Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro / Foto: Getty Images

Ţara care a devenit noul focar de coronavirus. Ce a cerut preşedintele în ciuda recomandărilor şi avertismentul OMS

23.05.2020, 12:13
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Brazilia se află imediat după Rusia la numărul de infectări cu COVID-19 şi a ajuns pe locul 3 în lume. 332.382 de cazuri de coronavirus a raportat ţara condusă de Jair Bolsonaro. Numărul deceselor a depăşit 20.000, dar preşedintele insistă pentru reluarea fotbalului.

Jair Bolsonaro cere ca fotbalul să fie reluat în Brazilia

Jurnaliştii de la Ole, una dintre cele mai mari publicaţii sportive din America de Sud, scriu că în ciuda bilanţului dramatic din ţară şi a recomandărilor, preşedintele s-a pronunţat în favoarea reluării fotbalului. 

"După ce Brazilia a depăşit pragul de 20.000 de decese provocate de coronavirus, preşedintele s-a pronunţat din nou în favoarea reluării competiţiilor. Cel puţin a recunoscut că ar trebui ca meciurile să se dispute fără spectatori...

Brazilia se remarcă în presa din lumea întreagă prin bilanţul dramatic provocat de pandemia de coronavirus, dar preşedintele insistă pentru reluarea fotbalului. Jair Bolsonaro s-a pronunat pentru reluarea campionatului. A clarificat însă că vrea ca partidele să se dispute cu porţile închise", scriu cei de la Ole.

Jair Bolsonaro s-a întâlnit cu preşedinţii de cluburi

Jair Bolsonaro s-a întâlnit cu mai mulţi preşedinţi de cluburi, printre care Flamengo şi Vasco, şi a anunţat, într-o transmisie pe Facebook că "jucătorii iniţial nu au vrut să joace, dar acum s-au răzgândit. Trebuie ca meciurile să se dispute fără spectatori, iar decizia în Rio stă în mâinile primarului Crivella (n.r. Macelo Crivella)".

Deşi în unele state a fost aprobată reluarea antrenamentelor, în Rio de Janeiro, al doilea cel mai afectat oraş după Sao Paulo, aprobarea nu a venit încă. De aceea, Bolsonaro a mers direct la primarul Marcelo Crivella, căruia i-a cerut să autorizeze revenirea fotbalului şi încheierea competiţiilor campionatului regional din Rio de Janeiro.

"În Rio de Janeiro, decizia stă în mâinile lui Crivella, dar vreau ca acest lucru (n.r. revenirea fotbalului) să se întâmple şi în celelalte state. Ministrul Sănătăţii este în favoarea unei rezoluţii pentru ca fotbalul să se joace din nou, iar asta va ajuta la înlăturarea stresului celor de acasă", a mai spus Bolsonaro, conform celor de la Ole.

Flamengo şi-a reluat activitatea, în ciuda recomandărilor

Flamengo, câştigătoarea Copei Libertadores 2019, şi-a reluat activitatea în această săptămână, în ciuda recomandărilor contrare date de primarul din Rio, oraş care a anunţat 32.000 de cazuri de coronavirus şi 3.412 decese provocate de noul virus.

Brazilia, focar de coronavirus. A ajuns pe locul 3 în lume

Brazilia a ajuns la numărul total de 332.382 cazuri de coronavirus şi se află pe locul 3 în lume la acest capitol, după SUA (1.645.353) şi Rusia (335.882).

Bilanţul deceselor a crescut în ultimul timp şi a depăşit 20.000. Situaţia ar putea fi însă mai gravă de atât. În Brazilia au fost efectuate sub 1 milion de teste, în timp ce Rusia a depăşit bariera celor 8 milioane.

Autorităţile braziliene au decis să folosească hidroxiclorochina în lupta împotriva coronavirusului. Aceasta este o substanţă pe care şi preşedintele american Donald Trump a recunoscut că o foloseşte. "Studiile clinice actuale nu sprijină folosirea la scară largă a hidroxiclorochinei pentru tratarea Covid-19", a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

OMS: Epicentrul pandemiei de coronavirus s-a mutat în America de Sud

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, prin intermediul directorului executiv Mike Ryan, că epicentrul pandemiei de COVID-19 s-a mutat în America de Sud.

"Am văzut că în multe țări din America de Sud a crescut numărul cazurilor de coronavirus. Privim cu îngrijorare toată zona, dar în mod cert cea mai afectată este Brazilia. Într-un fel, America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii", a declarat Mike Ryan.

  • 332.382 de infectare cu coronavirus au fost raportate în Brazilia, ţară care a ajuns pe locul 3 în lume după SUA şi Rusia, în acest bilanţ
  • 21.116 decese provocate de COVID-19 s-au înregistrat în Brazilia

Etichete: brazilia , jair bolsonaro , coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Galerie Foto Neymar vrea să plătească 130.000.000€ pentru a deveni patron-jucător

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”