. E mult mai ușor să ajungi afară, acum. Din câte știu, nu am avut oferte de afară.

De la noi am avut, și de la Steaua, și de la Dinamo, dar nu am vrut. Nu aveam cum să mă duc să joc la o rivală. Toată lumea mi-a zis că trebuie să fiu profesionist, dar mai există și sentimentul", a mai spus Vasile Maftei.

Etichete: george copos , vasile maftei , vasile maftei rapid , povesti rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Foto În plină criză la Rapid, George Copos a reapărut după multă vreme în spațiul public. Cum arată omul de afaceri, la 71 de ani

Cine l-a vizitat pe Dănuț Lupu după gratii: "Doar pentru doi oameni am fost la pușcărie în viața mea"

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă