Azdren Llullaku, aici într-un duel cu Junior Morais, într-un FCSB vs. Astra Giurgiu/ foto: Sport Pictures

”Tata s-a spânzurat! Mama a fost cea care l-a găsit!”. Drama neștiută a atacantului cu 37 de goluri în Liga 1

21.06.2021, 17:09
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Azdren Llullaku (33 de ani), omul care și-a îndeplinit visul de a deveni fotbalist profesionist în România, campionat în care a devenit și golgheter, cu 37 de goluri, a trecut prin clipe groaznice în copilările.

Fotbalistul albanez s-a destăinuit recent și a povestit drama vieții.

”Prin ce a trecut ea (n.r. mama lui) când tatăl meu a murit. Practic… tata s-a spânzurat când eu aveam șase ani. Și mama a fost cea care l-a găsit!”, a spus Llullaku.

După ce a jucat la mai multe echipe de amatori din Italia, în 2012 Azdren Llullaku a fost transferat de Gaz Metan Mediaș. A devenit rapid golgheterul echipei, iar în sezonul 2015/2016 a fost cel mai bun marcator al Ligii 1. Au urmat convocări la echipa națională a Albaniei, titluri de campion, însă totul se putea termina tragic, înainte de a începe, în 1999.

După ce a mai jucat la Poli Iași, Llullaku a mers în Kazahstan, la Astana și Tobol, s-a întors pentru o scurtă perioadă în Italia, la Virtus Entella, după care a revenit în România la Astra. Sezonul 2019/2020 l-a petrecut în Belarus, la campioana Soligorsk, iar din august 2020 evoluează la Concordia Chiajna.

  • 2 titluri de campion are în palmares Azdrez Llullaku, unul în Kazahstan, cu Astana, și unul în Belarus, cu Soligorsk
  • 6 selecții a adunat Llullaku la naționala Albaniei
  • 37 de goluri a marcat Azdren Llullaku în Liga 1.

Azdren Llullaku: ”Am mers 36 de ore, pe jos. Trăgeau spre noi! Mama a vrut să ne dea un viitor mai bun”

Tatăl lui Azdren Llullaku a decedat când fotbalistul avea doar șase ani, iar el și fratele său au rămas în grija mamei. În 1999, când războiul din Iugoslavia a izbucnit. aceștia au fugit, alungați cu rafale de mitraliere. A evitat din nou moartea când nu s-a urcat într-o ambarcațiune care a eșuat și s-a stabilit în cele din urmă în Italia.

Aveam 10 ani. În 1999 a venit războiul, a trebuit să fugim din orașul nostru. Am mers 36 de ore, pe jos, prin munți. Eram mulți, vreo 10.000 de persoane au plecat, trăgeau spre noi, nu să ne omoare, să ne sperie, să fugim. Puteau să ne omoare lejer. Era frig, era zăpadă și… când am ajuns sus, în munte, ne-am oprit să ne odihnim.

Și în momentul ăla, când m-am întors să văd orașul, se vedeau flăcări. Dacă am fi rămas acolo am fi fost pierduți. Din păcate au fost și cazuri, persoane în vârstă, care nu puteau să meargă, să plece și… Am trecut în Muntenegru. Așa că am scăpat.

Am luat un autobuz spre Albania, acolo aveam niște rude ale bunicului meu. Mama mea fiind singură cu noi doi. Tata… (n.r.- își freacă nervos un colț de sprânceană) când aveam șase ani, a plecat dintre noi și mama... mama a vrut să ne dea un viitor mai bun, să ne ducă în Italia, chiar dacă, inițial, ne-am pus în plan să ajungem în Germania, la un unchi.

Azdren Llullaku: ”Ne-au aruncat în mare, la vreo 200-300 de metri în larg”

Mama a ales o metodă mai, să zic așa, riscantă. Ne-am urcat pe o barcă de 30 de persoane în care eram, înghesuiți, vreo 60. Îți luau banii înainte, iar pe unii îi duceau în cerc și-i lăsau tot în Albania. Când a venit rândul nostru să plecăm, călăuzele, mafia, ne-au spus că o să plecăm a doua zi, pentru că e barca plină.

Toți din acea barcă au murit. Am aflat ulterior. Asta a fost șansa noastră să trăim. A doua zi am plecat, am ajuns la Bari, în Italia, ne-au aruncat în mare, la vreo 200-300 de metri în larg”, a dezvăluit Azdren Llullaku, pentru playsport.ro.

Etichete: azdren llullaku , drama azdren llullaku


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Marea dorință a lui Darius Olaru: FCSB în Ghencea, în preliminariile UEFA Champions League

Live Video&Text UTA - FCU Craiova 1-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Deschidere rapidă de scor

Dennis Man a făcut anunțul! Și-a decis viitorul, imediat după ce a promovat cu Parma

Video Tony da Silva a făcut show la flash-interviu, după ce Poli Iași a câștigat și a urcat pe loc de baraj!

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”