News Alert Elena Udrea și Alina Bica, reținute în Costa Rica! Au fost ”săltate” de pe stradă

04.10.2018, 08:39
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Elena Udrea (44 de ani), condamnată definitiv în Gala Bute, a fost reținută de către un oficial de la Interpol în timp ce se afla la o cafenea din localitatatea San Jose din Costa Rica, situată peste drum de ”Estadio Nacional”, cel mai mare stadion din Costa Rica. Fostul demnitar a fost condus la Poliție, acolo unde patru ore mai târziu a fost adusă și Alina Bica, reținută, de asemenea tot de pe stradă. Cele două au fost reținute pentru 24 de ore și în cursul dimineții de vineri, joi noapte la București, magistrații vor decide care vor fi pașii următori și dacă vor fi de acord sau nu cu extrădarea celor două.

Informaţia a fost făcută publică de Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Pe site-ul instituției se scrie că Elena Udrea a fost reținută la ora locală 10:00 (9 ore mai târziu la București), în timp ce Bica la ora 14:00.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a specificat, tot la Digi 24, că nu a apucat să vorbească cu Udrea, dar a precizat că formalitățile de extrădare sunt extrem de alambicate din cauza faptului că Elena Udrea a născut recent iar micuțul a primit deja cetățenie costaricană. 

”Nu am apucat să vorbesc cu Elena Udrea. Am vorbit cu Adrian (n.r. - Adrian Alexandrov, iubitul fostului ministru). Ceea ce ştiu este că, în momentul reţinerii, ea se afla la o cafenea. A venit cineva şi s-a prezentat ca fiind de la Interpol şi a invitat-o la sediu. În acest moment, Elena Udrea este la sediul Interpol.

Drepturile fetiţei sunt protejate de Protecţia Copilului din Costa Rica. Una dintre prevederi este că un copil nu trebuie despărţit de mama lui. Instanţa va analiza toate detaliile şi, cu siguranţă, va ţine cont de statutul de azilant pe care îl are Elena Udrea“, a spus Rădulescu, pentru Digi 24.

Elena Udrea are o sentință definitivă de șase ani închisoare în Gala Bute, iar Alina Bica trebuie să execute patru ani de închisoare. Reținerea lor în Costa Rica nu înseamnă însă și o extrădare imediată, susțin colegii de la digi24.ro. Costa Rica și România nu au un tratat bilateral de extrădare, dar Costa Rica a aderat la un tratat internațional prin care este de acord să extrădeze cetățeni acuzați de fapte de corupție. Atât Elena Udrea, cât și Alina Bica au pe rolul instanțelor din România și alte dosare decât cele în care au primit deja sentințe definitive. 
Autorităţile din Costa Rica au colaborat cu Direcţia de Informaţii - echivalentul SRI din această ţară - şi cu INTERPOL pentru această operațiune. 

Instituţia a şi publicat un videoclip de câteva secunde, în care se vede Elena Udrea.  Aceasta este înconjurată de oameni ai legii, în San Jose, capitala ţării, și pare calmă. 

Potrivit unui comunicat, cele două erau fost investigate, supravegheate şi monitorizate de ceva timp de autorităţile din Costa Rica. Ambele aveau alerte roşii în baza de date a INTERPOL, ca urmare a condamnărilor primite în România, în dosare de corupţie.

Fostul ministru şi fosta şefă a DIICOT au fost plasate sub ordinele Curții Penale din San José.

Presa locală a scris că, din cauza cererilor de azil depuse de Elena Udrea şi Alina Bica, cele două nu pot fi extrădate imediat. Tribunalul ar putea să aprobe măsuri preventive, până când autoritatea pentru migraţie va decide dacă le acordă sau nu statut de azilant.

Etichete: elena udrea , elena udrea retinuta , alina bica , alina bica retinuta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția lui Dan Șucu, după întâlnirea avută cu Marius Șumudică

Coșmar! Ana Bogdan, învinsă de două ori într-o zi de aceeași jucătoare. Românca a câștigat puțin peste 2.000 €

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Are cel mai mare salariu de la Dinamo, dar ”este prea slab să joace”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZMădălina Ghenea și-a dat examenul în arta seducției, îmbrăcată în lenjerie. Mihai Bobonete, comentariu savuros: "O să vă tragă la şale"

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună