Imagini din orașul ucrainean Bucha, aflat lângă Kiev, după invaziei armatei ruse / Foto: Profimedia

Video Sportivul român care a mers la Kiev pentru a vedea impactul războiului. Cum îi ajută pe ucraineni

articol scris de Digi Sport
05.04.2022, 11:26
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Tiberiu Ușeriu (48 de ani), sportivul român care a câștigat de mai multe ori Ultramaratonul Arctic, a luat decizia curajoasă de a merge la Kiev, pentru a vedea efectele războiului provocat de Rusia.

Tiberiu Ușeriu, martor al distrugerilor provocate de ruși în Ucraina

Tiberiu Ușeriu, alergător de anduranță și ultramaratonist, are un parteneriat cu organizația non—profit Tășuleasa Social, care a demarat o campanie pentru sprijinirea victimelor din Ucraina.

Tășuleasa Social a trimis mai multe camioane cu ajutoare în Ucraina în ultima săptămână, pe fondul crizei umanitare din această țară.

Pe 2 aprilie, Tiberiu Ușeriu a ajuns la Kiev, alături de o delegație umanitară, și s-a fotografiat în centrul orașului, purtând o vestă și o cască antiglonț. 

Sportivul român a fost marcat de efectele dezastruoase ale invaziei armatei ruse în Ucraina și a publicat pe contul de Instagram un clip video cu clădiri distruse.

Vladimir Klitschko, îngrozit de ce a văzut la Bucha. ”E genocid”

Frații ucraineni Vladimir și Vitali Klitschko s-au declarat îngroziți de atrocitățile armatei ruse în orașul Bucha, situat la nord-vest de Kiev.

Aproape 300 de persoane au trebuit înhumate în gropi comune la Bucha, recucerit de către soldaţi ucraineni după invazia Rusiei, a declarat sâmbătă primarul aşezării, Anatoli Fedoruk.

Pe străzile din Bucha au fost descoperite zeci de cadavre. Forţele ucrainene nu au putut pătrunde decât în urmă cu două zile în oraş, care era inaccesibil de aproape o lună.

Vladimir Klitschko, fost campion mondial la box, revenit în Ucraina după o vizită în Germania, a mers la Bucha alături de fratele său, Vitali, primarul Kievului. Cei doi au denunțat un genocid comis de armata rusă.

“Ce s-a întâmplat la Bucha nu este o operațiune militară specială. Civili au fost împușcați în cap, au fost legați cu mâinile la spate. Este un genocid asupra populației ucrainene. Este exact ce vrea să facă regimul lui Putin, să omoare civili”, a spus Vladimir Klitschko, într-o postare pe Twitter.

Galerie Foto

Etichete: ucraina , razboi , kiev , tiberiu useriu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

O profesoară de școală primară din Marea Britanie a pledat vinovată la mijlocul procesului în care era judecată pentru uciderea iubitului ei și a recunoscut că l-a atras în dormitor cu o partidă de sex, l-a legat de pat și l-a înjunghiat în gât, după care i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fanii lui Tottenham au răbufnit după eșecul cu Arsenal! Îl cer pe Drăgușin în primul 11: ”E cel mai bun”

Antrenorul lui Trabzonspor a făcut anunțul despre tranferul lui Denis Drăguș

Exclusiv Gigi Becali pune piciorul în prag la FCSB. Mesaj pentru ”Haralamb”, Pintilii și MM Stoica

S-a autopropus la Barcelona și i-a anunțat pe catalani cât trebuie să plătească pentru transferul său: ”De atât e nevoie”

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”