Avionul în cas se afla Emiliano Sala s-a prăbușit în Canalul Mânecii pe 21 ianuarie

Un club din Spania cere bani după moartea lui Emiliano Sala: "Dacă se aplică regulamentele, avem acest drept"

08.02.2019, 19:28
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Emiliano Sala și-a pierdut viața în accidentul aviatic de pe 21 ianuarie, iar pe 8 februarie, corpul său a fost identificat în epava avionului care s-a prăbușit în Canalul Mânecii. Deși atacantul tocmai se transferase de la Nantes la Cardiff, a mai apărut un club care pretinde că ar avea de primit bani de pe urma sa.

Este vorba de Playas de Calvia, un club care evoluează acum în liga a treia din campionatul insulelor Baleare. Playas de Calvia este clubul care susține că a contribuit la formarea lui Sala, pe vremea când atacantul evolua la această echipă, între 2006 și 2007, când Sala avea 16-17 ani.

Sala a ajuns la clubul din orașul Soledad, prin intermediul școlii de fotbal Proyecto Crecer, acolo unde a ajuns prima dată în 2005. La acea vreme, argentinianul a ajuns în orașul Mallorca, din insulele Baleare, împreună cu alți tineri jucători argentinieni, pentru a-și forma un traseu profesional în Europa.

"Dacă se aplică regulamentele internaționale în ceea ce privește pregătirea jucătorului, noi avem dreptul de a cere bani, așa că vrem ca avocații noștri să contacteze FIFA și să determine dacă există această posibilitate, deși până acum, noi nu am pretins sau cerut nimic", a spus Efe Armando Perez Costas, președinte al clubului Playas de Calvia.

Astfel, clubul balear vrea să apeleze la FIFA pentru a vedea dacă i se cuvin bani din drepturile de formare ale argentinianului și și-a pus deja avocații să facă demersuri în acest sens, pentru a beneficia de drepturile federative care i s-ar cuveni după ce Cardiff și Nantes vor ajunge la un acord în privința sumei pe care britanicii vor trebui să o achite francezilor.

"Nu știu clauzele din contractul semnat între clubul englez și cel francez, dar adevărul este că există un acord semnat și o datorie între cele două entități", a precizat Peres Costas.

Nantes, clubul care l-a vândut pe Sala, s-a înțeles cu Cardiff pentru o sumă de transfer de 15 milioane de lire sterline (17 milioane de euro), care urma să fie plătită în trei rate, iar clubul francez ameninţă cu acţiuni legale dacă, în 10 zile, nu va primi suma solicitată.

Corpul lui Sala, recuperat din epava avionului prăbușit în Canalul Mânecii

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala (28 de ani), a fost dat dispărut în seara de 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic.

Anterior, pilotul le ceruse acestora permisiunea să coboare la o altitudine de 700 de metri, din cauza condițiilor meteo.

Cei de la Biroul de Investigații și Analiză din Franța au anunțat că prima bucată de scaun a fost descoperită pe 28 ianuarie 2019, pe o plajă din apropiere de Surtainville, în peninsula Cotentin, în timp ce al doilea scaun a fost găsit mai târziu, dar în aceeași zi și în aceeași zonă.

Pe 3 februarie, a fost descoperită și aeronava, la o adâncime de 63 de metri, în Canalul Mânecii. În ea se afla un cadavru, identificat pe 8 februarie drept cel al lui Emiliano Sala.

Etichete: emiliano sala , accident aviatic sala , nantes sala , cardiff sala , playas de calvia , club cere bani sala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Cer 120.000.000 € despăgubiri, după ce fotbalistul care a murit în 2019 nu a mai apucat să joace pentru ei: ”Ar fi înscris”

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”