Daniel Chiriță și Valeriu Răchită / Foto: colaj digisport.ro

Un nou scandal în fotbalul românesc! "La cuțite" din cauza banilor: "Eu am avut de luat, el nu mi-a dat. Sunt ofuscat"

articol scris de Digi Sport
23.04.2021, 14:16
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Vivi Răchită (50 de ani) și Daniel Chiriță (47 de ani), foști coechipieri la Petrolul, deveniți între timp rude, sunt în "război". "Chiru" îl acuză pe nașul său că vrea să-i sufle baza sportivă din Ploiești în care a investit aproximativ un milion de euro, dar conflictul este mai vechi.

Daniel Chiriță susține că a investit toți banii câștigați în carieră în școala de fotbal pe care o deține la Ploiești, dar primăria orașului contestă dreptul de proprietate asupra terenului pe care este amplasată academia. Fostul fundaș central este convins că Valeriu Răchită are un rol important în acest litigiu.

Daniel Chiriță: "Vivi Răchită a fost nașul meu. Am avut de luat niște bani, el nu mi i-a dat"

Conflictul dintre Daniel Chiriță și Vivi Răchită este mai vechi. Cei doi nu sunt în cele mai bune relații din 2016, când nașul său l-a chemat să pună umărul la promovarea Petrolului, însă când lucrurile mergeau pe drumul cel bun, a renunțat inexplicabil la serviciile sale. Mai mult, acesta spune că Răchită este vinovat pentru că nu și-a încasat o parte din bani.

"Eu din 2003 fac o investiţie în această bază. Am preluat o groapă de gunoi şi am investit foarte mulţi bani, începând de la canalizare, apă, curent, tot. Am făcut selecţii, am adus antrenori, foşti colegi de-ai mei şi nu e uşor.

Am investit în această şcoală toţi banii pe care i-am câştigat în fotbal. Aproape un milion de euro am investit. Mi-am dorit să am o bază sportivă de mic copil şi am făcut totul din banii mei, din buzunarul meu.

Nu e puţin să bagi un milion de euro într-o academie din 2003 până în prezent. Avem un teren mare, de iarbă, la standarde le Liga 1 şi două terenuri mai mici, pentru copii, plus vestiare. Am o problemă acum. Sunt supărat, ofuscat, deranjat şi atacat din toate părţile. Nu înţeleg de ce autorităţile nu vin în ajutorul meu să mă ajute, să facem un parteneriat.

Eu am avut un proiect să fac o tribună şi sub ea o sală de fitness. Am vrut să autorizez proiectul şi a fost respins. Sunt la primărie oameni care nu mă agrează. Fostul primar a respins proiectul, iar de când a venit noul primar în funcţie a venit şi Vivi Răchită, naşul meu.

Am fost colegi, a fost naşul meu, naşul copilului meu şi am avut o divergenţă noi când eram la Petrolul, când m-a adus de la UTA pentru proiectul lui din Liga 3. Am promovat în Liga 2 şi când să fac pasul în Liga 1 el a zis că are un proiect serios şi că eu am o vârstă.

Am avut acolo o divergenţă. Am avut de luat nişte bani, el nu mi-a dat banii... Am contestat asta. Stând la masă cu un prieten i-am povestit asta, el l-a sunat pe Răchită şi s-a supărat şi de acolo a plecat toată povestea", a declarat Daniel Chiriță, pentru looksport.ro.

Etichete: valeriu răchită , vivi rachita , daniel chirita , scandal chirita rachita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Tachtsidis, ironizat după scandalul provocat la CFR Cluj. ”L-am ofertat! Bea bine, cântă grecește perfect”

Metoda ”Gigi”! Cum l-a determinat Becali pe Victor Pițurcă să plece de la Steaua

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”