Alexandra Ianculescu / Foto: Instagram @speed_skater

Galerie Foto Sportiva din România care a ajuns în presa engleză după ce s-a aflat cum își finanțează pregătirea pentru Jocurile Olimpice

articol scris de Digi Sport
09.04.2023, 17:14
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Alexandra Ianculescu (31 de ani) și-a îndeplinit deja visul de a participa la Jocurile Olimpice, în 2018, la PyeongChang, însă vrea să ia parte și la ediția de vară.

Atunci, sportiva născută în România și stabilită ulterior în Canada și apoi în Olanda a concurat la patinaj viteză pe o distanță de 500 de metri, dar a încheiat pe ultimul loc.

Alexandra Ianculescu vrea să reprezinte Canada la Jocurile Olimpice din Paris

Ianculescu a oferit un interviu cuprinzător în presa din Anglia în care a vorbit despre participarea sa la Jocurile Olimpice din 2018, despre ce urmează în cariera sa sportivă, dar și despre ocupația sa extrasportivă, prin care își ”finanțează” participarea la Jocurile Olimpice.

Galerie Foto

Ianculescu a mărturisit că a anticipat rezultatul modest obținut în 2018, la PyeongChang, pentru că nu se afla în cea mai bună formă: ”La început mi-au spus că nu m-am calificat, așa că nu m-am mai antrenat deloc timp de patru săptămâni. Nu poți ascuți un cuțit în ultimul minut, dar am încercat să dau totul. Când am ieșit de pe gheață, am început să plâng. Știam că nu era cel mai bun rezultat pe ca îl puteam obține”, a spus Alexandra Ianculescu, conform Daily Star.

Acum, la cinci ani după ce a reprezentat România la ediția din Coreea de Sud a Jocurilor Olimpice, Alexandra Ianculescu își dorește să reprezinte Canada la ciclism, la ediția din Paris a Jocurilor Olimpice.

Mi-a plăcut întotdeauna să merg pe bicicletă. Cred că, atunci când am început să merg pe bicicletă, mi-a plăcut faptul că pot vedea mai multe locuri, spre deosebire de patinajul viteză, unde vezi doar patinoarul interior.

În 2018, am încercat ciclismul pentru prima oară și mi-a plăcut foarte mult. Mi s-a părut foarte simplu, pentru că aveam forță de la patinaj. De fiecare dată când pedalam, depășeam pe cineva, așa că mi-a plăcut foarte mult”, a explicat sportiva.

Datorită noii sale pasiuni, Ianculescu a început să își caute o echipă, așa că s-a alăturat olandezilor de la NWWG-Uplus, o echipă de amatori cu baza în Groningen.

Alexandra Ianculescu vinde poze pe platforme online destinate adulților

Totuși, pentru că echipa era una de amatori, sportiva originară din România a fost nevoită să își găsească o altă sursă de finanțare pentru a-și îndeplini visul de a participa la Jocurile Olimpice de vară. Astfel, Alexandra Ianculescu s-a decis să își facă un cont pe o platformă destinată adulților:

Este singura sursă de venit, pentru că nu am mai avut timp să fiu antrenor personal. Mi-am creat contul în 2021. M-a ajutat să supraviețuiesc, să îmi plătesc chiria, cumpărăturile și acoperă și cheltuielile pe care le implică ciclismul.

Mi-a sugerat o prietenă ’De ce nu îți faci cont și prezinți ce se întâmplă în culisele a ce faci tu? Oricum postezi fotografii în bikini, poți să fii plătită pentru asta’. Nu credeam că oamenii plătesc pentru asta. Am încercat o lună să văd cum merge și a fost o nebunie”.

Rămâne de văzut dacă Alexandra Ianculescu va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris, însă pe sportivă o așteaptă curând o competiție importantă, Campionatul Național din Canada: ”Dacă am așteptări? Bineînțeles, toată lumea are, dar nu vreau să am așteptări prea înalte, pentru că nu vreau să fiu dezamăgită”.

Etichete: jocurile olimpice , romania , canada , alexandra ianculescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Englezii au dat verdictul în privința lui Radu Drăgușin, la 4 luni de la transferul la Tottenham

Gigi Becali a spus cu cine semnează Louis Munteanu + FCSB vrea să transfere un fotbalist de la Oțelul

A dat imediat răspunsul, după ce a primit o ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

Foto A spus ”Da”! Fotbalistul dat afară de FCSB și ”desființat” recent de Gică Hagi a făcut pasul cel mare

Citeşte şi

Leonard Doroftei e gata să ia o decizie surprinzătoare, după ce a fost numit ”cerșetor” în România: ”Mai trebuia un șoc”

Ce a spus Kevin De Bruyne despre EURO 2024, după ce a câștigat titlul cu Manchester City

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”