Ovidiu Hațegan / Foto: Profimedia

Primul meci internațional pentru Ovidiu Hațegan, la 588 de zile de la intervenția chirurgicală suferită la inimă

articol scris de Digi Sport
24.10.2023, 15:05
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Ovidiu Hațegan (43 de ani) a fost delegat la meciul Lugano - Bruges din Grupa D a competiției UEFA Conference League.

La nivel internațional, arbitrul român a condus ultima oară un meci din optimile de finală Europa League, Olympique Lyon - Porto, scor 1-1.

Meciul a avut loc pe 17 martie 2022, iar, după mai bine de un an și jumătate, românul își va face revenirea pe scena europeană la partida programată joi.

Ovidiu Hațegan va arbitra, joi, Lugano - Bruges, delegare venită a 588 de zile de la infarctul suferit pe 28 martie 2022

Hațegan a acuzat probleme de sănătate în luna martie a anului trecut. După un antrenament efectuat la Arad, arbitrul a simțit dureri în piept, iar apoi a mers singur la spital pentru mai multe investigații. Specialiștii au depistat că Hațegan avea o venă înfundată și l-au băgat imediat în operație. Intervenția chirugicală a fost efectuată la Timișoara.

Aflat printre arbitrii cu mari șanse la delegarea pentru CM de fotbal Qatar 2022, românul a pierdut ”trenul” spre Golf din cauza lipsei activității sportive.

După intervenția chirurgicală la inimă, arbitrul român nu și-a grăbit revenirea și a luat totul pas cu pas.

  • Prima partidă condusă de Hațegan după problemele la inimă a fost amicalul dintre UTA Arad și formația U18 a clubului, la 399 de zile distanță de la ultimul său meci.
  • Primul meci oficial arbitrat de român a fost după o pauză de 443 de zile. Hațegan a oficiat partida dintre Unirea Ungheni și Corvinul Hunedoara, încheiată cu scorul de 0-2, din barajul de promovare în Liga 2. Acest meci s-a disputat pe 3 iunie 2023.
  • Ovidiu Hațegan a fost delegat la un meci din SuperLiga României la 494 de zile distanță de la partida Lyon - Porto. Acesta a arbitrat Universitatea Craiova - Oțelul, scor 0-0, din etapa a doua a SuperLigii.

Acum, Hațegan va reveni și în cupele europene după o pauză de un an și jumătate, mai exact 588 de zile.

Marius Avram era convins că Ovidiu Hațegan ar renunța la arbitraj dacă UEFA nu-l readuce alături de cei mai buni arbitru din Europa

Recent, Hațegan a ajuns la meciul 300 oficiat în SuperLiga și a intrat într-un club select al arbitrilor, din care mai fac parte doar Alexandru Tudor, Sebastian Colțescu, Cristi Balaj și Istvan Kovacs.

Ovidiu Hațegan a arbitrat meciuri importante din UEFA Champions League, iar la EURO 2020 a condus cinci partide.

Potrivit fostului arbitru internațional Marius Avram (44 de ani), Hațegan s-ar retrage din fotbal dacă nu ar reveni la nivelul Elite din arbitraj.

”El a fost păstrat în lotul de elită de la UEFA, ca o formă de susținere, mi se pare foarte bine. Eu am văzut declarațiile lui și spune că vrea să fie din nou acolo unde a fost. Și, din discuțiile pe care le-am purtat și cu alți colegi, dacă nu va ajunge acolo, e hotărât să pună capăt carierei de arbitru.

Cred că UEFA va proceda cum a făcut-o și Vassaras, o va lua treptat. Nu cred că-l va arunca în luptă în Champions League, grupe de Champions League ca prim meci după revenire. Cred că ei așteaptă un raport din țară, să aibă câteva luni de zile constante, apoi va urma probabil un meci în Conference League, Europa League și așa mai departe, până când își vor forma o părere dacă el e încă la nivelul la care a fost.

Până acum a primit meciuri în Europa în camera VAR. Ăsta e un semn că vor să-l mențină acolo. Ce se va întâmpla mai departe, vom vedea. Sunt convins că va primi meciuri, când se va întâmpla lucrul ăsta, nu am de unde să știu”, a spus Marius Avram, recent, la emisiunea Digi Sport Special.

Etichete: uefa , hategan , revenire


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter (IRNA). Întâlnire de urgență la Guvern

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică, anunță presa de stat din Iran. Guvernul iranian a convocat luni o „întâlnire de urgență”. Operațiunile de căutare a elicopterului prăbușit au durat toată noaptea. Dimineață au apărut imagini cu epava complet arsă, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul. Elicopterul în care se afla președintele Raisi era un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979.  

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Fiesta la Salonic, după ce PAOK a câștigat titlul. Petrecere în miez de noapte pe străzi, într-o atmosferă incendiară

Erling Haaland le-a închis gura contestatarilor, imediat după ce a câștigat titlul cu Manchester City

Surpriză! Cine ar fi, de fapt, atacantul dorit de Gigi Becali la FCSB ”peste capul staff-ului”. Prețul: 300.000 €

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Citeşte şi

Englezii au mai descoperit ceva: Real Madrid a încălcat protocolul UEFA!

Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”