Ion Țiriac și Boris Becker, Madrid, 2018 / Foto: Profimedia

Țiriac, prima întâlnire cu Becker: "Nu știa să alerge!". Dialog ridicol între cei doi: "Bună dimineața, Boris!"/"Bună seara!"

articol scris de Digi Sport
03.06.2021, 18:40
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Ion Țiriac (82 de ani) a fost omul care l-a descoperit și l-a lansat pe Boris Becker (53 de ani), devenit în 1985 cel mai tânăr câștigător din istoria Wimbledon-ului, la 17 ani și jumătate.

Omul de afaceri a rememorat prima întâlnire cu fostul jucător german și a expus un dialog "de pe altă planetă" pe care l-a purtat cu cel supranumit "Boom Boom". Se întâmpla la începutul anilor '80, iar Țiriac a dezvăluit că eticheta care li se punea jucătorilor din Germania l-a făcut să nu abordeze prima întrevedere cu entuziasm.

Ion Țiriac: "Când l-am văzut prima oară, Boris Becker nu știa să alerge! Dar loviturile lui erau incredibile"

"Asta a venit prin bunul meu prieten Gunther Bosch, care, ca și mine, s-a născut la Kronstadt. La acea vreme era antrenor de juniori la Asociația Germană de Tenis. Într-o zi, a venit la mine și mi-a spus: 'Ion, am un băiat pe care trebuie să-l vezi neapărat'.

Dar nu eram deosebit de entuziasmat. Aveam în cap zicala bunului meu prieten Horst Dassler: 'Germanii sunt foarte buni când au 13, 14 sau 15 ani. Dar la un moment dat nu mai beau două beri, ci patru. Patru devin opt și apoi le pierd numărul'.

M-am uitat la acest băiat. Nu putea pune un picior în fața celuilalt, jocul său de picioare era foarte slab. Nu știa cum să alerge. Dar loviturile lui erau incredibile și am putut vedea această voință uimitoare în ochii lui. Avea o lăcomie care nu era obișnuită. Am recunoscut asta imediat", a declarat Ion Țiriac, pentru spox.com.

Dialog "complet ridicol" între Țiriac și Becker: "Bună dimineața, Boris!"/"Bună seara"

Ion Țiriac a scos la iveală o conversație cu Boris Becker, din care a reieșit nonconformismul fostului jucător german, lăsându-l mască pe omul de afaceri român.

"Ca să fiu sincer, nu știu de ce ai nevoie de psihologi tot timpul în aceste zile. Dacă nu ești suficient de bun ca antrenor pentru a-ți înțelege jucătorul, nu ești un antrenor bun. Foarte simplu. L-am înțeles pe Boris de la început și am știut să mă descurc cu el. Vă dau un exemplu: într-o dimineață l-am întâlnit pe Boris și conversația a mers așa:

Țiriac: "Bună dimineața, Boris!"

Becker: "Bună seara!"

Țiriac: "De ce 'bună seara', Boris?"

Becker: "Pentru că este întuneric."

Țiriac: "Boris, soarele strălucește afară."

Becker: "Nu, este întuneric."

Țiriac: "Bine, Boris, atunci e întuneric, bună seara!"

"Desigur, situația a fost complet ridicolă. Dar Boris i-a testat pe toți cei din jur. Era ca un copil care pune mâna pe aragaz pentru a vedea ce se întâmplă. Desigur, a trebuit să fac afirmații clare din când în când, mai ales că Gunther Bosch a fost o persoană mult prea drăguță și a cedat prea des", a adăugat Ion Țiriac.

Ion Țiriac: "Timpul petrecut cu Boris Becker a fost grozav"

"Timpul petrecut cu Boris a fost grozav. Am avut momente bune împreună, am avut momente rele împreună. A venit un moment în care au trebuit doar să se despartă, chiar dacă aveam încă câteva contracte de milioane de dolari pe masă.

Dar asta nu contează, banii nu sunt totul în viață și nu am regretat nicio secundă. Și ce a făcut el după aceea, eu nu mai eram responsabil pentru asta. El și-a trăit viața, iar eu am trăit-o pe a mea. Dar când ne vom întâlni din nou, o să luăm o bere și o să vorbim despre copiii noștri. Sau despre tenisul de astăzi. Dar niciodată despre trecut", a încheiat Ion Țiriac.

  • Boris Becker are, în total, 6 trofee de Grand Slam: două la Australian Open, 3 la Wimbledon şi unul la US Open. Germanul a lucrat alături de Ion Țiriac din 1984 până în 1993.

Etichete: ion tiriac , boris becker , tiriac becker


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție. Noul oraș va costa 35 de miliarde de dolari și nu va fi finalizat până în 2045. Decizia a fost luată din cauza crizei climatice, deoarece Jakarta se scufundă ușor-ușor în mare, scrie Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

CSA Steaua, sancționată: fără spectatori și amendă mare

Mihai Rotaru, în culmea fericirii după succesul cu Rapid: ”Te iubesc, dar nu ca pe o victorie în minutul 90”

Andrea Compagno a trimis ”săgeți” către Gigi Becali, la două zile după ce FCSB a devenit campioană

Ancelotti i-a dat replica lui Tuchel înainte de Bayern Munchen - Real Madrid: ”Regret că nu mai știu germană!”

Citeşte şi

Ion Țiriac nu glumește: ”Dacă Mircea Lucescu vrea, fac și teren de fotbal”. Investiția pusă la cale

Știm cine va juca finala de la Țiriac Open! Ce premiu va primi câștigătorul de la București

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală