Emiliano Sala și pilotul avionului și-au pierdut viața pe 21 ianuarie

Tragedie Emiliano Sala. Pilotul avionului nu avea licență pentru zboruri de noapte

30.03.2019, 15:29
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Noi amănunte apar despre tragedia în care fotbalistul argentinian Emiliano Sala și-a pierdut viața. Conform BBC, pilotul aeronavei de mici dimensiuni, David Ibbotson, nu avea licență pentru a efectua zboruri de noapte, deoarece ar fi suferit de daltonism, adică nu putea distinge culorile.

"Problemele de distingere a culorilor îl împiedică pe un pilot să obţină licenţa pentru zboruri de noapte, deoarece este foarte important să fii în stare să diferenţiezi luminile verzi de cele roşii, în întuneric. Zburând în afara restricţiilor licenţei este ilegal şi afectează asigurarea care acoperă zborul", a declara o sursă din aviaţie pentru BBC Wales.

Avionul în care se afla Sala a decolat de la Nantes spre Cardiff la ora locală 19:00, după apusul soarelui. Autoritățile așteaptă raportul Asociației de investigare a accidentelor aviatice, pentru a avea o poziție oficială.

Emiliano Sala a decedat pe 21 ianuarie

Aeronava în care se afla Emiliano Sala a pierdut legătura cu turnul de control pe data de 21 ianuarie. După îndelungi căutări, epava avionului a fost localizată pe fundul Canalului Mânecii abia pe data de 3 februarie. La patru zile a fost recuperat și primul corp neînsuflețit, care s-a dovedit a fi a jucătorului, dar cel al pilotului avionului nu a fost găsit.

Emiliano Sala se întorcea de la Nantes la Cardiff, după ce își luase la revedere de la foștii coechiperi de la gruparea franceză. Fotbalistul semnase un contract cu echipa galeză Cardiff City.

Nantes și Cardiff City, divergențe cu privire la banii din transfer

FC Nantes a reclamat clubul Cardiff City la FIFA, pentru neplata primei tranşe din transferul fostului atacant argentinian Emiliano Sala. Francezii susţin că gruparea din Premier League trebuia să achite deja şase milioane de euro, conform acordului între cluburi. "Canarii" au solicitat suma încă de pe 5 februarie, însă nu au primit niciun răspuns. Cardiff îl transferase pe Sala pentru 17 milioane de euro.

Conform presei din Anglia, clubul galez a anunțat FIFA că apreciază ca "nul și neavenit" contractul prin care se obliga să plătească 17 milioane de euro pentru transferului lui Emiliano Sala de la FC Nantes. Sala ar fi semnat un contract cu Cardiff City care ar fi fost respins de Premier League și a decedat în accidentul aviatic înainte să parafeze un nou acord, revizuit.

Etichete: nantes , cardiff city , tragedie aviatica , emiliano sala , tragedie sala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Cer 120.000.000 € despăgubiri, după ce fotbalistul care a murit în 2019 nu a mai apucat să joace pentru ei: ”Ar fi înscris”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă