Claudiu Băican / Foto: Facebook @Claudiu Baican

Un fost portar din Liga 1, la închisoare! ”Legea nu e egală pentru toți”

articol scris de Digi Sport
16.07.2023, 09:17
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Claudiu Băican (34 de ani), fost portar în Liga 1 la Săgeata Năvodari, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru punerea în circulație de bancnote false.

Fostul portar a făcut junioratul la CFR Cluj și a mai evoluat la Unirea Dej, Benevento, Latina și Vallee d’Aoste, înainte de a ajunge în 2014 la Săgeata Năvodari, echipă între buturile căreia a bifat 3 apariții în Liga 1. Au mai urmat în cariera sa formații precum Olimpia Satu Mare, Unirea Tășnad, SCM Zalău și Sportul Șimleu, iar în 2020 s-a retras.

Fostul portar Claudiu Băican, după gratii! ”Sistemul este corupt”

Băican nu a renunțat, însă, la sport, iar în 2022 a devenit campion european la jiu-jitsu brazilian. În aceeași perioadă a încălcat și legea, iar acum se află după gratii la penitenciarul Oradea. Fostul fotbalist a cumpărat online bani falși, cu care apoi a achiziționat mai multe telefoane, înșelând astfel 7 persoane, notează sportulsalajean.ro. Suma totală se ridică la aproximativ 8.000 de euro.

În vara anului trecut, Claudiu Băican a fost arestat, iar la jumătatea lunii decembrie 2022 a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Sportivul a fost eliberat, dar procurorul a făcut recurs, iar sentința pronunțată la Curtea de Apel Cluj a fost de 3 ani și jumătate de închisoare, dar de această dată cu executare.

Pe 1 iunie, fostul portar s-a predat și acum este încarcerat la penitenciarul Oradea. Soția lui Băican, Giulia, contestă decizia magistraților, iar avocatul familiei a anunțat că va face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Galerie Foto

Sunt de părere că sentinţa soţului meu este mult prea aspră, având în vedere că înainte de apel sentinţa a fost de 3 ani cu suspendare, iar după apel 3 ani şi 6 luni cu executare. Nu s-a luat în considerare locul său de muncă actual, trecutul fără nicio abatere de la lege, cariera avută în fotbal şi că este campion european la jiu-jitsu brazilian.

Autorităţile susţin că soţul meu este un pericol pentru societate, dar în libertate sunt persoane care au săvârşit fapte cu violenţă şi au primit sentinţa cu suspendare. Deci, nu văd că legea să fie egală pentru toţi!

Aici se poate vedea sistemul nostru corupt și ce îmi susține argumentul că Potoacă Cosmin fiind recidivist având ca infracțiune trafic de stupefiante și punerea in circulație de bancnote a primit o sentință mai blândă decât a lui Claudiu Băican. Vă rog să-mi spuneți cum poate fi sistemul corect și legea egală pentru toți!?”, a spus Giulia Băican, potrivit sursei menționate anterior.

Etichete: portar inchisoare , claudiu baican


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

ADIO, FCSB! ”E diferența mare între ce solicită jucătorul și ce e dispus Gigi să-i ofere”

Ce au cerut englezii, după ce l-au văzut pe Radu Drăgușin contra lui Manchester City

Oficial Ce răsturnare de situație! A semnat pe viață cu echipa care tocmai îi anunțase plecarea

Xavi a spus totul la conferință, după ce presa spaniolă i-a anunțat plecarea de la Barcelona

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină