Prima ediţie a Cupei României la Padbol / Foto: Padbol România

Galerie Foto Prima ediţie a Cupei României la Padbol a fost câştigată de Flux Arena 1

articol scris de Digi Sport
05.10.2021, 14:43
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

În weekend-ul 1-2 octombrie, în Complexului Sportiv Național “Lia Manoliu” a avut loc prima Cupă a României la Padbol.

Într-un sport care beneficiază de 30 de terenuri în 17 oraşe, la Cupa României la Padbol au participat 20 de echipe.

Şansa concursului a fost că s-a putut desfăşura fără restricţiile decise în faţa exploziei de cazuri de COVID-19, restricţii apărute la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, adică după terminarea competiţiei.

Flux Arena 1, câştigătoarea primei ediţii a Cupei României la Padbol

Printre cei care au fost prezenţi la Arena Naţională s-au aflat antrenorul Mihai Teja și fostul internațional Marius Niculae.

Prima deţinătoare a Cupei României la Padbol este Flux Arena 1, formată din Laurenţiu Dinuică şi Olivian Surugiu. În finală, cei doi au învins cuplul Gabriel Deaconescu-Andrei Păciucă, de la echipa Padbol Arena 1 Bucureşti. 

Locul al treilea a fost obţinut de Padbol Giurgiu, format din Gabriel Turnea şi Mugurel Vrabie. Cei doi i-au învins pe Bogdan Răducan şi Răzvan Ciobanu, de la Flux Arena 2 B, scor 6-3, 6-3.

Galerie Foto

Ce este padbol

Padbolul, care se desfăşoară cu o minge specială, pare urmașul tenisului de picior cu influenţe din tenis de câmp, padel şi squash. Totul e însă mai simplu la padbol, unde pereții și suprafața te ajută să îl joci! Pereţii de sticlă trimit mingea înapoi şi îi oferă acestui sport o dinamicitate specială.

A apărut în Argentina în anul 2010 şi se joacă proiectând mingea în pereții de sticlă.

Padbol este reglementat internațional de Federația Internațională de Padbol (FIPA), are propriul regulament de joc și propriile competiții, atât în fiecare țară în care este practicat, cât și la nivel internațional.

Cu o lungime de 10 metri şi o lătime de 6 metri, terenul de padbol este împărţit la jumătea lui de un fileu înalt de 1 metru. Fiecare jumătate de teren este împarţită în 3 zone: de servire, de primire şi de atac.

Zona de atac este singura din care poţi trimite mingea în terenul advers, fără ca mingea să atingă terenul tău înainte să o loveşti. Terenul este traversat şi de o linie perpendiculară pe fileu, care delimiteaza careurile de serviciu / primire.

Echipele şi jocul

Echipele sunt formate din câte doi jucători care servesc şi primesc, prin rotaţie, de la un game la altul, respectiv, de la un punct la altul.

Din punct de vedere al paselor între coechipieri şi al loviturilor, principiile de joc sunt asemănătoare cu cele de la fotbal-tenis. Înainte de a trimite mingea în terenul advers, jucătorii unei echipe au dreptul la mai multe ricoşeuri ale mingii în pereţii din propria jumătate de teren.

În afara momentului serviciului, mingea poate cădea oriunde în suprafaţa adversă pentru a fi considerată în joc.

Se considera aut (în timpul punctului) atunci când mingea loveşte direct peretele advers, fără ca ea să atingă mai întâi terenul advers.

Poti trimite mingea în terenul advers direct sau cu peretele, la fel şi în cazul pasei către colegul de echipă. 

Punctajul 

Ca si la tenisul de camp, echipele se succed la serviciu de la un game la altul. Un meci se joaca dupa sistemul “cel mai bun din 3 seturi”.

Punctele se notează: 0 – 15 – 30 – 40 – game. În caz de egalitate la 40, este aplicat sistemul avantajului. Pentru a câştiga setul, o echipă trebuie să ajungă la 6 game-uri, dar să aibă şi o diferenţă de cel putin două game-uri faţă de cealaltă echipă. În caz contrar, setul se prelungeste până în momentul în care o echipa face două game-uri diferenţă. 

Serviciul

Mingea este lovită din drop sau după ce sare din podea, spre careul aflat pe diagonală în jumătatea adversă de teren.

Serviciul se poate executa şi direct peste fileu, dar şi cu unul sau mai multe ricoşee cu peretele de sticlă (spate sau/şi lateral) din terenul jucătorului care serveşte. La fiecare punct, jucătorul care serveşte are dreptul la o greşeală (fileu sau aut), apoi poate repetă serviciul. La doua greşeli, punctul este pierdut.

Etichete: padbol romania , cupa romaniai la padbol


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Foto Românul care s-a fotografiat cu Florentino Perez. ”Cel mai bun președinte din lume”

Ronaldo Nazario a luat o decizie radicală

Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Irobiso a restabilit egalitatea după șapte minute

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”