Patronul lui Leicester a murit, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit

"A ajuns deasupra stadionului și a început să se învârtă". Ce s-a întâmplat cu elicopterul prăbușit la Leicester

29.10.2018, 11:04
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Patronul celor de la Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, a decedat sâmbătă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în apropierea stadionului. Alături de miliardarul în vârstă de 60 de ani se mai aflau alte patru persoane. În urma teribilului accident, toţi pasagerii aflaţi în elicopter au murit.

Au apărut şi primele mărturii după tragicul accident. Mai mulţi martori susţin că, la câteva secunde după ce se ridicase de la sol, elicopterul s-a învârtit în aer, pentru ca apoi să se prăbuşească în spirală, în urma unei probleme pe care ar fi avut-o la rotorul din spate.

"A ajuns deasupra stadionului și a început să se învârtă, luminile din dreptul cozii se învârteau haotic, asta era tot ce puteai vedea”, a declarat un martor, scriu colegii de la Digi 24, citând presa din Anglia.

Jurnaliştii de la Leicester Mercury au stat de vorbă şi cu un pilot de elicopter, pentru a explica această problemă.

"Atunci când rotorul cozii se defectează, elicopterul începe să se învârtă în jurul rotoarelor principale, imediat, la o viteză foarte mare. Elicopterul nu se prăbușește imediat, pentru că încă mai există putere în rotoare pentru a-l ține în aer. Este posibilă aterizarea, poți încerca să îl aduci la pământ, să îl ții sub control, în ciuda faptului că se rotește, dar la o înălțime atât de mică este foarte, foarte dificil, chiar și pentru cei mai experimentați piloți”, a declarat un pilot de elicopter citat de Leicester Mercury.

Elicopterul patronului lui Leicester s-a prăbușit în parcarea de lângă stadionul King Power, sâmbătă, la scurt timp după fluierul final al meciului pe care "Vulpile" l-au terminat la egalitate, pe teren propriu, 1-1, cu West Ham.

Vichai Srivaddhanaprabha, patronul lui Leicester City din 2010

Născut în Bangkok, la 4 aprilie 1958, Vichai Srivaddhanaprabha a intrat în lumea afacerilor în 1989, când a deschis lanţul de magazine “King Power Duty Free”, care a primit sigiliul regal de aprobare în 2009. În scurt timp a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Thailanda. Conform topului Forbes 2017, omul de afaceri avea o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari, al 5-lea cel mai bogat om din țara sa.

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester City din 2010, după ce a cumpărat clubul de la Milan Mandaric. La scurt timp după ce devenit noul patron al formaţiei, omul de afaceri thailandez a decis să schimbe numele stadionului, din “Walkers Stadium” în “King Power Stadium”.

Leicester City a devenit campioană în sezonul 2015-16, când formaţia de pe “King Power Stadium” a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Angliei din istoria clubului. După performanţa obţinută, Vichai Srivaddhanaprabha le-a oferit jucătorilor câte un automobil BMW i8s, care avea în 2016 un preţ de catalog de 100.000 de lire sterline.

În mai 2017, omul de afaceri thailandez a cumpărat şi clubul Oud-Heverlee Leuven, care în prezent joacă în liga a doua din Belgia.

Etichete: leicester , vichai srivaddhanaprabha , elicopter leicester , patron leicester , problema tehnica elicopter


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă