Felice Piccolo și Radu Drăgușin / Foto: Getty Images, Profimedia

Exclusiv Radu Drăgușin, prin ochii lui Felice Piccolo, fost jucător la Juventus. Cuvinte frumoase rostite de dublul campion cu CFR

articol scris de Andru Nenciu
04.12.2020, 16:39
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Felice Piccolo (37 de ani), unul dintre fundașii străini valoroși care au jucat în Liga 1, e atent la tot ce se întâmplă în fotbalul italian. Retras în urmă cu trei ani, dublul campion cu CFR Cluj a văzut și debutul în Liga Campionilor al stoperului român de la Juventus, Radu Drăgușin (18 ani)

Galerie Foto

Iubit și apreciat de fanii echipei din Gruia, Piccolo revine în Cluj-Napoca de câte ori are ocazia. Obișnuiește să spună că "România e a doua sa casă" și nu ratează partidele campioanei din Liga 1 în Europa. Crescut la Juventus, fostul stoper (1,87 m) a evoluat în două perioade pentru gruparea din Torino: între 2002 și 2004, când "Bătrâna Doamnă" avea în componență nenumărate staruri ale fotbalului mondial, dar și în sezonul 2006-2007, când Juve a jucat în Serie B.

Piccolo a evoluat atunci alături de jucători precum Buffon, Del Piero, Nedved, Trezeguet sau Camoranesi, care au ales să rămână pe baricade și în al doilea eșalon din Italia, după retrogradarea torinezilor din cauza scandalului Calciopolli. 

Felice Piccolo, într-un meci cu Sportul Studențesc / Foto: Sport Pictures

Piccolo: "Drăgușin are mentalitate pentru a juca la o formație precum Juventus. Eu îi prevăd o carieră bună în Italia. Consider că ar trebui să crească din punct de vedere al tehnicii"

Fost jucător în Liga Campionilor cu CFR Cluj, Felice Piccolo nu ratează niciun meci al lui Juventus și știe aproape tot ce se întâmplă și în "zona" de tineret a clubului. Din postura fostului fundaș central, italianul a dezvăluit pentru digisport.ro cum îl percepe pe Radu Drăgușin. 

"Îl știam pe Drăgușin și l-am văzut în meciul din Liga Campionilor. Pentru postul în care joacă are o înălțime foarte bună, care îl va avantaja toată cariera (n.r.: - 1,91 m). E genul fotbalistului foarte serios, care pune mare accent pe pregătire. Are mentalitate pentru a juca la o formație precum Juventus, a arătat că e pregătit oricând să evolueze la prima echipă, iar în timp cred că-și va demonstra calitățile. Eu îi prevăd o carieră bună în Italia. La ce capitol ar trebui să progreseze!? Consider că ar trebui să crească din punct de vedere al tehnicii", a declarat, pentru digisport.ro, Felice Piccolo. 

  • 3 trofee a câștigat fostul fundaș italian alături de CFR Cluj: două titluri în Liga 1 (2010, 2012) și o Cupă a României (2010).
  • 1,5 milioane de euro valora Piccolo în 2007
Piccolo, în duel cu George Țucudean / Foto: Sport Pictures

Radu Drăgușin face furori în presa din Italia: "Foarte puternic, un colos cu personalitate" 

Radu Drăgușin (18 ani) a debutat pentru echipa de seniori a lui Juventus în duelul cu Dinamo Kiev din grupele Champions League, meci câștigat de campioana Italiei, scor 3-0.

Românul a intrat împotriva echipei pregătite de Mircea Lucescu în minutul 69, după ce Juventus a punctat pentru 3-0. Presa din Italia nu a trecut cu vederea debutul fundașului român, iar Andrea Pirlo este lăudat pentru acest lucru. Mai mult decât atât, italienii se amuză de faptul că un jucător cu un asemenea potențial a costat numai 250.000 de euro.

Corriere dello Sport a apreciat introducerea lui Drăgușin: "O noapte pe care Radu Drăgușin nu o va uita. Meciul s-a terminat în minutul 66, la scorul de 3-0. După acel moment, Demiral a fost înlocuit cu puternicul fundaș Radu Drăgușin, jucător născut în 2002. Drăgușin a debutat pentru Juventus în Champions League fără să aibă la activ vreo apariție în Serie A", au scris jurnaliștii italieni.

Drăgușin se antrenează cu prima echipă a lui Juventus încă de la începutul acestui sezon. Internaționalul U21 a fost transferat de Juventus în vara anului 2018, acesta trecând pe la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.

  • 25 de mii de euro este cota de piață a lui Radu Drăgușin, potrivit Transfermarkt
  • 7 jocuri a adunat fundașul la echipa U23 a lui Juventus.
  • Citește și MÂNDRIA UNUI TATĂ. Ce spune DAN DRĂGUȘIN, fost voleibalist

Etichete: juventus torino , felice piccolo , radu dragusin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”

Fanii lui Tottenham au răbufnit după eșecul cu Arsenal! Îl cer pe Drăgușin în primul 11: ”E cel mai bun”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”