Anatoliy Tymoshchuk, antrenorul secund al lui Zenit / Foto. Profiemdia

Tatăl ”păduchelui ucrainean” s-a înscris pentru apărarea țării, în timp ce el rămâne în Rusia, fără reacție: ”I-am scris”

articol scris de Digi Sport
27.03.2022, 12:09
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

Anatoliy Tymoshchuk (42 de ani), fostul căpitan al echipei naționale a Ucrainei, a stârnit o avalanșă de critici alegând să nu ia atitudine față de invadarea țării sale de către Rusia.

În prezent antrenor secund la Zenit Sankt Petersburg, campioana Rusiei, Tymoshchuk a fost acuzat că a ales nu vrea să-i ”supere” pe ruși pentru că este plătit cu nu mai puțin de 3 milioane de euro anual. Numit ”păduche ucrainean” și sancționat dur de Federația de Fotbal din țara sa, fostul mijlocaș nu a oferit deocamdată nicio reacție, în timp ce tatăl său se implică activ în apărarea Ucrainei.

Tatăl lui Anatoliy Tymoshchuk luptă pentru apărarea Ucrainei, însă antrenorul secund de la Zenit nu scoate o vorbă, nici după mai mult de o lună de la începutul războiului

Antrenorul NK Veres Rivne, formație din prima ligă din Ucraina, Yuriy Virt (47 de ani), a declarat că i-a scris un mesaj lui Tymoshchuk. Tehnicianul consideră că fostul fotbalist de la Bayern Munchen este la curent cu ceea ce se întâmplă în țară și i-a transmis că ar fi procedat cu totul altfel dacă ar fi fost în locul său.

I-am scris lui Tymoshchuk că în locul lui aș fi procedat altfel. Trebuie să se explice. Locuiește în Sankt Petersburg. Nu știu dacă vede ce se întâmplă în Ucraina. I-am scris că, dacă ar vedea, ar părăsi clubul și țara. Știu că tatăl lui îl ține pe deplin informat. Locuiește în Lutsk și s-a înscris pentru apărare. Cred că știe totul”, a declarat Yuriy Virt, potrivit sport.ua.

  • Tymoshchuk este liderul selecțiilor la naționala Ucrainei, 144.
  • Volyn Lutsk, Șahtior Donețk, Zenit, Bayern Munchen și Kairat Almaty sunt formațiile la care a evoluat Tymoshchuk de-a lungul carierei.

Cele mai noi imagini ale războiului din Ucraina

Galerie Foto

Ucrainenii îl ”distrug” pe Anatoliy Tymoshchuk: ”Tăcerea lui este un semn al acordului său cu acțiunile noii sale patrii”

Tăcerea nu este întotdeauna de aur. Tymoshchuk a continuat să joace această carte. Dar în acest caz, se cuvine să spunem că tăcerea lui este un semn al acordului său cu acțiunile noii sale patrii, care ucide, jefuiește și distruge tot pe teritoriul fostei sale țări. Pentru loialitatea sa, clubul din Sankt Petersburg își plătește angajatul cu bani grei, aproximativ trei milioane de euro pe an.

Întotdeauna nu numai că a iubit banii, ci i-a și transformat într-un adevărat fetiș. Foarte curând, din puterea financiară a Gazprom, principalul și singurul sponsor al lui Zenit, nu va mai rămâne nimic. Și alături de Gazprom, va cădea principalul gardian al fotbalului ucrainean. De care nu va mai fi nevoie în noua sa patrie, unde și acum este perceput doar ca un muncitor străin bine plătit”, au scris cei de la sport.ua.

Zenit Sankt Petersburg i-a luat apărarea lui Anatoliy Tymoshchuk

Zenit Sankt Petersburg a anunțat că va depune un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și denunță o manipulare politică, după ce Anatoliy Tymoshchuk a fost pedepsit dur de Federația Ucraineană de Fotbal.

Anatoliy Tymoshchuk este un profesionist desăvârșit, care a avut o atitudine corectă față de sport în fiecare țară în care a jucat sau a antrenat. Avem încredere totală în calitățile sale de antrenor. La fel, avem încredere în calitățile sale umane.

Considerăm că deciziile luate de către Federația Ucraineană de Fotbal sunt iresponsabile și reprezintă un gest de manipulare politică. Totodată, vrem să amintim faptul că fotbalul ar trebui să rămână în afara sferei politice, nu ar trebui să facă parte din jocul politic.

Zenit va continua să apere interesele antrenorului său, inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată într-un comunicat al clubului din Sankt Petersburg.

Lista sancțiunilor dictate împotriva lui Anatoliy Tymoshchuk:

  • Retragerea licenței Pro de antrenor, obținută în Ucraina
  • Retragerea tuturor decorațiilor și premiilor
  • Retragerea tuturor trofeelor și medaliilor cucerite în campionatul Ucrainei, Cupa Ucrainei și Supercupa Ucrainei
  • Excluderea din registrul oficial al jucătorilor care au evoluat pentru echipa națională a Ucrainei
  • Interdicția de a participa la activitățile legate de fotbal, pe teritoriul Ucrainei

Etichete: anatoliy tymoshchuk , razboi ucraina , antrenor zenit , yuriy virt


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de la Eurovision 2024, scrie The Independent.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto ”Mândră de tine”. A venit din Cipru pentru Elias Charalambous și a întors toate privirile în Capitală

Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare

Video Dinamo a prins ”barajul”! Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2. Botoșani va merge și ea la meciurile de menținere/retrogradare

E gata! Tottenham a spus ”DA” și fundașul central va pleca la vară

Exclus! Verdict categoric despre transferul de 46.000.000€ al lui Radu Drăgușin

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

Exclusiv Primul transfer la FCSB după câștigarea titlului. Cine e fotbalistul și când va semna

Gică Hagi a găsit vinovatul principal pentru care Farul a fost egalată de Universitatea Craiova după ce a condus cu 3-0

”Patronul FCSB te vrea. Unde pleci?”. Louis Munteanu, răspuns pentru interesul lui Gigi Becali, în direct

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZIrina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Ultrașii radicali din Peluza Sud ’97, derapaj morbid împotriva lui Adrian Mititelu, după ce FC U a retrogradat citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”