Înmormântarea lui Ilie Balaci. Imagini sfâșietoare la cimitir

Video Înmormântarea lui Ilie Balaci | Momente emoționante la cimitir. Fanii Universității i-au scandat numele și au aprins torțe

23.10.2018, 15:58
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Ilie Balaci a murit duminică dimineață, la vârsta de 62 de ani, în urma unui infarct miocardic și a unei insuficiențe respiratorii. Fostul mare fotbalist al Universității Craiova a fost înmormântat marți, 23 octombrie 2018, la Cimitirul Sineasca din Craiova, iar digisport.ro v-a ținut la curent cu toate informațiile. 

UPDATE 15:50: Ilie Balaci a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Sineasca. 

UPDATE 15.40: Momente sfâșietoare la cimitir. Fanii Universității i-au scandat numele lui Ilie Balaci și au aprins torțe. 

UPDATE 14:45: Cortegiul funerar a trecut prin fața Universității din Craiova. Studenții au ieșit în stradă și au aplaudat. S-a intonat imnul Craiovei și s-au aprins torțe. 

UPDATE 14.10: Slujba de la Biserica Sfântul Ilie s-a încheiat. Cortegiul funerar a plecat spre cimitir. Mircea Lucescu și Ioan Andone îl conduc pe Ilie Balaci pe ultimul drum. În cortegiul funerar se mai află Florin Răducioiu, Gabi Boldici sau Ionuț Lupescu. 

Galerie Foto

UPDATE Lorena Balaci a oferit o declarație emoționantă în ziua înmormântării tatălui său. "El este al Craiovei, el este al Olteniei, el este al întregii Românii. Eu i-am spus mamei de duminică dimineață, de când mi-am dat seama că îl resuscitau de jumătate de oră și nu răspundea, am spus: Dumnezeu astăzi l-a vrut la el. Nu întâmplător a murit duminică, când pe acest stadion erau 30.000 de oameni. Îmi pare rău pentru fotbaliștii și-ai Stelei, și-ai Craiovei, dar aceea a fost sărbătoarea lui tata. Dumnezeu a vrut ca ziua aceea să fie sărbătoarea lui, pentru că 50.000 de oameni l-au aclamat, 50.000 de oameni au aprins lumini ca el să se poată duce spre Lumină”, a spus Lorena Balaci la microfonul Digi Sport

UPDATE 12:45: Cortegiul funerar a ajuns la Biserica Sfântul Ilie. Mii de oameni au venit la biserică, pentru a-și lua rămas bun. 

UPDATE 12:00: Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci a părăsit stadionul "Ion Oblemenco", în aplauzele celor prezenți. "Te vom iubi mereu!", au scandat fanii Universității Craiova. Următoarea oprire a cortegiuluilui funerar va fi la Biserica Sfântul Ilie, acolo unde va avea loc slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

UPDATE 11.25:  Pe stadionul Ion Oblemenco a ajuns un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei, pentru a oficia o slujbă în memoria lui Ilie Balaci. 

UPDATE 10.55: Pe stadionul Ion Oblemenco au ajuns pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Ilie Balagi Gică Hagi și Gică Popescu. De asemenea, întreg lotul Universității Craiova a venit pentru a-și lua rămas bun de la cel care a făcut istorie în tricoul formației din Bănie și al naționalei României. Galerie foto de pe stadionul Ion Oblemenco.

UPDAPTE 10.50: Gică Craioveanu a ajuns la stadion pentru a-și lua rămas bun de la Ilie Balaci. 

Gică Craioveanu

UPDATE 10.45: Ilie Balaci a fost nașul de cununie al lui Flavius Stoican. "A fost un suflet uriaș", a spus, sfâșiat de durere, Flavius Stoican, dezvăluind totodată ce cadou a primit la nunță din partea celui supranumit "Minunea Blondă"

UPDATE 10:25: Dănuț Lupu a ajuns pe "Ion Oblemenco" pentru a-și lua rămas bun de la Ilie Balaci. Fostul internațional a izbucnit în plâns la microfonul Digi Sport. Video emoționant AICI.

UPDATE 10:04: Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci a fost depus pe gazonul de pe Ion Oblemenco. Ilie Balaci va fi înmormântat cu onoruri militare, după ce luni președintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Familia regretatului fost mare fotbalist al României a decis ca trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci să fie depus de la prima oră a zilei de luni, 22 octombrie, la Biserica ”Sf. Ilie” din Craiova. Acolo este lăcașul de cult apropiat familiei Balaci și este biserica unde s-a cununat religios. De asemenea, tot la același lăcaș de cult au fost botezate și cele 2 fiice ale fostului mare antrenor, Lorena și Liana Balaci. Autoritățile locale au înaintat, inițial, o altă variantă pentru biserică. Este vorba despre ”Madona Dudu”, numai că familia Balaci a insistat pentru lăcașul de cult de care s-au apropiat foarte mult de-a lungul anilor.

CITEȘTE ȘI: 

Programul funeraliilor lui Ilie Balaci

Primăria Municipiului Craiova a anunțat programul funeraliilor fostului mare fotbalist.

09.00 – Depunerea trupului neînsuflețit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco
12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie
13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei
14.00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea București – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Peluza Sud și Peluza Nord, ultim omagiu adus lui Ilie Balaci! Imagini impresionante

Luni, trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci a fost depus la stadionul ”Ion Oblemenco”, acolo unde oameni de fotbal și fani ai Craiovei îi aduc un ultim omagiu.

La ora 18:00, fanii Craiovei din Liga 1 (Peluza Nord) au sosit în număr de 150-200 pentru a depune flori și lumânări. După ce o mare parte dintre ei au plecat, a venit rândul Peluzei Sud, susținătorii echipei lui Mititelu (tot 200 de fani), să ajungă la stadion.

Chiar dacă în momentul în care fanii echipei din liga a treia au venit la ”Ion Oblemenco” acolo se mai aflau încă susținătorii ai grupării lui Mangia, cele două galerii s-au ignorat și nu a apărut nici cel mai mic incident. Mai mult, ultrașii din Peluza Sud au pregătit și un spectacol pirotehnic, scandând ”Ilie Balaci este unul dintre noi”.

Cine a fost Ilie Balaci

Născut pe 8 septembrie 1956, la Bistreţ, Balaci a fost supranumit "Minunea blondă" şi este omul de care se leagă marile succese ale Universităţii Craiova din anii '80. Ilie Balaci a început să joace fotbal la nouă ani, în 1965, la "piticii" Universității Craiova, şi a debutat în prima divizie la mai puţin de 17 ani (12 august 1973, Jiul Petroșani — Universitatea Craiova 1-1).

O jumătate de an mai târziu, a devenit cel mai tânăr debutant în echipa națională, la 17 ani și şase luni, într-un meci contra Franţei, de la Paris, pierdut cu 0-1, pe 23 martie 1974.

A marcat primul gol sub "tricolor" pe 6 octombrie 1976, într-un amical Cehoslovacia - România 3-2, iar în 12 mai 1982 a fost în premieră căpitanul naţionalei într-un amical Argentina - România 1-0.

Ultimul meci la echipa naţională pentru Balaci a fost şi ultimul al lui Mircea Lucescu pe banca tehnică: România - Austria 4-0, pe 10 septembrie 1986, în preliminariile Euro 1988,

A jucat în Divizia A 347 de partide și a marcat 84 de goluri pentru Universitatea Craiova (1973-1985), FC Olt Scornicești (1985-1986) și Dinamo (1986-1988): 76 pentru "Ştiinţa", şapte pentru FC Olt şi unul pentru Dinamo. A adunat 69 de selecții şi a marcat de opt ori pentru naţionala României, iar în două rânduri a fost desemnat cel mai bun fotbalist din România (1981 și 1982).

Etichete: ilie balaci , ilie balaci a murit , funeralii ilie balaci , ilie balaci inmormantare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Decizia luată de Tottenham în privința lui Radu Drăgușin

Dan Petrescu, gata de primul transfer: atacantul de 850.000€ are drum liber către CFR Cluj!

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Mircea Lucescu s-a întors în țară și a spus tot! Cum l-au pus grecii să vadă finala: "Ne-au închis într-o cușcă!"

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Un club din Superliga transferă fotbalistul lui Mititelu pe care Dan Petrescu îl are în fruntea listei la CFR citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”