Michael Jordan, în echipamentul lui Chicago Bulls / Foto: Getty Images

Suma la care nu se aștepta nimeni! Ghetele lui Michael Jordan care au doborât un record mondial

18.05.2020, 15:52
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Organizatoarea licitației se aștepta la maximum 150.000 de dolari, numai că a apărut un mare fan de-al lui Jordan, care a scos din cont fabuloasa sumă de 560.000 de dolari!

O pereche de ghete purtată de legendarul baschetbalist american Michael Jordan în sezonul său de debut în NBA a fost vândută cu suma record de 560.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii online.

Ghetele ”Air Jordan”, proiectate special pentru starul NBA în 1985, au pe ele autograful lui Jordan, fiind de altfel prima încălţăminte sport semnată vreodată. Casa Sotheby's, organizatoarea licitaţiei, se aştepta să obţină între 100.000 şi 150.000 de dolari cu ocazia vânzării lor.

Ghetele Air Jordan ”au doborât” un record mondial!

Cunoscută pentru vânzările sale de artă în valoare de milioane de dolari, Sotheby's a organizat prima sa licitaţie dedicată în totalitate pantofilor sport, anul trecut, şi a stabilit atunci un record mondial cu o pereche de încălţăminte de alergare marca Nike, din 1972, vândută cu 437.500 dolari.

Licitaţia de acum a coincis cu cea de-a 35-a aniversare a brand-ului Air Jordan precum şi cu difuzarea de către postul ESPN a documentarului în zece episoade "The Last Dance", dedicat lui Michael Jordan şi fostei sale echipe, Chicago Bulls, alături de care a cucerit şase titluri de campion al NBA. Ultimele două episoade ale acestui documentar au fost difuzate duminică seara.

Cum a refuzat Michael Jordan 100 de milioane de dolari pentru o apariție de două ore! ”Știți ce mi-a spus?”

David Falk (70 de ani), agentul lui Michael Jordan (57 de ani), a dezvăluit recent cum fostul legendar baschetbalist a refuzat fabuloasa sumă de 100 de milioane de dolari pentru o apariție de două ore! 

n cadrul documentarului, ”The Las Dance”, dedicat lui ”Air” Jordan, agentul le-a oferit fanilor NBS sau ai celor care au ținut cu Chicago Bulls, echipa pe care Jordan a făcut-o faimoasă, povești nemaiauzite până acum.

Jordan, de la a doua sa retragere din sportul care l-a făcut celebru și pentru care a scris file de aur în istoria sa, nu a avut prea multe apariții extravagante. În general, a ținut la imaginea sa și s-a preocupat doar de afaceri. Asta nu înseamnă că uriașul sportiv nu reprezintă un uriaș pol de atracție.

Ce trebuia să facă Michael Jordan pentru a primi 100 de milioane de dolari

Falk a povestit despre cum în urmă cu trei ani Jordan a avut pe masă 1oo de milioane de dolari, bani pe care i-a refuzat.

”Acum trei ani, i-am propus o afacere în valoare de 100 de milioane de dolari. Tot ce trebuia să facă era să pronunțe câteva cuvinte prin care să anunțe acordul, să-și spună numele, totul într-o apariție de două ore. Știți ce mi-a spus? A refuzat!”, a spus agentul care a continuat.

”El a ajuns la un nivel la care poate să ia și astfel de decizii, să facă doar lucrurile care-i convin, care-i plac. Nu face deloc lucruri pe care nu le dorește, indiferent de bani. Admir foarte mult la el asta, este foarte selectiv”.

Aceasta nu a fost singura oportunitate pe care Jordan a refuzat-o. Falk a mai spus că lui Jordan i s-a oferit suma de 7 milioane de dolari pentru a participa la un turneu de golf, de o zi, din Asia. 

Michael Jordan are o avere de 2,1 miliarde de dolari. E cel mai bogat sportiv din lume

Potrivit celor de la Forbes, averea lui Michael Jordan este în valoare de 2,1 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat sportiv din lume, așa că nu este tocmai disperat pentru astfel de oportunități. 

”Dacă el pierde 150.000 de dolari la o partidă de golf, nu este nicio problemă. Dar, dacă eu îi spun că poate câștiga 150.000 de dolari pentru o apariție de cinci minute, râde de mine”, a mai spus Falk.

Michael Jordan a fost primul sportiv din istorie care a câștigat peste 30 de milioane de dolari pe sezon. Contractele de sponsorizare i-au adus 500 de milioane de dolari între 2002 și 2012.

El a devenit miliardar în 2014, apoi averea lui a continuat să crească, atingând pragul de 1.5 miliarde de dolari în 2018.

Considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului, Jordan și-a lăsat amprenta asupra acestui sport, reușind să câștige de 6 ori titlul de campion în NBA, alături de Chicago Bulls. Aportul său la trofeele cucerite a fost uriaș, fiind declarat MVP-ul finalei NBA de fiecare dată. Mai mult, Michael a fost numit de 5 ori jucătorul sezonului.

  1. Michael Jordan era înebunit după pariuri. Charles Barkley a povestit chiar că "Air Jordan" pariase la un moment dat 300.000 de dolari la o partidă de golf!
 

Etichete: michael jordan , ghetele air jordan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Pensia lui Rică Răducanu: nu s-a ferit să spună suma pe care o încasează lunar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”A fost scandal, s-au luat la bătaie”. De ce i-a aruncat Iacob ghetele la gunoi lui Rrahmani

Motivul pentru care Dan Petrescu a revenit la CFR Cluj: ”Aș fi vrut o pauză mai lungă”

Zeljko Kopic i-a mobilizat pe jucători înainte de meciul cu ”U” Cluj: ”Eu dau tot ce am mai bun pentru Dinamo!”

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZPovești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale