Ștefan Radu, în tricoul lui Lazio / Foto: Profimedia.

"Ștefan Radu, peste Favalli și Nesta! Wow!" De ce s-a retras fundașul lui Lazio din echipa națională:"Nu avea loc"

articol scris de Digi Sport
19.03.2021, 14:14
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Fostul internațional Paul Codrea (39 de ani) a vorbit în termeni laudativi despre Ștefan Radu, fotbalistul cu 400 de meciuri în tricoul lui Lazio. Antrenorul juniorilor de la Poli Timișoara a dezvăluit și motivul pentru care fundașul de 34 de ani s-a retras prematur din echipa națională.

Ștefan Radu a bifat partida cu numărul 400 pentru Lazio în manșa secundă a optimilor UEFA Champions League, contra lui Bayern Munchen. Astfel, fundașul român se află la un singur meci de recordul all-time de jocuri în tricoul grupării din capitala Italiei, deținut de Giuseppe Favalli. Paul Codrea, fost mijlocaș cu peste 250 de meciuri în primele două ligi din Peninsulă, consideră că Radu nu este apreciat la adevărata sa valoare.

Paul Codrea: "E ceva incredibil ca un român să depășească jucători precum Favalli, Negro sau Nesta. Ștefan Radu va rămâne în istoria lui Lazio"

"Eu cred că trebuie vorbit de jucătorul de la Lazio, de Ştefan Radu! Să depăşeşti jucători ca Favalli, ca Paolo Negro, care a fost şi colegul meu la Siena, ca Nesta... E ceva incredibil ca un român să fie jucătorul lazial cu cele mai multe prezenţe în Serie A. E ceva incredibil!

Nu ştiu dacă merită statuie, dar e clar că va rămâne în istoria lui Lazio şi văd că se vorbeşte destul de puţin. Adică... ok, Man şi Mihăilă sunt jucători tineri, de perspectivă, dar ce a realizat Radu cred că greu va mai realiza un alt român, în orice campionat important. Eu cred că măcar un an-doi va mai rămâne.

A avut şi şansă pentru că anul trecut sau acum doi ani a avut o problemă, fiind aproape să rezilieze contractul, dar uite că au fost înţelepţi şi poate au renunţat un pic la orgolii ambele tabere şi uite la ce rezultat au ajuns. Eu chiar îl felicit pe această cale. Nu ştiu, totuşi, mi se pare incredibil, wow!

Am jucat şi eu 10 ani, dar am 200 şi ceva de prezenţe, el are 400. Deci e fantastic! Am fost adversari de atâtea ori, am schimbat tricourile. E un băiat de mare caracter", a spus Paul Codrea. Fostul internațional și-a exprimat opinia și despre retragerea lui Ștefan Radu de la echipa națională: "Eu am înţeles şi poziţia lui faţă de naţională, că n-a mai vrut. El s-a simţit cumva neinteresant pentru naţională.

De fiecare dată când a venit nu prea a jucat şi atunci a zis: 'ok, nu joc aici, atunci hai să mă concentrez pe echipa de club'. Şi cred că în sinea lui a făcut bine. Nu s-a simţit apreciat aici. Nu avea loc.

L-a avut concurent pe post pe Raţ, care era fundaşul stânga de bază. În centru era Chivu. Ghinionul lui e că a nimerit într-o perioadă în care naţionala era acoperită pe acele posturi", a declarat Paul Codrea pentru looksport.ro.

  • 44 de selecții și un gol a adunat Paul Codrea la echipa națională a României
  • 133 de meciuri, 3 reușite și 4 assist-uri sunt cifrele lui Codrea în Serie A

Etichete: lazio , stefan radu , stefan radu lazio , paul codrea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

În urmă cu doi ani a fost lăsat să plece, iar acum este propus la Real Madrid. ”Este absolut pregătit”

Cea mai bizară clauză! Câți bani trebuie să plătească un jucător din Serie A pentru a-i fi prelungit contractul

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă