Sergiy Stakhovski, pe străzile din Kiev / Foto: Instagram @stako_s

Și-a lăsat cei trei copii acasă și a plecat la război: ”Bineînțeles că mi-e frică”. Mesajul lui Stakhovsky

articol scris de Digi Sport
17.03.2022, 21:46
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

În urmă cu câteva luni, Sergiy Stakhovsky (36 de ani) încrucișa rachetele cu Nadal sau Djokovic în circuitul ATP, însă la începutul anului s-a retras din tenis, iar acum apără Ucraina cu arma în mână în fața invaziei ruse.

În urmă cu 11 zile, fostul jucător de tenis își lăsa familia în Ungaria și călătorea la Kiev pentru a pune umărul la apărarea țării sale. De atunci, direct de pe front, Stakhovsky a transmis mai multe mesaje în legătură cu situația din Ucraina.

Galerie Foto

Sergyi Stakhovsky, direct de pe front: ”Bineînțeles că mi-e frică! Am trei copii”

Într-un interviu pentru Marca, Sergiy Stakhovsky, prezent în tranșeele din capitala Ucrainei, a recunoscut că-l încearcă un sentiment de frică, mai ales că-l așteaptă acasă trei copii, însă este pregătit să lupte pentru țara sa până la final.

Bineînțeles că mi-e frică. Cred că numai proștii nu se tem. Dar, din fericire, nu există focuri de armă acum la Kiev, deoarece trupele ruse nu pot intra în oraș. Există multe bariere la periferia Kievului. Singurul pericol vine din cer, de la bombe. Poate există grupuri mici de soldați ruși care încearcă să intre în Kiev, dar pentru noi ar fi ca și cum sezonul de vânătoare s-ar deschide.

N-ar fi cea mai bună opțiune pentru ei. Revin la frică. Mă gândesc la asta zilnic, am trei copii. Dar acum suntem în stare de război și în acest moment niciun cetățean cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu poate părăsi țara. Cât va dura acest război, voi fi aici”, a declarat Stakhovsky pentru Marca.

Întrebat care este primul lucru pe care-l va face când se va termina războiul, ucraineanul a oferit un răspuns emoționant: ”Mă duc înapoi acasă. Mă întorc la familia mea și n-o s-o mai părăsesc niciodată”, a spus Stakhovsky.

Sergiy Stakhovsky: ”Nu mi-aș fi imaginat că voi patrula cu o vestă făcută în casă”

Aflat pe front, Segiy Stakhovsky a spus că nu s-ar fi gândit niciodată că va veni timpul când își va apăra orașul cu arma în mână, deși multe persoane din serviciile americane au făcut mai multe anunțuri în privința războiului.

Nu am cuvinte să descriu situația. Nu mi-aș fi imaginat în viața mea că se va ajunge la asta, că voi fi în orașul meu natal, patrulând într-o vestă făcută în casă, cu un pistol în mână... Adică, cu 5 zile înainte ca războiul să fie la Kiev, chiar și atunci când mulți oameni din serviciile de informații americane și britanice spuneau că Rusia va invada, eu eram 100% sigur că nu se va întâmpla asta.

Am spus că nu există nicio șansă ca Rusia să intre în război deschis, să invadeze Ucraina. Sub ce pretext? Nu există pretext pentru asta. Deci nu trebuie să merg departe. Adică, încă mulți oameni spun că se trezesc și speră... a fost doar un vis urât. Dar nu mai funcționează”, a declarat Sergiy Stakhovsky, cu câteva zile în urmă.

Etichete: razboi ucraina , jucator tenis razboi , sergyi stakhovsky , jucator tenis ucraina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Borussia Dortmund - PSG 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Parizienii nu au câștigat niciodată în fața ”zidului galben”

Exclusiv Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă și a spus cu cine a discutat înainte de a-l numi la Craiova

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Parma a promovat în Serie A! Echipa lui Pușcaș nu a putut să amâne sărbătoarea lui Dennis Man și Valentin Mihăilă

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă