Ion Țiriac, interviu pentru Digi Sport / Foto: captură Digi Sport

Reacţia lui Ion Ţiriac despre războiul declanşat de Rusia. Afaceristul trebuia să bea un ceai cu Putin la Viena

articol scris de Digi Sport
03.03.2022, 08:44
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Ion Țiriac (81 de ani) a vorbit despre situația tensionată dintre Rusia și Ucraina și a povestit că a fost foarte aproape să se întâlnească personal cu Vladimir Putin (69 de ani).

Ion Țiriac, aproape să-l întâlnească pe Vladimir Putin la Viena

Fostul mare sportiv român a declarat că nu l-a cunoscut pe liderul Rusiei, însă a fost foarte aproape să facă asta în urmă cu 4-5 ani, alături de Ilie Năstase.

Ion Țiriac și Vladimir Putin ar fi urmat să bea un ceai în Austria, la Viena, însă întâlnirea a picat în cele din urmă, asta deoarece afaceristul român a trebuit să meargă în altă parte.

"(n.r. despre războiul dintre Rusia și Ucraina) Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt. Într-o formă de diplomație, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii... Nu știu, când o începe Putin să spună 'România și Polonia'... Suntem foarte aproape!

Nu mi-e teamă pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană... Însă trebuie ținut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape.

(n.r. dacă s-a cunoscut cu Putin) Nu l-am cunoscut cum l-am cunoscut pe Trump. Știți foarte bine că Putin este președintele de onoare al Federației Internaționale de Judo. (n.r. a fost suspendat din funcție). Eu și Năstase trebuia să mergem să luăm ceaiul cu el la Viena acum 4-5 ani, dar eu a trebuit să plec să-mi văd familia și nu l-am cunoscut pe domnul Putin", a spus Putin, potrivit GSP.ro.

Ion Țiriac l-a cunoscut însă pe Donald Trump: "Mâncam cu el un hot-dog și beam o bere"

Dacă pe Vladimir Putin nu a reușit să îl cunoască personal, Ion Țiriac a stat la aceeași masă cu Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii.

"Care Trump? Președintele țării sau omul de afaceri care mânca la masă cu noi și beam bere la Forest Hills? Când era Forest Hills, adică US Open, mâncam cu Trump un hot-dog și beam o bere.

Domnul Trump mi-a demonstrat odată ceva. Martina Navratilova, la un moment dat, voia să cumpere un apartament în Trump Tower. Și mă sună: „Ion, Ion, Ion, dă-i un telefon lui Donald”. 'Măi Martina! Tu ești cine ești și îmi zici să îi dau eu telefon?'.

Dar i-am dat un telefon lui Donald și în 20 de minute i-a oferit lui Navratilova 25% reducere să-și cumpere apartamentul. Așa l-am cunoscut pe domnul Trump. Cât a fost președinte n-am vorbit deloc", a mai spus Țiriac.

Etichete: ion tiriac , vladimir putin , ilie nastase , razboi rusia ucraina , putin tiriac


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Borussia Dortmund - PSG 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Parizienii nu au câștigat niciodată în fața ”zidului galben”

Exclusiv Ce a spus conducerea Rapidului despre posibila venire a lui Cristi Chivu în Giulești

Exclusiv Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă și a spus cu cine a discutat înainte de a-l numi la Craiova

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Citeşte şi

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

Ion Țiriac nu glumește: ”Dacă Mircea Lucescu vrea, fac și teren de fotbal”. Investiția pusă la cale

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă